Megye

Közgyűlés

Hivatal

Közérdekű adatok

Kattintásra továbblép az Európai Parlamenti Választások oldalra!!
Kattintásra átvált az akadálymentes verzióra!


Kezdőoldal Hírarchívum


A megye települései

Képgaléria  „ÉLŐ HAGYOMÁNYOK-SZÜLETŐ HAGYOMÁNYOK" EREDMÉNYHIRDETÉS

2009.06.09.

Fejér Andor, a megyei közgyűlés elnöke köszöntötte a Megyeházán mindazokat, akik eredményesen szerepeltek a megyei önkormányzat Kreatív NéptáncHáló programja keretében meghirdetett ''Élő hagyományok - születő hagyományok'' nemzetközi pályázaton. A pályázatot Jász-Nagykun-Szolnok megyében és  testvérmegyéiben hirdette meg a megyei önkormányzat.

 A PEDAGÓGUSOKAT KÖSZÖNTÖTTÉK A MEGYEHÁZÁN

2009.06.04.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat a hagyományokhoz hűen idén is köszöntötte a pedagógusokat a Megyeházán, és elismeréssel jutalmazta a kiemelkedő munkát nyújtó szakembereket.

 ÁPOLÓK NEMZETKÖZI NAPJA

2009.06.02.

Pénteken tartották a Megyeházán a IX. Ápolók Nemzetközi Napját, ahol Fejér Andor, a megyei közgyűlés elnöke mellett Dr.Sélleiné Márki Mária, a megyei Hetényi Géza Kórház főigazgatója, valamint Dr.Dajkáné Szarvák Anna, „A Lakosság Egészségéért” Alapítvány elnöke  is köszöntötte a megjelenteket.

 LÉGI HÁBORÚ JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK VÁRMEGYE FELETT
                                                                                                    

2009.06.02. 

Szolnok bombázásának 65. évfordulóján rendhagyó kiállítás nyílt a napokban a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Levéltárban a helyi és megyei II. világháborús tragikus események emlékére „Légi háború Jász-Nagykun-Szolnok vármegye felett” címmel.

 DÜRER ÉS KORTÁRSAI ALKOTÁSAI A SZOLNOKI GALÉRIÁBAN

2009.05.20. 

A napokban nyitotta meg kapuit Szolnokon a „Dürer és kortársai” című kiállítás, amely több, mint három hónapon keresztül várja majd a látogatókat. A tárlat darabjait kölcsönző fél képviseletében Szöllös János, Kassa Megye Önkormányzatának alelnöke mellett Fejér Andor, a megyei közgyűlés elnöke köszöntötte a megnyitón megjelenteket. A kiállítást a Kelet-szlovákiai Múzeum igazgatója, Dr.Pollák Róbert és Dr.Horváth László, a Damjanich János Múzeum igazgatója nyitották meg.  A rendezvényt színesítette a Bartók Béla Kamarakórus előadása.

 ÁTADTÁK A „TELEPÜLÉSI KÖRNYEZETÉRT" DÍJAKAT

2009. 05. 15.

Fejér Andor, a megyei közgyűlés elnöke köszöntőjével kezdűdött a Megyei Környezet- és Természetvédelmi Napok nyitórendezvénye Szolnokon. Ezt követűen  átadásra kerültek a  2009. évi „Települési Környezetért" címek. Az idei díjazottak között található Jászberény, Jásztelek és Kenderes települések önkormányzatai.

 KÖRNYEZET- ÉS TERMÉSZETVÉDELMI NAPOK

2009.05.10.

1990. óta hagyomány, hogy minden évben a május közepétől június végéig tartó időszak a környezet- és természetvédelem jegyében zajló programoké, rendezvényeké. 2009. május 15-én a Megyeháza dísztermében kerül megrendezésre a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Környezet- és Természetvédelmi Napok hivatalos megnyitója.

 NÉMET DELEGÁCIÓ ÉRKEZETT MEGYÉNKBE

2009.05.06. 

Fejér Andor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke meghívására  három napos látogatásra érkezett ma a németországi Teltow-Fläming járás 3 fős delegációja Peer Giesecke elöljáró vezetésével.

ÁTADTÁK A RENDÉSZETI ÉS KÖZBIZTONSÁGI DÍJAT

2009.05.06.

Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés alelnöke adta át ma a Tűzoltóság Napja alkalmából rendezett ünnepségen a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendészeti és Közbiztonsági díjat Jászberényben. 

 SZŰRŐPROGRAM A MEGYE KISTELEPÜLÉSEIN

2009.05.05.

Egészségügyi szűrőprogramot indít útjára a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat a megye 1000 fő alatti lélekszámú kistelepülésein. A szűrés megvalósításában a  Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet, valamint az érintett 14 település önkormányzata is aktívan közreműködik. A sikeres munka érdekében együttműködési megállapodást írtak alá ma az érintett felek a Megyeházán.

LEVÉLTÁRI ESTÉK KARCAGRÓL SZOLNOKON  

2009.04 29.

A „Levéltári esték” rendezvénysorozatának következő, immár harmadik helytörténeti témájú előadása 2009. május 5-én lesz a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Levéltár szervezésében. Az előadó, Elek György Karcag város főterét és épületeinek történetét mutatja be 16.30 órai kezdéssel Szolnokon, a Pozsonyi úton, a Levéltár kutatótermében az érdeklődő közönség számára.

 KITÜNTETÉST ADOTT ÉS KAPOTT A MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT

2009.04.27.

A Rendőrség Napja alkalmából Szolnokon, a Tiszaligeti Szabadidő Központban adta át Búsi Lajos, a megyei közgyűlés alelnöke az önkormányzat Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendészeti és Közbiztonsági Díját. Ezúttal azonban önkormányzatunk nemcsak adott elismeréseket, hanem kapott is.

 HATALMAS ÉRDEKLŐDÉS AZ UTAZÁS KIÁLLÍTÁSON

2009. 04. 26.

Nagy sikerrel zárult Szolnokon megyénk egyetlen turisztikai kiállítása, a XI. Utazás Kiállítás, az Aba-Novák Kulturális Központban. Hering Krisztinától, a rendezvényt szervező Tiszainform Idegenforgalmi Szolgálat igazgatónőjétől kapott tájékoztatás alapján mintegy nyolcezer látogatója volt a kiállításnak - ennyien még soha nem látogattak el a rendezvényre.

RÉGÉSZETI ÖRÖKSÉGÉRT KITÜNTETÉS

2009.04.24.

A közelmúltban dr. Kaposvári Gyöngyi, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Múzeumok Igazgatóságának igazgató-helyettese a  régészeti örökségért Schönvisner István-emlékérem kitüntető elismerésben részesült.

 JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI TURISZTIKAI NAPOK

2009. 04. 20.

Egyre bűvül megyénk turisztikai kínálata és javul a szolgáltatások minősége; a turisztikai desztináció menedzsment rendszer kiépítésén dolgoznak a szakemberek; ötven hazai és négy külföldi kiállító érkezik a XVI. Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Turisztikai Napok és XI. Utazás Kiállításra - hangzott el azon a tájékoztatón, amelyet Búsi Lajos, a megyei közgyűlés alelnöke és Hering Krisztina, a Tiszainform Idegenforgalmi Szolgálat igazgatója tartott ma délelőtt a Megyeházán.

TÁJÉKOZTATÁS AZ M4-es, 31-es, 32-es FŐÚTVONALAKRÓL

2009. 04. 20.

2009. március 5-én Szolnokon, a Megyeházán, az érintett megyei közgyűlések elnökei, országgyűlési képviselők és települések polgármesterei írták alá azt a levelet, amelyben az M4-es gyorsforgalmi út Abony-Fegyvernek közötti szakasza megvalósításának gyorsítását kérték a miniszterelnöktől és a szaktárcáktól. A kezdeményezésre a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium szakállamtitkára, dr. Csepi Lajos 2009. április 8-án kelt levelével válaszolt.

MEGYEI KÖZGYŰLÉS

 2009. 04.17.

Az áprilisi közgyűlésen a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat tárgyalta többek között a 2008. évi költségvetésének teljesítését. A képviselők megvitatták a megyei önkormányzat által fenntartott nevelési-oktatási intézményekben fizetendő térítési- és tandíjakat.  A képviselők továbbra is támogatták Tálas László igazgatói megbízatását a tiszakürti Arborétum élén. A 4. számú főút Szolnokot elkerülő szakaszának díjmentessé tételét is megszavazták a képviselők a mai ülésen.

 ÜNNEPI TUDOMÁNYOS ÜLÉS

2009.04.15.

Prof. Dr. Laki Kálmán születésének 100. évfordulójának szentelte Szolnokon, a Megyeházán XXX. Tudományos Estjét a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet. Az ünnepi ülést a megyei közgyűlés alelnöke, Kovács Sándor nyitotta meg.

 MEGAVERS – CIBAKHÁZI FIÚ KAPTA A MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÜLÖNDÍJÁT

2009.04.14.

