HU | EN | DE | FR

Megye

Közgyűlés

Hivatal

Közérdekű adatok

Kattintásra átvált az akadálymentes verzióra!

Kezdőoldal Hírarchívum


A megye települései

Képgaléria


02.17.
2018.
JÁSZAPÁTIBAN ÜLÉSEZETT A MEGYEI KÖZGYŰLÉS 
Egyhangú támogatás Jászberény mögött - Forrás: jnszm.hu
A megszokottól eltérően nem Szolnokon, a Megyeháza, hanem Jászapátin, a Pajer Antal Művelődési Ház volt az idei első megyei közgyűlés ülésének helyszíne. Első napirendként Jászberény megyei jogú várossá nyilvánítására irányuló kezdeményezést fogadták el egyhangúan a megyei közgyűlés tagjai.Tájékoztatót hangzott el a vízügyi beruházásokról,napirenden szerepelt a Megyei Önkormányzat 2018.évi költségvetésének elfogadása,a hulladékgazdálkodás megyénket érintő változásai, valamint a megye klímastratégiájának, és a bevándorlás szervező irodák elleni nyilatkozat elfogadàsa is.

 

"Fájdalmas, ám mindenképpen logikus lépés volt akkoriban Szolnok megyeszékhellyé történő kinevezése. Jászberény megyei jogú városi törekvése nem gyengíteni, hanem erősíteni kívánja a meglévő megyeszékhely és Jász-Nagykun-Szolnok megye pozícióját az országban." - mondta el Dr.Szabó Tamás, Jászberény város polgármestere, a megyei közgyűlés tagja az első napirend tárgyalásánál, melyen jelen volt Pócs János (FIDESZ-KDNP), a térség országgyűlési képviselője is. A Jászberény megyei jogú várossá válására irányuló kezdeményezést a megyei közgyűlés tagjai egyhangúlag támogatták. 

Az ülés elején tájékoztató hangzott el a hulladékgazdálkodás megyét érintő változásairól a két érintett szaktárca - Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és Földművelésügyi Minisztérium - képviselőitől, majd Lovas Attila, a KÖTVIZIG igazgatója ismeretette a 2014-2020 között Jász-Nagykun-Szolnok megyében megvalósuló vízügyi beruházásokat. Elhangzott tőle, hogy mintegy 50 milliárd forint összegben valóulnak meg fejlesztések a KÖTIVIZIG területén az említette idszakban. 

A testület 339.992.682 Ft bevételi és kiadási főösszeggel elfogadta a Megyei Önkormányzat 2018.évi költségvetését. Jász-Nagykun-Szolnok Megye Klímastratégiáját is egyhangú döntéssel fogadták el a képviselők, majd a bevándorlás-szervező irodák elleni nyilatkozat elfogadását is támogatták. 

 

  

Vállalkozás-ösztönzés

Kattintson a térképre a vállalkozások megtekintéséhez.

Hírlevél

A hírlevél feliratkozáshoz kérjük adja meg az email-címét:

Eseménynaptár
KeSzCsSzVa
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728 
2019. Február
Közadatkereső

A közadatkereső használatával bárki hozzáférhet a közzétételre kötelezett szervek közzétett adataihoz.

Közösség
Partnereink
GFX + DEV + SEO + APP Arculattervezés, Portál fejlesztés, Webáruház készítés, Arculati kézikönyv, Grafikai tervezés, Logó tervezés, Weboldal tervezés, Egyedi fejlesztések, Keresőmarketing, SEO
Köszöntő | Megye | Közgyülés | Hivatal | Közérdekű | Aktuális | HONLAPTÉRKÉP

Jász-Nagykun-Szolnok Megye Önkormányzati Hivatal

5000, Szolnok Kossuth L. u 2. 56/505-200* info@jnszm.hu

Készítette és üzemeltetiEP választás INTERREG IIIC