HU | EN | DE | FR

Megye

Közgyűlés

Hivatal

Közérdekű adatok

Kattintásra átvált az akadálymentes verzióra!

Kezdőoldal Hírarchívum


A megye települései

Képgaléria


10.27.
2017.
HÁROM HELYEN ZAJLIK KISTELEPÜLÉSI SZŰRÉS  
Tiszajenő, Tiszasüly és Tiszavárkony lakosait vizsgálják - Forrás: jnszm.hu
Tiszajenőre érkezett ma a kistelepülési egészségügyi szűrőprogram. A 2009-ben indított program során a 2.000 fő lakónépesség alatti Jász-Nagykun-Szolnok megyei településekre mennek ki szív- és érrendszeri, belgyógyászati, szemészeti, bőrgyógyászati és bizonyos alkalmakkor urológiai szűréseket végezni a JNSZ Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet orvosai,asszisztensei. 

 

Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke az esemény kapcsán tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy az eltelt nyolc év alatt a megyei önkormányzat 47 millió forinttal támogatta a szűrések megvalósítását azzal a céllal, hogy a szakemberek minél több bajt tudjanak megelőzni, minél több életet tudjanak megmenteni.
Helybe hoz a program olyan vizsgálatokat, amelyekre egyébként sokat kellene várni. Ezért köszönet illet mindenkit, aki ezt lehetővé teszi. Nagyon fontos, hogy egy betegséget időben felfedezzünk, beszéljünk róla és a beteg megkapja a megfelelő tájékoztatást - mondta el Dr.Bene Ildikó országgyűlési képviselő asszony.
Dr.Szántó Zoltán, a Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet mb. orvos-igazgatója hozzátette, hogy egyedi értéket képvisel az, hogy gyermek szemészeti szűrés is történik, hiszen országos is nagyon alacsony a gyermek szemész szakorvosok száma.
Terjéki Pálné, Tiszajenő alpolgármestere megköszönte az érintett szervezeteknek, hogy lehetővé teszik ilyen kis létszámú településeken a szűrést, ily módos is hozzájárulva a lakosok személyes kiadásainak csökkentéséhez.
Célunk a jövőben, hogy akár Kormányzati forrás bevonásával, tovább vigyük a programot a 2 és 3 ezer fő közötti lakónépességű településekre is. Azt látom, hogy minden hazai kórházban van egy elhivatott közösség, akik élen járnak a társadalmi szerepvállalás különböző területein. A Hetényi Kórház kollektívája példamutató ezen a téren - zárult Piroska Miklós, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés alelnöke szavaival a sajtó nyilvános esemény.

Őszi szűrések: 

  • október 27. (péntek): Tiszajenő 
  • október 28. (szombat): Tiszasüly
  • november 3. (péntek): Tiszavárkony 

 

A szűrés további képei elrhetőek itt: https://www.facebook.com/jnszm/posts/1689321237766875 

  

Vállalkozás-ösztönzés

Kattintson a térképre a vállalkozások megtekintéséhez.

Hírlevél

A hírlevél feliratkozáshoz kérjük adja meg az email-címét:

Eseménynaptár
KeSzCsSzVa
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728 
2019. Február
Közadatkereső

A közadatkereső használatával bárki hozzáférhet a közzétételre kötelezett szervek közzétett adataihoz.

Közösség
Partnereink
GFX + DEV + SEO + APP Arculattervezés, Portál fejlesztés, Webáruház készítés, Arculati kézikönyv, Grafikai tervezés, Logó tervezés, Weboldal tervezés, Egyedi fejlesztések, Keresőmarketing, SEO
Köszöntő | Megye | Közgyülés | Hivatal | Közérdekű | Aktuális | HONLAPTÉRKÉP

Jász-Nagykun-Szolnok Megye Önkormányzati Hivatal

5000, Szolnok Kossuth L. u 2. 56/505-200* info@jnszm.hu

Készítette és üzemeltetiEP választás INTERREG IIIC