Nagy sikerrel rendezte meg a Szolnok Televízió és az Aba-Novák Kulturális Központ a MEGAVERS című közös produkciót. A csütörtök esti döntőn a neves szakértőkből álló zsűri előtt 10 fiatal mérte össze előadói képességét.

 EGYEZTETÉS A CSONGRÁDI VÍZLÉPCSŐRŐL

 2009.04.10.

A Csongrád megyei önkormányzat megbízásából  döntés-előkészítő tanulmány készült a Tisza csongrádi szakaszán tervezett duzzasztómű megvalósítására. Az elkészült szakmai anyag megvitatására a napokban került sor Tiszakürtön az arborétum előadótermében. Az egyeztetésen a tervező, az érintett megyei és települési önkormányzatok mellett országgyűlési képviselők és szakmai szervezetek képviselői is részt vettek.

 A LEGSZOROSABB VÉGEREDMÉNY A CHALLENGE TÖRTÉNETÉBEN

2009.04.02.

1998-ban rendezték meg először a Challenge elnevezésű ifjúsági sportvetélkedőt, amelyen Jász-Nagykun-Szolnok megye mellett francia (Somme megyei) és angol (Durham megyei)  fiatalok mérik össze tudásukat különböző sportágakban.
Az évente változó helyszínnel megrendezésre kerülő programnak idén Karcag városa adott otthont 2009. április 1-jén a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat és a megyei Diáksport Tanács közös szervezésében.

16 EZER OLDALNYI HELYTÖRTÉNET EGYETLEN LEMEZEN

2009.03.30. 

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Levéltár „SZOLARCHIV Digitális Könyvtár I.” címmel olyan dvd-t adott ki a közelmúltban, amely tartalmazza az intézmény valamennyi, az elmúlt négy évtized során (1969 óta) megjelent kiadványát digitalizált formában.

 RAJTRA KÉSZ A JÁSZKUN KAPITÁNYOK NYOMÁBAN  PÁLYÁZAT

2009.03.27.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Múzeumok Igazgatósága, valamint 11 helyi önkormányzat a résztvevője annak a versenyképes turisztikai attrakció életre hívását célzó pályázatnak, amelynek 2. körben történő benyújtása kapcsán tegnap írták alá a - megvalósítás iránti elkötelezettséget kinyilvánító - zárónyilatkozatot az érintett partnerek a Megyeházán. A pályázatot benyújtó megyei önkormányzat  részéről Fejér Andor elnök és Búsi Lajos alelnök látta el kézjegyével a dokumentumot.

 YUZAI DELEGÁCIÓ LÁTOGATÁSA

2009.03.24.

A megyeszékhely japán testvérvárosából, Yuzából érkezett 10 fős csoportot köszöntötte tegnap a Megyeházán Fejér Andor, a megyei közgyűlés elnöke.

MEGNYILT A HETÉNYI PATIKA

2009.03.20.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet saját fenntartású, közvetlen lakossági ellátást nyújtó gyógyszertárat nyitott az intézet Tószegi úti épületében.
A "Hetényi Patika" ünnepélyes megnyitóját tegnap tartották.

 

 M4-ES ÚT – KÖZMEGHALLGATÁS

2009.03.19.

Az M4-es út Abony-Fegyvernek közötti szakasza 2x2 sávos gyorsforgalmi  úttá történő fejlesztése kapcsán, a környezetvédelmi engedélyezési eljárás részeként közmeghallgatást tartott tegnap a Megyeházán az illetékes szakhatóság, az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Fűfelügyelőség. A meghallgatáson részt vett az előzetes vizsgálati dokumentációt készítő cég, valamint a Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő Zrt. képviselője is.

ANGOL NYELVTANÁR UTAZHAT A DURHAMI EGYETEMRE

2009.03.19.

Az angol testvérmegyénkben lévő Durhami Egyetem kilenc hetes szakmai gyakorlatra fogad egy általános vagy középiskolai angol nyelvtanárt megyénkből. A szakmai gyakorlat ideje 2009. április 27 - 2009. június 26. A megadott időtartamon belül lehetőség van rövidebb, de legalább öt hetes kiutazásra is. A pályázati felhívás elérhető a honlap "pályázatok" menüpontjában.

 EURÓPAI TÁMOGATÁS A KREATÍV FOLKDANCENET PROGRAMHOZ

2009.03.19.

A napokban tette közzé az Európai Bizottság az Európa az Állampolgárokért program nyertes pályázatainak listáját. Bár a Megyei Önkormányzat megkapta a projekttel megpályázható teljes összeget, ez csupán egy részét fedezi a rendkívül gazdag programnak. A támogatást a szeptemberi nemzetközi néptáncünnep eseményeihez, a hálózatot bemutató honlap és tájékoztató anyagok elkészítéséhez használja fel a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önklormányzat.   

 SAJTÓ NAPI ELISMERÉSEK    

2009.03.13.

A 161 éves Szabad Magyar Sajtó ünnepe alkalmából tartott  megemlékezésen Fejér Andor, a megyei közgyűlés elnöke, valamint Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere köszöntötte a média munkatársait a Városházán. 

 OROSZ FŐKONZULI LÁTOGATÁS

2009.03.12.

Guszev Alexandr Vasziljevics, az Orosz Köztársaság debreceni székhelyű konzulátusának főkonzulja hivatalos bemutatkozó látogatáson járt Szolnokon, a Városházán. A diplomatát Fejér Andor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke, Szalay Ferenc, Szolnok város polgármestere, valamint a megyei és városi rendőrkapitányság vezetői fogadták.

 EU PARLAMENTI VÁLASZTÁSOKRÓL FIATALOKNAK

2009.03.10.

A Megyeháza adott otthont az Országos Választási Iroda fiataloknak szóló, az európai parlamenti választásokkal kapcsolatos párt semleges, ismertető kampányának. A média képviselőinek tartott tájékoztatón a résztvevőket Rentzné dr. Bezdán Edit megyei főjegyző köszöntötte.

 HŐS LENGYEL KATONÁK EMLÉKE ELŐTT TISZTELEGTEK

2009.03.09.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat nevében Kovács Sándor alelnök helyezte el a tisztelet virágait az elmúlt hétvégén Szolnokon, a Lengyel légió utcában elhelyezett emléktáblánál,  a 160 évvel ezelőtti, 1848-49-es szabadságharcban Szolnokon küzdő lengyel katonákra emlékezve.

 AJÁNLÓ: 1848-AS KIÁLLÍTÁS A LEVÉLTÁRBAN

2009.03.09.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Levéltár őrizetében az 1848-49-es forradalommal és szabadságharccal kapcsolatosan igen gazdag iratanyag található. Ezekből került válogatásra - döntően a Jászkun Kerület dokumentumait felhasználva - annak a kiállításnak az anyaga, amely a levéltárban 2009. március 12-től május 26-ig tekinthető meg, naponta 8-15 óráig. 

 KÖZÖS LEVÉL A MINISZTERELNÖKHÖZ AZ M4-ES ÚTÉRT

2009.03.05.

Öt milliárd forintnyi működő tőkét vonz minden autópálya megépített kilométere - hangzott el azon a tájékoztatón, amelyet az M4-es út Abony-Fegyvernek közötti szakaszának mielőbbi megépítése  céljából tartottak ma a Megyeházán. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat kezdeményezésére az érintett megyék közgyűlésének elnökei, országgyűlési képviselők és települési polgármesterek közös levelet írtak alá, melyet Gyurcsány Ferenc miniszterelnöknek és az érintett szaktárcákhoz küldenek annak érdekében, hogy az M4-es gyorsforgalmi út Abony-Fegyvernek közötti szakasza - ezen belül többek között a Szolnokot elkerülő szakasz és a Tiszapüspökinél tervezett új Tisza-híd - mielőbb megépüljön.

 SPORTOLÓKAT ÉS EDZŐIKET KÖSZÖNTÖTTÉK

2009.03.05.

Évente köszöntik megyénk legjobb sportolóit és edzőiket Szolnokon a megyeházán. Örvendetes, hogy a nőknél Folláth Vivien, a férfiaknál Sarudi Pál az elmúlt évi eredményeik alapján a 2008-as esztendő legjobbjainak bizonyultak, megvédve korábbi címüket. A megyei közgyűlés különdíjasa Berente Judit úszó lett, aki a Szervátültetettek és Művesekezeltek Európa Játékán öt egyéni aranyérmet (50 mell, 100 mell, 50 gyors, 100 gyors, 50 hát) nyert. Edzője Pécsi Annamária. A megyei önkormányzat részéről Kovács Sándor, a megyei közgyűlés alelnöke köszöntötte a résztvevőket.

 KERESETT VOLT MEGYÉNK STANDJA AZ UTAZÁS KIÁLLÍTÁSON  

2009.03.03. 

