HU | EN | DE | FR

Megye

Közgyűlés

Hivatal

Közérdekű adatok

Kattintásra átvált az akadálymentes verzióra!

Kezdőoldal Hírek, események


A megye települései

Képgaléria


04.22.
2017.
KÍNAI DELEGÁCIÓ A MEGYEHÁZÁN  
Anhui tartománnyal már tavaly megkezdődött a kapcsolatfelvétel 
Magas rangú delegáció látogat Jász-Nagykun-Szolnok megyébe június elején, melynek során a tavaly szeptemberében megkezdett kapcsolatot is szorosabbra fűzi Jász-Nagykun-Szolnok megye és a kínai Anhui tartomány. A nyár eleji látogatás elsődleges célja a megyszékhelyen létesülő citromsavgyár beruházás előkészületeinek megtekintése. A júniusi program egyeztetése céljából tartózkodott a napokban egy csoport Szolnokon Anhui tartományból, akiket fogadott Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke és Szabó István, a megyeszékhely alpolgármestere. 

  
tovább >>
04.21.
2017.
KIHELYEZETT ÜLÉS KUNSZENTMÁRTONBAN 
Zárt ülésen tárgyalták a TOP-os pályázatokat - Forrás: jnszm.hu 
Kihelyezett ülést tartott a kunszentmártoni Polgármesteri Hivatalban ma délelőtt a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés. Zárt üléssel kezdődött a közgyűlés, a képviselők a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program - a Megyei Döntéselőkészítő Bizottság által támogatott - megyei támogatási kérelmeiről döntöttek. Folytatódtak a járási hivatalok beszámolói is, ezúttal a kunszentmártoni és mezőtúri szervezet került napirendre, emellett a képviselők megalkották a megyei önkormányzat 2016. évi költségvetésének zárszámadási rendeletét. 
  
tovább >>
03.15.
2017.
ÜNNEPI MEGEMLÉKEZÉSEK MEGYESZERTE
Isten, áldd meg a magyart...! - Forrás: jnszm.hu 
Megyénk minden településén felcsendült a himnusz és zengett a Talpra magyar! március 15-én, az 1948/49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére rendezett ünnepségeken.  A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés tisztségviselői megyénk több településén is elhelyezték az emlékezés és a tisztelet koszorúit. 
  
tovább >>
03.15.
2017.
SZABAD MAGYAR SAJTÓ NAPJA  
Pogány Attila és Békési Brigitta kapta a díjakat - Forrás: jnszm.hu
A Szabad Magyar Sajtó Napja alkalmából március 14-én délután tartotta közös ünnepségét a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat és Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata a megyeszékhelyen, a Városháza dísztermében. Az eseményen a Szigligeti Színház színművészeinek műsorát követően Szalay Ferenc és Kovács Sándor köszöntötte a sajtó munkatársait, majd átadták a megyei és a városi sajtó díjat.
  
tovább >>
03.02.
2017.
ÜLÉST TARTOTT A MEGYEI FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM  
Elfogadták a gazdasági és foglalkoztatási stratégiát - Forrás: jnszm.hu
2017. február 28-án ülésezett a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Foglalkoztatási Paktum. A Fórum tagjai elfogadták a projekt megalapozó dokumentumait, a Megvalósíthatósági Tanulmányt és a megye Gazdasági és Foglalkoztatás Fejlesztési Stratégiáját.
  
tovább >>
02.22.
2017.
ÉVINDÍTÓ ELŐADÁS A HOZAM KLUBBAN 
Hat éve a fejlesztéspolitika kulcsszereplője a megyei önkormányzat  
Megtartották szokásos évindító előadásukat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés tisztségviselői a szolnoki Hozam Klubban február 21-én este. A tájékoztató során a 2016-os év eredményei mellett kiemelt szerepet kapott az idei év fontosabb feladatainak, a megye és a megyei önkormányzat előtt álló kihívások ismertetése. Az este során Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke a fejlesztéspolitika, Piroska Miklós alelnök, a turizmus, a jászkun identitás, a megyei értéktár, dr.Csoór György alelnök pedig a nemzetközi és társadalmi kapcsolatok, valamint az idei évi feladatok témakörét mutatta be a szép számú érdeklődő közönségnek.  
  
tovább >>
02.17.
2017.
ÜLÉSEZETT A MEGYEI KÖZGYŰLÉS 
Március végéig értesítés, áprilisban előleg a TOP-os kérelmeknél 
Soros ülését tartotta ma a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés, melyen szakmai beszámolók hangzottak el a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Karcagi és Tiszafüredi Járási Hivatalának tevékenységéről, és a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság 2020-ig tervezett fejlesztéseiről. A testület elfogadta a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat 2017. évi költségvetési rendeletét, jóváhagyta a Megyei Értéktár Bizottság 2016. évi tevékenységéről szóló beszámolót és módosította a kitüntető címek adományozási rendjéről szóló rendeletet.
  
tovább >>
02.13.
2017.
HUNGARIKUM VETÉLKEDŐ A MEGYEHÁZÁN 
Tiszaföldvári és mezőtúri csapat a Kárpát-medencei döntőben
A napokban zajlott le a nemzeti értékekről szóló vetélkedő Jász-Nagykun-Szolnok megyei döntője 7 általános és 7 középiskolás csapat részvételével. A két kategória első helyezett csapata elnyerte a lehetőséget, hogy képviselje megyénket a Kárpát-medencei döntőn.  
  
tovább >>
02.11.
2017.
SZAKMAI KONZULTÁCIÓ A JÁSZKUN IDENTITÁS ERŐSÍTÉSÉRŐL
A szolnoki mellett három további helyszínen is lesz műhelymunka
A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat és a Belügyminisztérium Önkormányzati Koordinációs Irodája szakmai konzultációt kezdeményezett a jászkun identitástudat erősítésével kapcsolatos önkormányzati szerepvállalás és koordináció kapcsán. A szakmai konzultációsorozat első állomásaként szakmai műhelybeszélgetés zajlott ma a megyei vezetők és szakemberek tapasztalatainak, véleményének megismerése céljából a fenti témával összefüggésben. A résztvevőket Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke és Csampa Zsolt, a Belügyminisztérim önkormányzati koordinációért felelős helyettes államtitkára köszöntötte.
  
tovább >>

Pályázati információkVállalkozás-ösztönzés

Kattintson a térképre a vállalkozások megtekintéséhez.

Hírlevél

A hírlevél feliratkozáshoz kérjük adja meg az email-címét:

Eseménynaptár
KeSzCsSzVa
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
2017. Április
Közadatkereső

A közadatkereső használatával bárki hozzáférhet a közzétételre kötelezett szervek közzétett adataihoz.

Közösség
Partnereink
GFX + DEV + SEO + APP Arculattervezés, Portál fejlesztés, Webáruház készítés, Arculati kézikönyv, Grafikai tervezés, Logó tervezés, Weboldal tervezés, Egyedi fejlesztések, Keresőmarketing, SEO
Köszöntő | Megye | Közgyülés | Hivatal | Közérdekű | Aktuális | HONLAPTÉRKÉP

Jász-Nagykun-Szolnok Megye Önkormányzati Hivatal

5000, Szolnok Kossuth L. u 2. 56/505-200* info@jnszm.hu

Készítette és üzemeltetiEP választás INTERREG IIIC