HU | EN | DE | FR

Megye

Közgyűlés

Hivatal

Közérdekű adatok

Kattintásra átvált az akadálymentes verzióra!

Kezdőoldal Hírarchívum


A megye települései

Képgaléria


06.05.
2017.
TURISZTIKAI KONFERENCIA ÉS ÖKO ART SHOW A TISZA-TÓNÁL
Rendhagyó és hiánypótló program, amelyen a tótündér is megjelent
Élénk érdeklődés mellett zajlott a hiánypótlónak mondható turisztikai konferencia május 30-án, melynek aktualitását az adta, hogy a Tisza-tó, Hortobággyal, Debrecennel és Hajdúszoboszlóval együtt még várhatóan júniusban kiemelt turisztikai térséggé válik. A TIszta tó a Tisza-tó 2. üteme keretében, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat szervezésében, a Tisza-tó Térségi Fejlesztési Tanács (Tisza-tó TFT) szakmai és a Földművelésügyi Minisztérium pénzügyi támogatásával megvalósított szakmai rendezvény résztvevőit Búsi Lajos, a minisztérium képviselője köszöntötte.

Elmondta, hogy a tárca a legnagyobb kerettel rendelkező minisztérium, aki tenni tud az ökoturizmusért. Farkas Zoltán, a Tisza-tó TFT alelnöke megnyitójában utalta arra, hogy azt a munkát, amely a térség kiemeltté nyilvánításához vezetett számos felszín alatti egyeztetés előzte meg. Mérföldkőhöz érkezett a térség, a fejlődés útjára lépett - tette hozzá Farkas Zoltán.
Kabály Zsolt, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezető szakértője az új turizmus törvény üzenetéről és a kiemelt térséggé válás folyamatáról beszélt a résztvevőknek. Galó Anita, a Tisza-tó TFT munkaszervezeti feladatait ellátó JNSZ Megyei Önkormányzati Hivatal turizmusért felelős irodavezető-helyettese előadásában Tisza-tó térségében zajló tendenciákról beszél elsőként. Elhangzott, hogy a tó partjának leglátogatottabb települése Tiszafüred a maga 78 ezres évi vendégéjszaka számával. Ezt követően szó esett a tervezett turisztikai fejlesztésekről. Fontos hangsúlyozni, hogy a Tisza-tó TFT felvállalta a térség egységes turisztikai képviseletét az MTÜ felé. Barancsi Ágnes, az MNVH JNSZ megyei területi referense a jelenleg elérhető turisztikai uniós fejlesztési forrásokról tartott tájékoztatást. A szakmai programot Jakus Anita, projektmenedzser a Természet Operaháza - Tisza-tavi Fesztivál programját bemutató előadása zárta.

Ezt követően betoppant a terembe a Tisza-tó kabalafigurája, akinek nevet keresnek a szervezők. A névadó pályázat és az ehhez kapcsolódó kampány a Tiszta tó a Tisza-tó Facebook oldalon június 9-30. között elérhető lesz.


A délután egy könnyed ám rendkívül tartalmas és egyedien összeállított programot -az Öko Art Show-t - tartogatott, melyben a környezettudatos gondolkodás kiemelt szerepet kapott. Legyen az akár színjátszás vagy divattervezés.

 

Tovbbi képekért kattintson erre a linkre: https://www.facebook.com/pg/jnszm/photos/?tab=album&album_id=1545673115465022 

  

Vállalkozás-ösztönzés

Kattintson a térképre a vállalkozások megtekintéséhez.

Hírlevél

A hírlevél feliratkozáshoz kérjük adja meg az email-címét:

Eseménynaptár
KeSzCsSzVa
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728 
2019. Február
Közadatkereső

A közadatkereső használatával bárki hozzáférhet a közzétételre kötelezett szervek közzétett adataihoz.

Közösség
Partnereink
GFX + DEV + SEO + APP Arculattervezés, Portál fejlesztés, Webáruház készítés, Arculati kézikönyv, Grafikai tervezés, Logó tervezés, Weboldal tervezés, Egyedi fejlesztések, Keresőmarketing, SEO
Köszöntő | Megye | Közgyülés | Hivatal | Közérdekű | Aktuális | HONLAPTÉRKÉP

Jász-Nagykun-Szolnok Megye Önkormányzati Hivatal

5000, Szolnok Kossuth L. u 2. 56/505-200* info@jnszm.hu

Készítette és üzemeltetiEP választás INTERREG IIIC