A Hungexpo Budapesti Vásárközpont területén 32. alkalommal került megrendezésre az Utazás 2009 Nemzetközi Idegenforgalmi Kiállítás a napokban. A rendezvény kiemelt témája  a kulturális turizmus volt.
Magyarország legjelentősebb szakmai és nagyközönség fórumán, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat évek óta önálló kiállítóként jelenik meg a TISZAINFORM Idegenforgalmi Szolgálat szervezésében.

 KREATÍV FOLKDANCENET - a Kreativitás és Innováció Európai Éve hazai hivatalos programjai között

2009.03.03.

A Kreativitás és Innováció Európai Éve kapcsán a Tempus Közalapítvány ötletpályázatot hirdetett a 2009-ben megvalósuló rendezvények számára. A megyei önkormányzat Kreatív FolkdanceNet projektjét "eredetisége, kiváló minősége alapján" beválasztották az Év hivatalos nemzeti programjai közé.
LEVÉLTÁRI ESTÉK

2009.02.26.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Levéltár tavaly novemberében  indította útjára „Levéltári esték” elnevezésű rendezvénysorozatát, azzal a céllal, hogy negyedévente helytörténeti kutatóinak lehetőséget biztosítson kutatásaik bemutatására. A következő rendezvény 2009. március 3-án lesz.

 UTAZÁS 2009

2009.02.23.

A napokban megjelent két új turisztikai kiadvány, valamint az Utazás 2009. nemzetközi idegenforgalmi kiállításon való Jász-Nagykun-Szolnok megyei bemutatkozás volt a témája annak a tájékoztatónak, amelyet Búsi Lajos, a megyei közgyűlés alelnöke és Hering Krisztina, a Tiszainform Idegenforgalmi Szolgálat igazgatója tartottak a Megyeházán a sajtó képviselőinek jelenlétében.
 ELFOGADTÁK A MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT 2009. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉT

2009.02.20.

A megyei közgyűlés idei első ülésén a képviselők elfogadták a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat 2009. évi költségvetésére vonatkozó előterjesztést. Döntöttek továbbá a megyei fenntartású intézményeket érintő  gyermekvédelmi rendelet módosításról, illetve a szociális szolgáltatások térítési díjainak emeléséről.  A képviselők oktatási és gyermekvédelmi témájú pályázatok benyújtásáról, valamit a megyei Parlagfű-mentesítési Alap pályázatának ismételt kiírásáról is határoztak. Elfogadták továbbá a Hetényi Géza Kórház és Rendelőintézet szakmai fejlesztési programjának időarányos teljesítéséről szóló beszámolót, illetve a Szolnoki MÁV Kórház és Rendelőintézet egészségügyi szakellátási tevékenységéről és középtávú szakmai fejlesztési programjáról szóló tájékoztatót.

JÁSZSÁGI ÚTFELÚJÍTÁS

2009.02.13.

A 32-es számú főút felújításának, és a 31. és 32. számú főutak Jászberényt elkerülő szakasza III. üteme megépítésének elűkészítésével kapcsolatos megbeszélésen vettek részt az érintett települési és megyei önkormányzatok képviselői a napokban Jászberényben. A megbeszélésen a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzatot Fejér Andor, a megyei közgyűlés elnöke képviselte.

 M4-ES EGYEZTETŐ FÓRUM 

2009.02.10.

A magas baleseti statisztika jelzi, hogy nagy a közlekedési teher Szolnok környékén, illetve a 4. számú fűút további szakaszain. Éppen ezért elfogadhatatlan az M4-es számú gyorsforgalmi út Szolnokot elkerülő szakaszának és a Tiszapüspökinél megépítendő új Tisza-híd forgalomba adásának 2017-es dátuma - mondta Fejér Andor, a megyei közgyűlés elnöke azon az egyeztető fórumon, amelyet a munkálatok meggyorsítása céljából szervezett, s amelyen szakértők, országos szakhatóságok képviselői, polgármesterek vettek részt a megyeházán, Szolnokon.

 XVII. MEGYEBÁL

2009.02.03. A MEGYEBÁL KÉPEI LETÖLTHETŐK INNEN

Immár XVII. alkalommal rendezi meg a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat 2009. február 7-én jótékonysági bálját, melyet Fejér Andor, a megyei közgyűlés elnöke nyit meg. A bál idei bevételét a „Többnyelven" Jász-Nagykun-Szolnok Megye Közalapítványa a Vidéki Nyelvoktatás Támogatására és a „Győrffy István Népfőiskolai Közalapítvány" javára  ajánlják fel a  szervezők.

 TISZA ÉLŐVILÁGÁNAK EMLÉKNAPJA

2009.02.02.

Kilenc éve már, hogy haltetemek ezrei lebegtek a Tisza felszínén. A szőke folyónkért egyként aggódott országunk. A romániai Nagybánya mellett egy aranybányából százezer köbméternyi ciánvegyület került egy patakba, onnan a Szamosba és a Tiszába. Azóta, az Országgyűlés 2000-ben hozott határozata alapján február elseje a Tisza élővilágának Emléknapja.

LEVÉLTÁRI PÁLYÁZAT

2009.01.29.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Levéltár helytörténeti-, valamint fotópályázatot hirdetett diákok és amatőr kutatók számára  az 1848-49-es szabadságharc eseményeivel és emlékeivel kapcsolatosan annak 160. évfordulója alkalmából. A Levéltár négy különböző kategóriában várja az általános iskolák, középiskolák diákjainak, valamint az amatőr kutatóknak a munkáit.

A pályázati kiírás részletei a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Levéltár honlapján, (http://www.szolarchiv.hu/) és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat honlapján, (http://www.jnszm.hu/) tekinthetők meg. A pályázat beadási határideje: 2009. július 1.

 

 MAGYAR KULTÚRA NAPJA

2009.01.22.

A Magyar Kultúra Napja megyei rendezvénye alkalmából több kitüntetést is átadtak a Megyeházán megrendezett eseményen, ahol Fejér Andor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke mondott ünnepi köszöntőt. A programot jászberényi  fiatalok műsora színesítette. 

 

 ÉVÉRTÉKELŐ TÁJÉKOZTATÓ

2009.01.21.

Hagyománnyá vált, hogy  a megyei önkormányzat tisztségviselői, vezetői a vendégei a szolnoki Hozam Klub évindító  rendezvényének. A tájékoztatón Fejér Andor elnök, Búsi Lajos, Kovács Sándor, Kiss János alelnökök, és Rentzné Dr.Bezdán Edit megyei főjegyző értékelte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat 2008. évi tevékenységét, valamint ismertették a 2009. évi terveket.

 

 A MEGYE TURIZMUSÁT ÉRTÉKELTÉK

2009.01.19.

Az elmúlt év turizmusának értékelése, valamint az új és megújuló marketing eszközök bemutatása volt a témája annak a tájékoztatónak, amelyet Búsi Lajos, a megyei közgyűlés alelnöke és Hering Krisztina, a Tiszainform Idegenforgalmi Szolgálat igazgatója tartott a Megyeházán.

 KREATÍV  FOLKDANCENET 2009 - PÁLYÁZATI LEHETŐSÉG

2009. 01. 09.

A KREATÍV FOLKDANCENET program keretében ÉLŐ HAGYOMÁNYOK - SZÜLETŐ HAGYOMÁNYOK címmel hirdet nemzetközi pályázatot Jász-Nagykun-Szolnok Megye Önkormányzata Jász-Nagykun-Szolnok megyében és a testvérmegyékben.

A pályázat célja: bemutatni a témához kapcsolódó követésre méltó példákat („jó gyakorlatokat") a pályázó szülőhelyéről vagy annak környékéről.A pályázati felhívás letölthető a megyei önkormányzat honlapjáról, a www.jnszm.hu oldal Pályázat menüpontjában.

 

 ÁTADTÁK A SZENTESI LÉGIMENTŐ BÁZIST

2009.01.05.

Az ország legmodernebb légimentő bázisának hivatalos  átadó ünnepségét kihelyezett kormányszóvivői sajtótájékoztatóval egybekötve tartották ma Szentesen. Ezt megelőzően, közel 3 és fél hónapig ideiglenesen a szolnoki katonai repülőtér biztosította a helyet a Dél-Alföldi Régió és Jász-Nagykun-Szolnok megye déli része légimentésének zavartalan ellátása érdekében.

 

 KARÁCSONYI KÖSZÖNTÉS

2008.12.27.

Immár kilencedik éve hagyomány, hogy a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke és Szolnok Megyei Jogú Város polgármestere közösen köszönti mindazokat, akik december 24-én este szeretteiktől távol, munkával töltik a karácsonyt.

 GYERMEKEK KARÁCSONYA

2008.12.18.

Szívet melengetű hagyomány évek óta, hogy karácsony közeledtével a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés tisztségviselői a Megyeházán meghitt ünnepség keretében látják vendégül és ajándékozzák meg az állami gondoskodásban élő gyermekeket. Az ünnepségen résztvevő kicsiket, nevelőiket Fejér Andor, a megyei közgyűlés elnöke köszöntötte.

