Megye

Közgyűlés

Hivatal

Közérdekű adatok

Kattintásra továbblép az Európai Parlamenti Választások oldalra!!
Kattintásra átvált az akadálymentes verzióra!


Kezdőoldal Hírek, események


A megye települései

Képgaléria11.06.
2017.
VENDÉGEK BELSŐ-MONGÓLIÁBÓL 
Az egyeztetés fő témája a mezőgazdaság volt - Forrás: jnszm.hu 
Kína autónóm tartományából, Belső-Mongóliából érkezett hat fős delegáció hivatalos látogatásra a Megyeházára november 3-án. A vendégeket Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke fogadta irodájában. 

 

A megyei közgyűlés elnöke a delegáció köszöntésekor kiemelte, „…történelmünkben több közös vonás van…a megyénkben élő kun népcsoport ősei 1200 éve még Pekingtől északra éltek, és a kínaiak valószínűleg ellenük építették a nagy falat. Ez a fal ma már összeköt minket.
Bai Xiangqun alelnök bemutatkozásként elmondta, hogy Belső-Mongólia óriási terület, Kína területének egynyolcada. A térségeink közötti közös vonások közül a mezőgazdaságot emelte ki. Elmondta, hogy Belső-Mongólia Kína legnagyobb mezőgazdasági területe, fő gabonájuk a kukorica. „Hallottuk, hogy a kukoricatermelés, a szürkemarha és mangalica tenyésztése igen fejlett, és látogatásunk fő célja a lehetséges együttműködés feltérképezése ezeken a területeken”- mondta.
Kovács Sándor a vendégek érdeklődésének megfelelően bemutatta a megye mezőgazdaságát, az állattenyésztésre, kiemelten a mangalicahús értékesítésére fókuszálva. Beszélt a minőségi, GMO-mentes élelmiszerek előállításáról és a szigorú élelmiszerellenőrzésről, vetőmagüzemekről.
A delegáció egyik tagja Ordosz város alpolgármestere elmondta, városa Kína egyik legjobban fejlődő városa.
A megbeszélést követően a vendégek ellátogattak a Törökszentmiklósi Mezőgazdaság Zrt. vetőmagüzemébe, hogy az elhangzottakról a gyakorlatban is tapasztalatot szerezzenek - mondta el Mészárosné Tóth Annamária, nemzetközi és tervezési referens kolléganőnk.


A hírlevél feliratkozáshoz kérjük adja meg az email-címét:

KeSzCsSzVa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
2018. Január

Kérjük írja le véleményét új oldalunkról online vendégkönyvünkbe:Kezdőoldal | Megye | Közgyülés | Hivatal | CENTURIO | Aktuális | HONLAPTÉRKÉP

Jász-Nagykun-Szolnok Megye Önkormányzati Hivatal

5000, Szolnok Kossuth L. u 2. 56/505-200* info@jnszm.hu

EP választás INTERREG IIIC