HU | EN | DE | FR

Megye

Közgyűlés

Hivatal

Közérdekű adatok

Kattintásra átvált az akadálymentes verzióra!

Kezdőoldal Hírarchívum


A megye települései

Képgaléria


11.17.
2017.
KARCAGON ÜLÉSEZETT A MEGYEI KÖZGYŰLÉS 
A lakosság egészségi állapota volt a kiemelt téma - Forrás: jnszm.hu 
Kihelyezett ülést tartott Karcagon, a Városházán a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés. Az ülésen beszámoló hangzott el a Karcagi Járási Hivatal tevékenységéről, tájékoztatót fogadtak el a megye lakosságának egészségi állapotáról, valamint a képviselők támogatták a Megyei Önkormányzat csatlakozását a 2018. évi Bursa Hungarica Felsőoktatási Ösztöndíjrendszerhez.

A karcagi járási hivatal már második alkalommal számol be munkájáról a testület előtt, ezért Hodos Julianna hivatalvezető asszony elsősorban az előző tájékoztató óta eltelt 8 hónap eredményére koncentrált.
A megye lakosságának egészségi állapotáról, az egészségromlást kiváltó vélelmezett okokról és a szükséges tennivalókról szóló tájékoztató tárgyalására Dr.Beke Gabriella megyei tisztifőorvos mellett meghívást kapott Nagyné László Erzsébet, a karcagi Kátai Gábor Kórház főigazgatója is.
A karcagi egészségügyi intézmény a város legnagyobb munkáltatója. Jelenleg 483 fekvőbeteg ággyal rendelkezik, az elmúlt 10 évben számos fejlesztés valósult meg a kórházban, amelyet így a változások korszakának lehet nevezni – tájékoztatta szóban a közgyűlés tagjait a kórház vezetője.
A tájékoztatóból kiderül, hogy Jász-Nagykun-Szolnok megye lakosságának halálozási mutatói a legtöbb vizsgált halálok tekintetében rosszabbak az országostól, viszont a tendencia csökkenő. Járványügyi tekintetben jelentős eredménynek értékelhető a kötelező védőoltások tekintetében a kiemelkedően jó megyei átoltottság elérése és fenntartása, melynek segítségével számos fertőző betegség megelőzhető, megszüntethető. Az egészségügyi ellátás terén elért jelentős eredmény, hogy a megyében az egészségügyi szolgáltatók esetében sok pályázati beruházás zajlott és van folyamatban, amelyek a kórházakban, rendelőintézetekben az épületek felújítását, építését és a műszerezettség javítását szolgálják.
A napirendi ponthoz számos képviselői kérdés érkezett – például az orvos elvándorlás tendenciája, védőnők helyzete, táppénzre vonatkozó adatok, betöltetlen orvosi praxisok helyzete -, amelyek nagy részére a helyszínen választ is kaptak a kérdezők.
A megyei közgyűlés döntött arról, hogy a megyei önkormányzat csatlakozik 2018.évben is a Bursa Hungarica felsőoktatási ösztöndíjrendszerhez, s arra egy millió forint összegű forrást tervez a jövő évi költségvetésben.

További képek ezen a linken: https://www.facebook.com/jnszm/posts/1709808285718170 

  

Vállalkozás-ösztönzés

Kattintson a térképre a vállalkozások megtekintéséhez.

Hírlevél

A hírlevél feliratkozáshoz kérjük adja meg az email-címét:

Eseménynaptár
KeSzCsSzVa
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728 
2019. Február
Közadatkereső

A közadatkereső használatával bárki hozzáférhet a közzétételre kötelezett szervek közzétett adataihoz.

Közösség
Partnereink
GFX + DEV + SEO + APP Arculattervezés, Portál fejlesztés, Webáruház készítés, Arculati kézikönyv, Grafikai tervezés, Logó tervezés, Weboldal tervezés, Egyedi fejlesztések, Keresőmarketing, SEO
Köszöntő | Megye | Közgyülés | Hivatal | Közérdekű | Aktuális | HONLAPTÉRKÉP

Jász-Nagykun-Szolnok Megye Önkormányzati Hivatal

5000, Szolnok Kossuth L. u 2. 56/505-200* info@jnszm.hu

Készítette és üzemeltetiEP választás INTERREG IIIC