 

A JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT NEVÉBEN
ÁLDOTT, BÉKÉS KARÁCSONYI ÜNNEPEKET,
BOLDOG, SIKEREKBEN GAZDAG ÚJ ÉVET KÍVÁNUNK MEGYÉNK POLGÁRAINAK

FEJÉR ANDOR
ELNÖK

RENTZNÉ DR. BEZDÁN EDIT
főjegyző

BÚSI LAJOS, KISS JÁNOS,  KOVÁCS SÁNDOR
ALELNÖKÖK

 

 

 KÓRHÁZI KARÁCSONY

2008.12.18.

A megyei Hetényi Géza Kórházban tevékenykedű Kórházlelkészi Szolgálat karácsonyi ünnepséget rendezett a betegek és az egészségügyi dolgozók részére. A meghitt ünnepségen részt vett Dr.Beer Miklós váci megyés püspök, valamint Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés alelnöke is.

 ÉV VÉGI ZÁRÓ ÜLÉS

2008.12.17.

Év végi záró ülését tartotta a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területfejlesztési Tanács, ahol Fejér Andor, a Tanács elnöke értékelte a 2008. évi tevékenységet.

 SPORTOT segítő SZAKEMBEREKET JUTALMAZTAK

2008.12.17.

A Jász - Nagykun - Szolnok Megyei Diáksport Tanács (MDST) ebben az évben ismét köszöntötte a Megyeházán azokat a sportszakembereket, akik egész tanévben önzetlenül segítették munkájukat, versenyeik lebonyolítását. A Tanács a sportszövetségek szövetsége aktíváinak köszöntésével együtt tartotta idén ünnepségét. A megyei önkormányzat részéről Kiss János alelnök vett részt a rendezvényen.

 "ALFÖLD TURIZMUSÁÉRT" DÍJAT KAPOTT A JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI TOURINFORM IRODA
 
2008.12.15.
 
A Magyar Turizmus Zrt. Észak-Alföldi Regionális Marketing Igazgatósága és a Regionális Idegenforgalmi Bizottság évzáró szakmai rendezvényén került sor a napokban az "Alföld turizmusáért" díj  ünnepélyes átadására  Debrecenben.
 

 ELFOGADTÁK A MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT JÖVű ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK KONCEPCIÓJÁT

2008.12.12.

Közmeghallgatással egybekötött ülésén többek között a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat 2008. évi költségvetésének I-III. negyedéves teljesítéséről, a 2009. év költségvetési koncepciójáról, a megyei önkormányzat vagyongazdálkodásának szabályairól tárgyaltak a képviselők. Tájékoztatást hallgattak meg továbbá a megye mezőgazdaságának helyzetéről, valamint pályázatokon történő részvételről is döntött a megyei közgyűlés. Több szakterületre vonatkozó koncepcionális tervet is elfogadtak a képviselők, mint például a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat középtávú gyermek- és ifjúságvédelmi szakellátási tervét, a rövid távú kommunikációs tervet, valamint az energetikai koncepciót.

 MEGYEHÁZA TÖRTÉNETI KIÁLLÍTÁS

2008.12.09.

2008. december 12-tűl megyeháza történeti kiállításnak ad otthont a Jász-Nagykun-Szolnok Megye Önkormányzati Hivatal székháza. A Megyeháza elmúlt 13 évtizedét bemutató történeti kiállításon a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Levéltárban űrzött tervrajzok, fényképek és dokumentumok láthatók.

 

 TISZK KONFERENCIA  

2008.12.05.

A Jász-Nagykun-Szolnok Szakképzés-szervezési Társulás TÁMOP  nyitókonferenciáját tartotta a Megyeházán, ahol Fejér Andor, a megyei közgyűlés elnöke köszöntötte a rendezvény résztvevőit.

 

 FRANCIA DELEGÁCIÓ A MEGYÉBEN

2008.12.04.

A Somme Megyei Tanács idén tavasszal megválasztott elnöke, Christian Manable vezetésével hivatalos delegáció érkezett megyénkbe Fejér Andornak, a megyei közgyűlés elnökének meghívására.

 MEGALAPOZOTT A MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT GAZDÁLKODÁSA

2008. 12.01.

Megalapozott a megyei önkormányzat gazdálkodása, hangzott el azon a tájékoztatón, amelyet abból az alkalomból tartott Dr. Lóránt Zoltán, az Állami Számvevőszék Önkormányzati és Területi Ellenőrző Igazgatóságának főigazgatója és Fejér Andor, a megyei közgyűlés elnöke, hogy az Állami Számvevőszék (ÁSZ) befejezte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat gazdálkodásának ellenőrzését.

 
 FOLKDANCENET 2009 - A KREATIVITÁS JEGYÉBEN
 
2008.12.01.
 
10 külföldi partnermegyénk jelezte vissza részvételi szándékát a 2009.szeptemberében megrendezésre kerülő Kreatív FolkdanceNet programra. Ismét itt lesz a 2008-ban résztvevő partnereink mindegyike, s csatlakoznak még Häme(Finnország), Kovászna(Románia), Lääne Viru(Észtország) és Maros(Románia) megyék is - adta hírül a programot szervező munkacsoport részéről Mészárosné Tóth Annamária, külügyi és turisztikai szakreferens.

 EGYHANGÚ DÖNTÉS SZÜLETETT

2008. 12. 01.

A megyei közgyűlés rendkívüli ülés keretében tárgyalta az elmúlt héten, pénteken a Jász-Nagykun-Szolnok Szakképzés-szervezési Társulás (TISZK) létrehozására megkötött megállapodást  és a társulás alapító okiratának módosítását.

 

CSEH NAPOK

2008.11.28.

A Cseh Napok Jász-Nagykun-Szolnok megyében c. rendezvény keretében a Megyeházán fogadta Fejér Andor, a megyei közgyűlés elnöke Jaromir Plíšek urat, a Cseh Köztársaság magyarországi nagykövetét és a program szervezésében érintett munkatársait.

 NYUGDÍJAS TALÁLKOZÓ A MEGYEHÁZÁN

2008.11.27.

„A munkáltatót minősíti az, hogy hogyan bánik azokkal a nyugdíjas munkatársaival, akik   éveken, évtizedeken át dolgoztak egy adott munkahely sikeres működéséért – mondta Rentzné Dr.Bezdán Edit megyei főjegyző a megyei önkormányzattól nyugdíjba vonult munkatársak részére szervezett összejövetelen.

 MEGYEI INTÉZMÉNYEK REKONSTRUKCIÓJA, ENERGETIKAI FEJLESZTÉSEK

2008.11.26

Búsi Lajos, a megyei közgyűlés alelnöke tájékoztatót tartott a sajtó képviselői részére a megyei önkormányzat közelmúltban megvalósított és a 2009. évre tervezett épület rekonstrukcióiról és energetikai fejlesztéseiről.

 

 MEGKEZDűDTEK A CSEH NAPOK PROGRAMJAI A MEGYÉBEN

2008.11.21.

„Mint ahogy Prága sem Csehország, úgy Budapest sem Magyarország” – kezdte beszédét Vladislav Lukács, a Cseh Köztársaság magyarországi nagykövetségének munkatársa a „Cseh Napok Jász-Nagykun-Szolnok megyében” elnevezésű program alkalmából megtartott sajtótájékoztatón.

 KÖZÖS KÖRNYEZETVÉDELMI BIZOTTSÁGI ÜLÉS MÁRAMAROS MEGYÉBEN

2008.11.19.

Máramaros megye és Jász-Nagykun-Szolnok megye környezetvédelemmel foglalkozó közös bizottsága 2008. november 17-18-án Nagybányán tartotta együttes ülését, amelyen árvízvédelmi, környezetvédelmi tapasztalataikat cserélték ki a két megye önkormányzati, vízügyi, környezetvédelmi szakemberei.  

 

 TOP 50

2008.11.14.

Három év alatt ötven százalékkal nűtt a megyénk iparának a teljesítménye. A megye 50 legnagyobb cégéhez közel tízezer mikro- és kisvállalkozás kapcsolódik, hangzott el a Megyeházán, ahol 13. alkalommal adták át a TOP 50-es kiadványt a legeredményesebb vállalkozásoknak. A megyei önkormányzatot Búsi Lajos, a megyei közgyűlés alelnöke képviselte a szakmai fórumon.

 SVÁJCI HOZZÁJÁRULÁS PROGRAM

2008.11.18.

Christian Mühlethaler, Svájc magyarországi nagykövete és Liliana de Sá Kirchknopf, a Svájci Hozzájárulási Program Hivatalának vezetője látogatott el a Megyeházára, ahol megbeszélést folytattak Kovács Sándor alelnökkel. A tárgyalás fő témája az Európai Unió 2004-ben csatlakozott 10 tagállamának segítése céljából létrehozott Svájci-Magyar Együttműködési Program volt.

 EURÓPAI RÉGIÓK GYűLÉSE

2008.11.17.

