HU | EN | DE | FR

Megye

Közgyűlés

Hivatal

Közérdekű adatok

Kattintásra átvált az akadálymentes verzióra!

Közérdekü adatok Kiadványok


A megye települései

Képgaléria


A megye képeskönyve | Kastély lexikon | Szálláshelyek Jász-Nagykun-Szolnok megyében 2013

A megye képeskönyve
Elkészült Jász-Nagykun-Szolnok megye képeskönyve, amelyet Tokár István, a megye közgyűlésének elnöke mutatott be szeptember 29-én. "Szeretettel született mind a 412 felvétel. Nyugalom hatja át minden oldalát, de a lendület és az alkotás öröme is egyben."

Egy évvel ezelőtt döntött a megyei önkormányzat közgyűlése arról, hogy az önkormányzatiság 15 évfordulójára megjelenteti egy négynyelvű, magyar, német, angol, francia nyelvű kiadványt, mely a megye mind a 78 településének szépségeit mutatja be. Hiánypótló a kötet, ugyanis közel 30 éve nem jelent meg hasonló kiadvány szűkebb pátriánkról.
Elkészült a könyv, amely az egész megyét megmutatja egy köztünk élő fotós, Csabai István objektívén keresztül. Szeretettel született mind a 412 felvétel. Nyugalom hatja át minden oldalát, de a lendület és az alkotás öröme is egyben. Íme Jász-Nagykun-Szolnok megye, Magyarország keleti felében, az Alföld közepén. Itt élünk, tanulunk, dolgozunk, ünnepelünk és pihenünk. Reméljük, hogy sikerült hangulatos látványt felvillantani a 7 térségről és a 78 településről, a városokról négy-négy, a községekről két-két oldalon" - ezekkel a gondolatokkal ajánlotta a leendő olvasók figyelmébe a képeskönyvet a szerkesztő bizottság nevében Tokár István
A képek készítője, Csabai István elmondta, hogy a települések "lelkét" bemutató felvételeket egy esztendő alatt készítette el, munkájához kellő alkotói szabadságot kapott a megrendelőtől, Jász-Nagykun-Szolnok megye Közgyűlésétől, amely a most megjelent 2 ezer darab reprezentativ példány kinyomtatására több mint 7 millió forintot biztosított. A könyv a megye településeit kistérségenként irodalmi szépségű szövegeit bemutató írásokat Jenei Gyula író, költő írta.
A közbeszerzési eljárással kiválasztott, a könyvet megjelentető kiadó ügyvezetője Szalay Péter megerősítette, hogy máris további 3 ezer darabot rendelt meg a nyomdától, hogy "árus" példányként bárki hozzájuthasson a Jász-Nagykun-Szolnok megyét bemutató képeskönyvhöz, melyet Szolnok könyvesboltjaiban is megvásárolhatnak az érdeklődők hamarosan, vagy magánál a könyvkiadónál juthatnak hozzá. amelyben a kistérségeket bemutató szövegeket - munkatársunk - Jenei Gyula írta.

 


Vállalkozás-ösztönzés

Kattintson a térképre a vállalkozások megtekintéséhez.

Hírlevél

A hírlevél feliratkozáshoz kérjük adja meg az email-címét:

Eseménynaptár
KeSzCsSzVa
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
2019. Május
Közadatkereső

A közadatkereső használatával bárki hozzáférhet a közzétételre kötelezett szervek közzétett adataihoz.

Közösség
Partnereink
GFX + DEV + SEO + APP Arculattervezés, Portál fejlesztés, Webáruház készítés, Arculati kézikönyv, Grafikai tervezés, Logó tervezés, Weboldal tervezés, Egyedi fejlesztések, Keresőmarketing, SEO
Köszöntő | Megye | Közgyülés | Hivatal | Közérdekű | Aktuális | HONLAPTÉRKÉP

Jász-Nagykun-Szolnok Megye Önkormányzati Hivatal

5000, Szolnok Kossuth L. u 2. 56/505-200* info@jnszm.hu

Készítette és üzemeltetiEP választás INTERREG IIIC