HU | EN | DE | FR

Megye

Közgyűlés

Hivatal

Közérdekű adatok

Kattintásra átvált az akadálymentes verzióra!

Kezdőoldal Hírarchívum


A megye települései

Képgaléria


06.12.
2017.
MEGÁLLAPODÁS A KÍNAI ANHUI TARTOMÁNNYAL
Még az idén megkezdődhet a citromsavgyár építése Szolnokon 
Már az idei esztendőben elkezdik a szolnoki citromsavgyár építését – jelentette be a megyeszékhelyen Li Rongjie, a beruházó BBCA China Group elnöke. A bejelentés a cég központjának otthont adó Anhui tartomány első titkárának, Li Jinbinnek a látogatására szervezett ünnepségen hangzott el ma délelőtt.Hazánk első zöldmezős kínai beruházásának megkezdése mellett a tartományi delegációvezető és Jász-Nagykun-Szolnok megye képviseletében Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke testvérmegyei megállapodást írt alá.

Az ünnepségen Szalay Ferenc külön kitért arra, hogy a kezdetektől élen járt a város a kínai-magyar kapcsolatok erősítésében. Mint mondta: sokat tanulhatunk egymástól, s a citromsavgyár építésével nem csupán hazánkban, hanem Európában is példát tudunk mutatni a kínai fejlesztések tekintetében.


A leghosszabb út is az első lépéssel kezdődik. Ezt mi már korábban megtettük, így szilárd alapokra építkezünk a két térség kapcsolatában – mondta Kovács Sándor.
A 70 milliós Anhui tartomány Közép-Kína meghatározó területe – mondta Li Jinbin tartományi főtitkár, aki hangsúlyozta a gazdasági együttműködés stratégiai fontosságát. Az együttműködés a két fél között több területen is elképzelhető, ezek közül is kiemelkedik a turizmus és mezőgazdasági gépgyártás.
Csutora Zsolt, a Külgazdasági és Külügyminisztérium Keleti nyitásért felelős helyettes államtitkára miután gratulált az egyezmény aláírásához, kiemelte: hazánk jelenleg Európa legversenyképesebb befektetési környezete. Az elmúlt években a kormány megreformálta az adórendszert, a 9%-ra mérsékelt társasági adó az egyik legalacsonyabb az unióban, valamint csökkentek a vállalatok terhei. A helyettes államtitkár elmondta: Magyarországra érkezik a legtöbb kínai befektető Közép-Kelet Európában, a távol-keleti ország hazánk 10. legnagyobb kereskedelmi partnere. Kínába irányuló exportunk 2016-ban minden eddigi rekordot megdöntve 2,25 mrd dollár volt, mely 25%-os növekedés az előző évihez képest.


Li Rongjie a szolnoki építkezésről szóló előadásában elmondta, hogy a finanszírozási tárgyalások a végéhez közelednek, ami azt jelenti, hogy idén a második félévben elkezdhetik az építkezést. Mindezt megerősítette Simon Katalin, a Magyar Fejlesztési Bank vezérigazgató-helyettese is.
Az együttműködési aláíráson jelen voltak a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés alelnökei - Berec Zsolt, Piroska Miklós és dr.Csoór György - is.

  

Vállalkozás-ösztönzés

Kattintson a térképre a vállalkozások megtekintéséhez.

Hírlevél

A hírlevél feliratkozáshoz kérjük adja meg az email-címét:

Eseménynaptár
KeSzCsSzVa
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728 
2019. Február
Közadatkereső

A közadatkereső használatával bárki hozzáférhet a közzétételre kötelezett szervek közzétett adataihoz.

Közösség
Partnereink
GFX + DEV + SEO + APP Arculattervezés, Portál fejlesztés, Webáruház készítés, Arculati kézikönyv, Grafikai tervezés, Logó tervezés, Weboldal tervezés, Egyedi fejlesztések, Keresőmarketing, SEO
Köszöntő | Megye | Közgyülés | Hivatal | Közérdekű | Aktuális | HONLAPTÉRKÉP

Jász-Nagykun-Szolnok Megye Önkormányzati Hivatal

5000, Szolnok Kossuth L. u 2. 56/505-200* info@jnszm.hu

Készítette és üzemeltetiEP választás INTERREG IIIC