Jász-Nagykun-Szolnok megye 1992. óta tagja a strasbourgi székhelyű Európai Régiók Gyűlésének. A 270 középszintű önkormányzatot tömörítű szervezet idén a finnországi Tamperében tartotta éves közgyűlését. A rendezvényen részt vett Fejér Andor, a megyei közgyűlés elnöke és Dr.Ürmössy Ildikó, a Térségfejlesztési és Külügyi Iroda irodavezető-helyettese.
A program során a magyar megyék vezetőit fogadta Luc Van den Brande, az Európai Unió Régiók Bizottságának elnöke, illetve Klaus Klipp, az Európai Régiók Gyűlése titkára is.

 

 A MEGYEHÁZÁN JÁRT INDIA NAGYKÖVETE

2008.11.14.

 

Szolnokra látogatott Ranjit Rae, India rendkívüli és meghatalmazott nagykövete, akit Kovács Sándor alelnök is fogadott a Megyeházán.

 

 A SZOCIÁLIS MUNKA NAPJA

2008.11.14.

A  Szociális Munka Napja alkalmából Kovács Sándor, a megyei közgyűlés alelnöke köszöntötte a szakma képviselőit a Megyeházán tartott rendezvényen, majd Rentzné Dr.Bezdán Edit megyei főjegyzővel közösen átadták a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Szociális Díjakat, illetve az idősbarát Önkormányzat és az Ifjúságbarát Önkormányzat kitüntető címeket.

 MEGYEI TUDOMÁNYOS DÍJ

2008.11.07.


A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat is közreműködött a Magyar- és Világtudomány Napjához kapcsolódóan, idén XII. alkalommal megtartott megyei rendezvény megvalósításában. A programon Kovács Sándor alelnök Megyei Tudományos Díjat adott át Dr. Bartha Júliának, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Múzeumok Igazgatósága Néprajzi Osztálya vezetőjének.

 TEHETSÉGGONDOZÓ ÖSZTÖNDÍJ

2008. 10. 30.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés tehetséggondozó ösztöndíját Kiss János alelnök  adta át kilencedik alkalommal, 50 megyei tehetséges, jól tanuló, felsőoktatási intézmény nappali tagozatos hallgatójának.

 KÖZÖS PROGRAMOK SZOLNOK VÁROSSAL

2008. 10. 27.

Fejér Andor, a megyei közgyűlés elnöke és Hegmanné Nemes Sára, Szolnok város alpolgármestere vezetésével közös megyei és városi delegáció látogatott Japánba a meglévő kapcsolatok fejlesztése és erűsítése céljából 2008. október 12-19. között, amelyről tájékoztató keretében számoltak be a Megyeházán.

 

 ERDÉLYI EGÉSZSÉGÜGYI SZűRűPROGRAMBAN RÉSZTvevőK KÖSZÖNTÉSE KÁSZONI GYERMEKEK MEGYÉNKBEN

2008. 10. 21.

Fejér Andor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke a Megyeházán köszöntötte  azokat a szakembereket, akik részt vettek a 2008. szeptember 22-26. között  Hargita megyében, Kászonaltíz településen szervezett egészségügyi szűrőprogramban,  illetve a Kászoni-medencéből érkezett gyermekek látogatásának előkészítésében és sikeres megvalósításában közreműködő személyeket. Az eseményen  20 fő vett át tárgyjutalmat a megyei közgyűlés elnökétől. 

GAZDASÁGI NAPOK NÉMETORSZÁGBAN

2008.10. 21.

Teltow-Fläming járás Gazdaságfejlesztési Kht-jának meghívására 2008. október 15-16. között szakmai programon vett részt dr. Ürmössy Ildikó, a  Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzati Hivatal Térségfejlesztési és Külügyi Irodájának irodavezető-helyettese. A járás  Gazdasági Hét c. eseménysorozatának keretében Gazdasági Napot is szerveztek, amelyen a hazai partnerek mellett a testvérmegyék, Jász-Nagykun-Szolnok és Gniezno, valamint az érintett két ország berlini nagykövetségeinek képviselői is megjelentek.

  „Jász-Nagykun-Szolnok Megye Turisztikai Védjegye" 2008

2008.10.16.

A Jász-Nagykun-Szolnok   Megyei   Közgyűlés    által alapított „Jász-Nagykun-Szolnok Megye Turisztikai Védjegye" címet az idén harmadik alkalommal adta át  Búsi Lajos, a megyei közgyűlés alelnöke megyénk településein működő, tartósan magas szolgáltatási színvonalat nyújtó és a megye imázsát erősítő turisztikai szakemberek számára.

 „INTEGRÁLT VÍZGAZDÁLKODÁS"

2008.10.16.

Integrált vízgazdálkodás címmel rendezett közös szemináriumot a KÖTIKÖVIZIG és francia szakmai partnere, az EPIDOR október 14-15-én Budapesten. A tanácskozásra a két megye együttműködésének keretében létrejött közös munka eredményeként került sor. A Jász-Nagykun-Szolnok megyei Önkormányzatot Kovács Sándor alelnök képviselte a konferencián.

 MEGYEI ÉS VÁROSI DELEGÁCIÓ JAPÁNBAN

2008.10.15.

Egy évvel ezelőtt, magyar-japán régióközi gazdasági fórumot és kiállítást rendezett Szolnokon a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat, amelyen a megye üzleti életének képviselői, valamint a kelet-ázsiai szigetország Yamagata megyéjének és Yuza városának cégei és vállalkozásai mutatkoztak be egymásnak. E látogatást a japán fél meghívására 2008. október 12-19. között nyolc fős Jász-Nagykun-Szolnok megyei és Szolnok városi delegáció viszonozza Yamagata megyében, Fejér Andornak, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnökének a vezetésével.

 JÁSZKUN KAPITÁNYOK NYOMÁBAN PÁLYÁZAT - MEGKEZDŐDÖTT A PROJEKTFEJLESZTÉS

2008.10.08.

A megyei önkormányzat több Jász-Nagykun-Szolnok megyei településsel partnerségben, turisztikai termék- és attrakciófejlesztés témában (ÉAOP-2.1.1./C.) benyújtott pályázata sikeresen szerepelt az első fordulóban. A tematikus túraútvonal kialakítását célzó „Jászkun kapitányok nyomában" elnevezésű projekt, a legmagasabb pontszámot érte el  az észak-alföldi régióból hasonló témában beadott  pályázatok közül.

 ÚJ KEZDEMÉNYEZÉS - SZÉKELYFÖLDI ÉS MAGYARORSZÁGI MEGYEI vezetőK TALÁLKOZÓJA

2008.10.08.

2008. szeptember 22-26. között Jász-Nagykun-Szolnok megye egyik romániai testvérmegyéjével, Hargitával közösen szervezett egészségügyi szűrőprogram alkalmával Fejér Andor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke találkozót kezdeményezett három további erdélyi megye, Kolozs, Kovászna és Maros vezetőivel.

 

 Gyorsítani kell az M4-es tervezését

2008.09.26.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat 2008. évi költségvetésének I. félévi teljesítéséről, megyei közút- és vasúthálózat fejlesztésének és korszerűsítésének aktuális feladatairól, a tervezett és megvalósult felújításokról, intézmények fejlesztéséről, Bóta Mizsei Ilona képviselőnek a Szociális, Egészségügyi, Sport és Etnikai Bizottság tagjává, valamint megyei tanácsnokká történő megválasztásáról döntött ülésén a megyei közgyűlés.

 

 KARÁCSONYRA TERVEZIK A FELSZÁLLÁST mentőhelikopter-bázis

2008.09.25.

A szentesi mentőhelikopter-bázis megépítéséhez a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés 5 millió forint támogatást nyújtott. Szolnok Megyei Jogú Városa, valamint Tiszafüred 1-1 millió forinttal járultak hozzá a mentőbázis létrehozásához. Az alapkőletételnél Kovács Sándor, a  megyei közgyűlés alelnöke képviselte megyénket.

 

 LEVÉLTÁRI NAP - 2008.

2008.09.23.

Szolnokon, a Megyeházán rendezte meg a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Levéltár ,,Levéltári Napját", melyen a résztvevők a reneszánsz korról, Mátyás király korvináiról, az 1848/49-es forradalomról és szabadságharcról, a feudális viszonyok megszüntetéséről, hallhattak előadásokat.

 FERGETEGES SIKERREL ZÁRULT A NÉPTÁNCHÁLÓ

2008.09.22.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat „FolkdanceNet" címmel rendezte meg Szolnokon 2008. szeptember 18-21. között azt a nagyszabású programot, amelyen hét külföldi testvérmegyénk néptáncosai és hagyományőrző csoportjai vettek részt. A rendezvény csúcspontját jelentő gálaműsoron fergeteges sikert aratva közösen adták elő az Európai táncot a külföldi vendég együttesek a Jászság és a Tisza táncegyüttessel. A közel egy éves előkészítő munka eredményeképpen számos, a nagyközönség számára is érdekes, nyilvános programra került sor.

 EURÓPA ÜNNEP

2008.09.22.

