HU | EN | DE | FR

Megye

Közgyűlés

Hivatal

Közérdekű adatok

Kattintásra átvált az akadálymentes verzióra!

Kezdőoldal Hírarchívum


A megye települései

Képgaléria


08.30.
2017.
PEKINGI DELEGÁCIÓ A MEGYEHÁZÁN
A mezőgazdaság volt a megbeszélés fő területe - Forrás: jnszm.hu
Magas rangú kínai delegáció érkezett Pekingből Wang Wenjie, a Pekingi Önkormányzat főtitkár-helyettese vezetésével tegnap délelőtt a Megyeházára. A 8 főből álló delegáció látogatásának célja az itteni mezőgazdasági lehetőségek felmérése volt. A delegáció tagjai között volt a pekingi közgyűlés kereskedelmi ügyekért felelős alelnöke és több piacfejlesztési és vámügyekkel foglalkozó szakember, akik elsősorban a mezőgazdasági termékek értékesítési csatornáiról és a piacra jutás lehetőségeiről érdeklődtek.

 

A delegációt a Megyeházán Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke és Berec Zsolt alelnök fogadta, a vendégeket Andrási András Pál közgyűlési tag kísérte.
Wang Wenjie üdvözlő beszédében hangsúlyozta, hogy „…bár először járunk Magyarországon és a megyében, érezzük a baráti hangulatot.” Kérésére Kovács Sándor elnök a megye mezőgazdaságáról adott átfogó tájékoztatót. Ennek során egyebek mellett beszámolt arról is, hogy fontos megyei projekt olyan növények szaporítása, amik –tekintettel a napjainkban egyre több gondot okozó rossz levegőminőségre - az erősen terhelt városi környezetben is megállják a helyüket. Ez volt például a néhány hete, egy magyar-kazah együttműködésben lezajlott program egyik kiemelt területe.
A felek a látogatás végén megállapodtak abban, hogy a szakmai kapcsolatok felvétele mellett a mezőgazdaságon kívül lehetséges együttműködési terület lehet az oktatás, a fiatalok képzése és az egészségügyi turizmus területe is a jövőben.

  

Vállalkozás-ösztönzés

Kattintson a térképre a vállalkozások megtekintéséhez.

Hírlevél

A hírlevél feliratkozáshoz kérjük adja meg az email-címét:

Eseménynaptár
KeSzCsSzVa
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728 
2019. Február
Közadatkereső

A közadatkereső használatával bárki hozzáférhet a közzétételre kötelezett szervek közzétett adataihoz.

Közösség
Partnereink
GFX + DEV + SEO + APP Arculattervezés, Portál fejlesztés, Webáruház készítés, Arculati kézikönyv, Grafikai tervezés, Logó tervezés, Weboldal tervezés, Egyedi fejlesztések, Keresőmarketing, SEO
Köszöntő | Megye | Közgyülés | Hivatal | Közérdekű | Aktuális | HONLAPTÉRKÉP

Jász-Nagykun-Szolnok Megye Önkormányzati Hivatal

5000, Szolnok Kossuth L. u 2. 56/505-200* info@jnszm.hu

Készítette és üzemeltetiEP választás INTERREG IIIC