Megye

Közgyűlés

Hivatal

Közérdekű adatok

Kattintásra továbblép az Európai Parlamenti Választások oldalra!!
Kattintásra átvált az akadálymentes verzióra!


Kezdőoldal Nemzetközi kapcsolatok


A megye települései

Képgaléria


A megye nemzetközi kapcsolatai | A testvérmegyék rövid bemutatása | Testvérmegyei megállapodásokJász-Nagykun-Szolnok megye nemzetközi kapcsolatai

Jász-Nagykun-Szolnok megye széleskörű és bővülő nemzetközi és nemzeti kapcsolatrendszerrel rendelkezik. Bár ezek a megyei önkormányzat önként vállalt feladatai közé tartoznak, megyénk mindig kiemelt figyelmet fordított ápolásukra és elmélyítésükre. Az elmúlt évek során 23 aláírt testvérmegyei megállapodás született, amelyek Európa 9 országának 20 térségét és Ázsia 2 országának 3 régióját érintik. A megyei önkormányzat nemzetközi együttműködéseinek köszönhetően számos testvérkapcsolat alakult települések, intézmények, iskolák, civil szervezetek között.

A testvérmegyékkel szervezett programok meghatározó területei a gazdaságfejlesztés, a marketing, az ifjúsági-, kulturális- és sport csereprogramok. Az eredményes, sokszínű csereprogramok folytatása és bővítése mellett nagy erőfeszítéseket teszünk a gazdasági kapcsolatok bővítésére és a megye értékeinek bemutatására, turisztikai vonzerejének növelésére.

A nemzetközi programok terén kiemelt törekvésünk a szomszédos országok magyarlakta területeivel való kapcsolatok folyamatos erősítése, vagyis a nemzeti együttműködés elmélyítése. Továbbra is fontos szerepet kapnak a sok résztvevő bevonásával létrejövő hagyományos programok. Az utóbbi években egyre dinamikusabban fejlődő keleti irányú kapcsolatok erősítése is célunk. Új feladatként fogalmazódott meg a Tisza menti területi önkormányzatok nemzetközi együttműködésének szervezetté tétele.

A megyei önkormányzat mindenkori éves költségvetése keretei között nyílik mód a nemzetközi együttműködések konkrét tervezésére és megvalósítására.

 


A hírlevél feliratkozáshoz kérjük adja meg az email-címét:

KeSzCsSzVa
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
2019. Május

Kérjük írja le véleményét új oldalunkról online vendégkönyvünkbe:Kezdőoldal | Megye | Közgyülés | Hivatal | CENTURIO | Aktuális | HONLAPTÉRKÉP

Jász-Nagykun-Szolnok Megye Önkormányzati Hivatal

5000, Szolnok Kossuth L. u 2. 56/505-200* info@jnszm.hu

EP választás INTERREG IIIC