Ötödik alkalommal emlékezett meg a megyei önkormányzat Jász-Nagykun-Szolnok megye Európa ünnepéről az elmúlt hétvégén. Még emlékezetesebbé tette ezt a napot, az, hogy soha ennyire nem volt még „európai" ez az ünnep, - mondta beszédében Fejér Andor, a megyei közgyűlés elnöke- ugyanis a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat szervezésében 2008. szeptember 18-21. között megrendezett Néptáncháló programon hét külföldi testvérmegyénk több, mint száz fűvel képviseltette magát. első alkalommal kapta meg a megyei közgyűlés által alapított Európa-díjat külföldi állampolgár.

 FOLKDANCENET - MEGKEZDűDÖTT A VISSZASZÁMLÁLÁS

 

2008.09.16.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat 2008. szeptember 18-21. között „FolkdanceNet" címmel rendezi meg nagyszabású nemzetközi programját, amely a Kultúrák Közötti Párbeszéd Európai Évében valósul meg. A kezdeményezést az Európai Bizottság eredményes pályázat alapján anyagilag támogatta, és szintén pályázat alapján az év kiemelkedő nemzeti programjai közé választotta a magyar KulturPont Iroda -  mondta  Fejér Andor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke a Megyeházán megrendezett tájékoztatója bevezetőjeként.

 FINN POLGÁRMESTEREK MEGYÉNKBEN

2008.09.11.

A Häme Megyei Tanács vezetői és a megye tizenkét polgármestere érkezett szakmai tanulmányútra Szolnokra a Megyeházára. A delegáció tagjait Kovács Sándor, a Jász- Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés alelnöke és Szabó István, Szolnok Megyei Jogú Város alpolgármestere tájékoztatta megyénk és Szolnok gazdasági helyzetéről, az önkormányzatok működéséről.

 

 EGÉSZSÉGÜGYI SZűRűPROGRAM ERDÉLYBEN

2008.09.10.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat és a Hargita Megyei Tanács között fennálló, több mint 8 éves eredményes testvérmegyei együttműködés keretében 10 fős, orvosokból és további egészségügyi dolgozókból álló csoport utazik a Hargita megyei Kászonaltíz településre 2008. szeptember 22-26. között egészségügyi szűrőprogram megvalósítása céljából - tájékoztatta a sajtó képviselőit Fejér Andor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke.

 

 NÉPTÁNCHÁLÓ PROGRAM

2008.09.05.

Jól halad az év kiemelkedő nemzetközi projektjének, a NéptáncHáló programnak az előkészítése. Beérkeztek a külföldi együtteseket bemutató anyagok, és ezek alapján minden kétséget kizáróan ki lehet jelenteni azt,  hogy érdekes, rendkívül változatos műsorokat láthatnak azok, akik szeptember 20-án délután kilátogatnak a Hild térre, vagy részt vesznek az aznap este sorra kerülő nemzetközi gálán az Aba Novák Kulturális Központban.

 

 TANÉVNYITÓ

2008. 09. 01.

Az idei tanévnyitó kapcsán Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés alelnöke a pedagógusokat érintő országos és megyei közoktatási tényekről, tendenciákról tájékoztatta a média képviselőit.

 

 A VISEGRÁDI ORSZÁGOK NAGYKÖVETSÉGEINEK KÉPviselőI JÁRTAK MEGYÉNKBEN

2008.09.01.

Az Agrár és Falusi Ifjúsági Körök Jász-Nagykun-Szolnok megyei szervezetének közreműködésével, a Visegrádi Alap támogatásával került megrendezésre a „Falu a városban" c. program 2008. augusztus 30-án Szolnokon, a Szapáry úton.

 HIVATALBA LÉPETT AZ ÚJ MEGYEI főjegyző

2008.09.01.

 

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés 2008.április 25-i ülésén hagyta jóvá Rentzné Dr. Bezdán Edit kinevezését a Dr. Bozsó Péter halálával megüresedett megyei főjegyzői posztra. A 2008. szeptember 1-jei hatállyal munkába álló főjegyző asszony 20 éve dolgozik a közigazgatásban, kinevezéséig Kunhegyes város Polgármesteri Hivatala jegyzűi teendűit látta el.

 TANÉVNYITÓ KONFERENCIA

2008.08.27.

A megye közoktatási intézményeit tekintve az előző tanév eredményes volt - mondta beszédében Kiss János, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés alelnöke Szolnokon, a Megyeházán, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Pedagógiai Intézet, Pedagógiai Szakmai és Szakszolgálat által megtartott tanévnyitó konferencián.

 ÜNNEPI KÖZGYűLÉS

2008.08.19.

Az egyetemes magyarság legjelesebb ünnepén államalapítónkra, I. István királyra, államalapításunk és a magyar nemzeti egység ünnepére emlékeztek a megyei közgyűlés résztvevői augusztus 20-a alkalmából. Ezt követően Fejér Andor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke elismeréseket adott át.

 RENDKÍVÜLI KÖZGYűLÉS

2008.08.07.

Bóta Mizsei Ilona képviselő eskütételével kezdűdött a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés rendkívüli ülése, majd a felszámolás alatt lévő Hajlék Kft. „fa" anyagköltséggel kapcsolatos bírósági ítéletét vitatták meg a képviselők.

ÚJ EURÓPAI KÖZÉPSZINTű ÖNKORMÁNYZATI SZERVEZET ALAKULT MEG PÁRIZSBAN A MAGYAR MEGYÉK RÉSZVÉTELÉVEL

2008.08.04.

A Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége, amelynek aktív tagja a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat az egyik alapító tagja annak a szervezetnek, amelyet 2008. július 15-én hívtak életre Franciaországban Európai Középszintű Hatóságok-Önkormányzatok Konföderációja elnevezéssel.

A megalakult szervezet jelentőségét bizonyítja, hogy az alapító okirat aláírásánál személyesen jelen volt Danuta Hübner asszony, az Európai Bizottság regionális politikáért felelős biztosa és Luc Van Den Brande úr, a Régiók Bizottságának elnöke is.

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYE EGYÜTTÉRZÉséről BIZTOSÍTOTTA ROMÁN TESTVÉRMEGYÉJÉT A KIALAKULT SÚLYOS ÁRVÍZI HELYZET KAPCSÁN

2008.08.04.

Fejér Andor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke levélben biztosította  megyénk valamennyi lakosának együttérzéséről Mircea Man urat, a Máramaros Megyei Tanács elnökét az elszenvedett árvízi veszteségek miatt.

A levél kiemeli annak a kezdeményezésnek a helytállóságát, amelynek során vízügyi szakértők együttes ülései foglalkoztak a Tisza folyóval kapcsolatos közös problémákkal, és alátámasztják a közös munka folytatásának jelentőségét is.

 

 TURIZMUS - ÚJ MARKETINGESZKÖZÖK A TURIZMUSFEJLESZTÉSBEN, NűTT MEGYÉNK VENDÉGFORGALMA

2008.08.01.

Elkészült az „ALFÖLD SZÍVE" turisztikai kedvezmény kártya, nűtt megyénk vendégforgalma - hangzott el azon a tájékoztatón, amelyet Búsi Lajos, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés alelnöke és Hering Krisztina, a  Tiszainform Idegenforgalmi Szolgálat igazgatója tartott a Megyeházán.

 

AMIENS-I  NYÁRI EGYETEM

2008.08.01.

Jász-Nagykun-Szolnok megyéből hat diák vett részt az „Amiens-i Nyári Egyetem" címmel megrendezett nemzetközi programon 2008. július 4-től július 25-ig Franciaországban. 

 XI. JÁSZ EXPO

2008. 07. 28.

A "Jászberényi Nyár" rendezvénysorozat nyitó programja, a Jász Expo, a térség kiemelkedő gazdasági és kulturális rendezvénye, melyet idén 2008. július 25-27. között rendeztek meg a Jászság „fűvárosában". A résztvevőket Dr. Sziráki András, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke köszöntötte. A kiállítást Fejér Andor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke nyitotta meg.  

 ALTERNATÍV ENERGIAFORRÁSOK, V4-ES ORSZÁGOK RÉGIÓINAK FÓRUMA,  KÉZMŰVESEK ELISMERÉSE

2008.07.18.

A világot érintő energia válságról tárgyaltak a V4-es országok régióinak vezetői  Lengyelországban; eredményes vízügyi szakmai együttműködés a francia Dordogne megyével;  megyénkben élő kézművesek elismerése - ezekről a témákról tartott tájékoztatót Fejér Andor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke.

 

 ÚJ RENDűRFűKAPITÁNY JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYÉBEN

2008.07.11.

Dr. Bencze József rendűr altábornagy, országos rendűrfűkapitány kérésére a megyei közgyűlés rendkívüli ülésén támogatta Dr. Simon Tamás ezredesnek a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendűr-fűkapitányság vezetőjévé történő kinevezését.

 

 DIPLOMAÁTADÓ

2008. 07. 05.

A hétvégén frissen végzett közgazdászok, a Szolnoki Főiskola hallgatói vették át diplomájukat, akiket a megyei önkormányzat nevében Kovács Sándor alelnök köszöntött Szolnokon a Tiszaligetben.

 KÖZTISZTviselők NAPJA

2008. 06.30.

2001. július 1-je óta a törvény szerint a Köztisztviselők Napja a közszolgálatban dolgozók számára munkaszüneti nap. Fejér Andor, a megyei közgyűlés elnöke az elért eredményekről, a megyei önkormányzat köztisztviselői előtt álló feladatokról szólt ez alkalomból Szolnokon, a Megyeházán rendezett ünnepségen.

 SEMMELWEIS NAP 

2008. 06. 29.

Több évtizedes nemes hagyomány hazánkban, hogy minden évben ezen a napon szakmai ünnepet tartanak az egészségügyben dolgozók. Felelevenítik a nagy előd életútját. Megemlékeznek elért eredményeiről, méltatják elért szakmai sikereit, tisztelegnek munkássága és emberi magatartása előtt. Az idei ünnepségen Búsi Lajos, a megyei közgyűlés alelnöke köszöntötte a kitüntetetteket.

 

 PUSZTAMONOSTOR, JÁSZOK XIV. VILÁGTALÁLKOZÓJA 

2008. 06. 27.

Az idén június 27-e és 29-e között Pusztamonostor adott otthont a jászok világtalálkozójának, amelyet 1995 óta immár tizenegyedik alkalommal rendeztek meg. A megnyitón Fejér Andor, a megyei közgyűlés elnöke köszöntötte a találkozó résztvevőit.

ÉSZTEK ISMERKEDNEK VIDÉKFEJLESZTÉSI TAPASZTALATOKKAL 

2008.06.27.

Észt testvérmegyénkből szombaton negyvenöt szakember érkezik megyénkbe, hogy tájékozódjanak az európai uniós támogatású LEADER programmal kapcsolatos megyei tapasztalatokról.

 TISZA HETE 

2008.06.21.

A Tisza a legmagyarabb folyó, ezért nagy öröm számunkra, hogy nem csak egy napot rendezhetünk a tiszteletére, hanem egy egész hetet - mondta szombaton Kóthay László, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium vízügyi szakállamtitkára.

 

 KÖZGYűLÉS

2008. 06. 20.

Megyénk közbiztonsági, természetvédelmi, valamint környezeti állapotáról szóló tájékoztatók hangzottak el a közgyűlésen. Több megyei önkormányzati intézmény élére új igazgató került. 

 

ISMÉT VÁRJA AZ AMIENSI NYÁRI EGYETEM MEGYÉNK FIATALJAIT

2008.06.17.

Jász-Nagykun-Szolnok megye francia testvérmegyéje, Somme megye ismét várja megyénk fiataljait  az évek óta nagy sikerrel megrendezésre kerülő Amiensi Nyári Egyetemre. A program időpontja 2008. július 4 - 28.

EURÓPAI HONLAP

www.folkdancenet.eu

2008.06.09.

Az Európai Bizottság Európa az Állampolgárokért c. programjának keretében a támogatásra kiválasztott projekt része egy olyan honlap létrehozása, ami lehetővé teszi a nemzetközi partnerek közötti kapcsolatfelvételt és kapcsolattartást.

 MEGYÉNK PEDAGÓGUSAIT KÖSZÖNTÖTTÉK

2008. 06. 02.

A megyei önkormányzat számba vette a közelmúltban és a jelenben lezajló változásokat, valamint elemezte az elmúlt tanévek, nevelési évek fűbb adatait, a nemzetközi, illetve hazai gazdasági és társadalmi folyamatokat. Ennek alapján elkészítette a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közoktatás-feladatellátási, Intézményhálózat-működtetési és Fejlesztési Tervét, mely a megye valamennyi kistérségére, településére és közoktatási feladat-ellátásra kiterjed -mondta Fejér Andor, a megyei közgyűlés elnöke köszöntűjében, a megyeházán tartott JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI PEDAGÓGIAI DÍJ átadása alkalmából, amelynek keretében megyénk pedagógusai kaptak elismerést

 VENDÉGCSALOGATÓ KAMPÁNY A TURIZMUS MEGYEI lehetőSÉGEINEK NÉPSZERűSÍTÉSÉÉRT

2008.05.28

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat turisztikai szervezete, a Tiszainform Idegenforgalmi Szolgálat megyénk turisztikai vonzerejét ismertetű és népszerűsítű belföldi kampányt indított útjára.

 KÖRNYEZET- ÉS TERMÉSZETVÉDELMI NAPOK MEGNYITÓJA

2008.05.15

2008. május 15-én a megyeháza dísztermében került megrendezésre a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Környezet- és Természetvédelmi Napok megnyitója. 1990 óta, hagyományként minden év május közepétől június 5-éig tartó időszak a környezet- és természetvédelem jegyében zajló programoké, rendezvényeké. A részletes programokat az idei évben is megjelenű Környezet- és Természetvédelmi Hírmondó tartalmazza. Az elmúlt 3 év gyakorlatának megfelelően a Környezet- és Természetvédelmi Napok megnyitóján kerül sor a „Települési Környezetért" díjak  átadására.

Az Európai Bizottság is támogatja a NéptáncHálót

2008.04.28.

Az Európai Bizottság Európa az Állampolgárokért programja a testvérvárosi találkozók megrendezése mellett támogatja a testvérvárosok közötti hálózati együttműködés kialakítását is. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat 2007. decemberében nyújtotta be pályázatát Brüsszelbe. A Bizottság Oktatási, Audiovizuális és Kulturális Végrehajtó Ügynöksége a napokban tette közzé az európai projektek értékelésének eredményeit. A NéptáncHáló a Testvérvárosok Tematikus Hálózatainak Kialakítása kategóriában a nyertes projektek közé került, és a programra megpályázható maximális uniós támogatásban részesül.            

 XV. JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI TURISZTIKAI FÓRUM

2008.04.17.

A Magyar Turizmus Zrt. 2008. évi marketing tevékenységének és kampányának középpontjában  a víz áll.  Ennek köszönhetően, a kiemelt turisztikai termékek a „Vizek Éve" jegyében, a fő témája annak a három napos programsorozatnak, amelyet ma a Megyeházán Fejér Andor, a megyei közgyűlés elnöke nyitott meg.

 XV. Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Turisztikai Fórum

2008.04.17.

 A Magyar Turizmus Zrt. 2008. évi marketing tevékenységének és kampányának  középpontjában  a víz áll.  Ennek köszönhetően, a kiemelt turisztikai termékek a „Vizek Éve" jegyében, a fő témája annak a három napos programsorozatnak, amelyet ma a Megyeházán Fejér Andor, a megyei közgyűlés elnöke nyitott meg.

 

 XV. Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Turisztikai Napok és X. Utazási Kiállítás

Szolnok, 2008. április 17-19.

2008.04.14.

Az elmúlt évben 7,2 százalékkal nűtt megyénkben a vendégforgalom, 22 ezer volt a külföldi vendégek száma a hatékony marketing munkának köszönhetően - mondta Búsi Lajos, a megyei önkormányzat alelnöke azon a tájékoztatón, amelyet Hering Krisztinával, a Tiszainform Idegenforgalmi Szolgálat igazgatójával tartottak, s amelyen az idei megyei turisztikai napok és utazás kiállítás programjáról számoltak be.

 TÖRTÉNELMI  KÖZGYűLÉS

2008.04.11.

Marinel Kovacsnak, Máramaros Megye Tanácsa elnökének a javaslatára európai szinten is egyedülálló közgyűlésre került sor a Jász-Nagykun-Szolnok-Megyei Önkormányzat eddigi történetében. Máramaros Megye Tanácsa és a megyei közgyűlés közösen ülésezett Szolnokon a Megyeházán. 

 

 MEGYEI PEDAGÓGIAI HETEK

2008. 04. 03.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés nevében Fejér Andor elnök nyitotta meg Szolnokon, a Megyeházán a 2008. évi Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Pedagógiai Hetek rendezvénysorozatát, amelyet nyolcadik alkalommal rendezett meg a Megyei Pedagógiai Intézet.

 A MEGYE ÉS A VÁROS IS TÁMOGATJA A SZENTESI BÁZIST

2008. 04. 03.

Sajtótájékoztató keretében jelentette be Fejér Andor, a megyei közgyűlés elnöke, valamint Szalay Ferenc polgármester, hogy a megyei önkormányzat ötmillió forinttal, Szolnok Megyei Jogú Város egymillió forinttal támogatná a szentesi mentőhelikopter-bázis létrehozását.

 

 ÚJ MŰSZER MILLIÓS TÁMOGATÁSSAL

2008.04.02.

Szalay Ferenc Szolnok Megyei Jogú Város polgármestere, a sajtó képviselői előtt adta át a JNSZ Megyei Hetényi Géza Kórház kardiológiai osztályának azt az új EKG gépet, amely megvételéhez a város 5 millió forint támogatást nyújtott és amely megvételéhez a kórház 2,6 millió forinttal járult hozzá.

 NEM KELL VIZITDÍJAT ÉS KÓRHÁZI NAPIDÍJAT FIZETNI

2008. 03. 19.

Az országos, a helyi és a vidéki média képviselői előtt Szolnokon, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórházban jelentette be Fejér Andor, a megyei közgyűlés elnöke, hogy a közgyűlés döntésének értelmében nem kell a lakosoknak vizitdíjat és kórházi napidíjat fizetniük 2008. március 20-tól.

 

 

 VIZITDÍJ, KÓRHÁZI NAPIDÍJ ÁTVÁLLALÁSÁRÓL DÖNTÖTT A KÖZGYűLÉS

2008. 03. 19.

Az önkormányzat ülésének kezdetén Bajnai Gordon önkormányzati és területfejlesztési miniszter által, néhai dr. Bozsó Péter részére, a szakterületén végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréséül adományozott posztumusz ,,A Köz Szolgálatáért Érdemjel"  arany fokozatát vette át özvegye dr. Csíkos Zoltántól, az Észak-alföldi Regionális Közigazgatási Hivatal megyei kirendeltségvezetőjétől és Fejér Andortól, a megyei közgyűlés elnökétől. A soron kívüli ülésen döntött a megyei közgyűlés a főjegyzői állás pályázati kiírásáról, valamint a vizitdíj és a kórházi napidíj 2008. április 1-ig történő átvállalásáról.

 

 KAZAH DELEGÁCIÓ SZOLNOKON

2008. 03. 04.

A Szolnoktudás Egyeteme kezdeményezésére március 4-én, kedden kíséretével együtt Szolnokra érkezett Rashid Ibrayev, a Kazah Köztársaság magyarországi nagykövete, akit a Megyeházán Fejér Andor, a megyei közgyűlés elnöke, Kovács Sándor alelnök, valamint Szabó István, Szolnok Megyei Jogú Város alpolgármestere fogadott.

 SAJTÓNAPI ELISMERÉSEK

2008. március 14.

A Szabad Magyar Sajtó napja alkalmából a Megyeházán az írott és elektronikus média munkatársait köszöntötte Fejér Andor, a megyei közgyűlés elnöke, valamint Hegmanné Nemes Sára Szolnok alpolgármestere.  

 MEGOSZTOTTÁK TAPASZTALATAIKAT

2008.02.27.

Francisco da Silva, a Portugál Köztársaság nagykövete február 27-én látogatást tett Szolnokon. Szolnok Megyei Jogú Város képviseletében Szabó István alpolgármester fogadta a vendéget. Bemutatta Szolnok befektetési lehetőségeit, különös tekintettel az idegenforgalomra. A nagykövetet a Megyeházán Fejér Andor, a megyei közgyűlés elnöke fogadta.

„JÁSZKUN KAPITÁNYOK NYOMÁBAN"

2008.02.25.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés 2008. február 22-ei ülésén döntött a „Jászkun kapitányok nyomában" című tematikus túraútvonal projekt pályázatának benyújtásáról, az Észak-Alföldi Operatív Program „Kulturális és örökségturizmus infrastrukturális fejlesztése" témakörében. A pályázat megvalósításában közreműködők a konzorciumi együttműködési megállapodást a média jelenlétében írták alá.

 ÚJ KIADVÁNYOK A MEGYÉről

2008.02.26.

A Tiszainform Idegenforgalmi Szolgálat, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat támogatásával 2007. évben sikeresen pályázott az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium által meghirdetett „Az Észak-alföldi Turisztikai Régió ismertségét növelő turisztikai marketingeszközök támogatása" című pályázati felhívásra „Jász-Nagykun-Szolnok megyei turisztikai marketingeszközök fejlesztése" projekttel.

 UTAZÁS 2008

XXXI. Nemzetközi idegenforgalmi kiállítás

Budapest, 2008. február 28 - március 02.

Búsi Lajos, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat alelnöke, Szalay Ferenc, Szolnok  Megyei Jogú Város polgármestere valamint Hering Krisztina a Tiszainform Idegenforgalmi Szolgálat igazgatója közösen tartottak tájékoztatót az Utazás 2008. XXXI. Nemzetközi idegenforgalmi kiállításon való részvételről, Szolnok város turisztikai koncepciójáról, megyénk múlt évi turisztikai teljesítményéről és a most megjelentetett megyei turisztikai kiadványokról.

 

 DIPLOMAÁTADÓ  

2008. 02. 23.                                    

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat nevében Búsi Lajos alelnök köszöntötte a Szolnoki Főiskola diplomaátadó ünnepségén megjelenteket Szolnokon, a főiskola tiszaligeti sportcsarnokában.

 ELFOGADOTT KÖLTSÉGVETÉS, KÖTVÉNY KIBOCSÁTÁS FEJLESZTÉSEKRE

2008. 02. 22.

Több mint 17 milliárd forintos kiadással, 16,3 milliárd forintos bevétellel és 834 millió forint tervezett hiánnyal a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés pénteki ülésén elfogadta az idei költségvetéséről szóló előterjesztést. A testület 4 milliárd forint értékben zártkörű kötvény kibocsátásáról határozott.

KÖZLEMÉNY

2008. 02. 22.

Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal,

akik szerették és tisztelték, hogy

DR. BOZSÓ PÉTER

életének 60. évében elhunyt.

Búcsúztatása

2008. február 26-án 13.30 órakor

a szolnoki temetűben lesz.

Szívünkben örökké él.

A gyászoló család és a

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat

 

 GYORSABBAN ÉRNEK A BETEGHEZ

2008.02.06.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat alelnöke Búsi Lajos és Szolnok Megyei Jogú Város alpolgármestere, Szabó István a szolnoki Mentőszolgálat részére egy-egy darab 100 ezer forint értékű GPS-t, műholdas helymeghatározó készüléket adományozott a Szolnoki Mentőszolgálat részére.

 MEGYEBÁL 2008.

2008. 02. 02.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés 1992-ben döntött arról, hogy évente megrendezi a jótékonysági célt szolgáló megyebált. Az immár XVI. alkalommal megtartott rendezvényt Fejér Andor, a megyei közgyűlés elnöke nyitotta meg. A bál vendégei országgyűlési képviselők, megyénk gazdasági életének szereplői, településeink polgármesterei voltak.

 TISZA élőVILÁGÁNAK EMLÉKNAPJA

2008. 01. 1.

2000. február 1-én érte el a Szamos Magyarországi szakaszát a romániai eredetű cianid és nehézfém szennyezés, amely a Tiszán ökológiai katasztrófát okozott. Az Országgyűlés 2000-ben hozott határozata alapján február elseje a Tisza élővilágának Emléknapja. Szolnok megye és a város, valamint szervezetek vezetői, iskolák igazgatói, diákok, emlékeztek a mai napon a nyolc évvel ezelőtti eseményre, a megyeszékhelyen, a Tisza Szálló előtt.

 MAGYAR KULTÚRA NAPJA 2008.

2008.01.22.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés által alapított JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI KÖZMűvelődÉSI és a JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI MűVÉSZETI DÍJ-at, valamint a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közoktatási Közalapítvány Kuratóriuma és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Művészeti Közalapítvány elismerű díjait a Magyar Kultúra Napján megrendezett ünnepségen adták át. A kitüntetésekkel a közművelődés és a művészet területén kimagasló színvonalú eredményeket elért megyénkbeli szakemberek munkáját jutalmazta a megyei önkormányzat és a két közalapítvány.

 TÁJÉKOZTATÓ A HOZAM KLUBBAN

2008. 01. 17.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat tisztségviselői, Fejér Andor elnök, Búsi Lajos, Kiss János, és Kovács Sándor alelnökök és dr. Bozsó Péter főjegyző voltak vendégei a Hozam Klubnak. A megyei önkormányzat vezetői az elmúlt esztendűről számoltak be.

 MÉG EBBEN AZ ÉVBEN GAZDASÁGI DELEGÁCIÓ INDUL KÍNÁBA

2008.01.08.

Sanmexia városából 10 fős delegáció látogatott Szolnok városába Zhang Chunxiangnak, Kína rendkívüli és meghatalmazott nagykövetének a kíséretében. A Lian Ziheng polgármester vezette delegációt Fejér Andor, a megyei önkormányzat elnöke fogadta.


A hírlevél feliratkozáshoz kérjük adja meg az email-címét:

KeSzCsSzVa
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728 
2019. Február

Kérjük írja le véleményét új oldalunkról online vendégkönyvünkbe:Kezdőoldal | Megye | Közgyülés | Hivatal | CENTURIO | Aktuális | HONLAPTÉRKÉP

Jász-Nagykun-Szolnok Megye Önkormányzati Hivatal

5000, Szolnok Kossuth L. u 2. 56/505-200* info@jnszm.hu

EP választás INTERREG IIIC