HU | EN | DE | FR

Megye

Közgyűlés

Hivatal

Közérdekű adatok

Kattintásra átvált az akadálymentes verzióra!

Kezdőoldal Hírarchívum


A megye települései

Képgaléria


05.31.
2017.
MEGYEI KÖZGYŰLÉS
Hat órás ülésen számos ágazati beszámolót fogadott el a testület
Soros ülését tartotta a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés, melyen számos ágazati beszámolót, tájékoztatót fogadott el. A megye közbiztonsági helyzete, a Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tevékenysége, két járási hivatali beszámoló, valamint a megye munkaerő-piaci helyzetének megtárgyalása is a napirendi pontok között szerepelt. 

Dr.Urbán Zoltán megyei rendőr-főkapitány szóbeli előadás keretében foglalta össze a közgyűlés részére készített írásos tájékoztató anyagot. A közelmúltban dandártábornoki kinevezést kapott megyei kapitány hangsúlyozta, hogy a lakosok szubjektív biztonságérzetének biztonság érzetének fenntartása kiemelt feladat. Ugyan 3,1%-kal kevesebb volt tavaly a közterületre vezényelhető rendőrök száma, de ezt a munkaórák növelésével ellensúlyozták. Fontos hangsúlyt helyeztek a kiemelten kezelt bűncselekményekre, melyek száma csökkent, felderítésük eredményessége nő. A személygépkocsi lopások felderítése az egyik legsikeresebb ágazata a kapitányságnak – hangzott el a megyei rendőr-főkapitánytól. Dr.Balogh János rendőr vezérőrnagy, országos rendőr főkapitány-helyettes a napirend tárgyalásának záró mondatában elmondta, hogy a ma elhangzott eredményekben a megyében élő lakosok együttműködése, munkája is benne van.
Dr.Matuska Zoltán tű.ezredes, a JNSZ Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője elmondta, hogy a 2016-os év a vizsgálat éve volt a szervezetben. Összesen 2390 rögzített esemény volt a műveletirányítási központban, sajnos a téves jelzések száma a tavalyi évben növekedett. 29 tűzvizsgálati eljárás indult 2016-ban, mely közül kiemelkedett a Tiszavárkonyi Alkotóházat ért tűzeset.
Folytatódott a járási kormányhivatalok tevékenységeiről szóló beszámoló. Ezúttal a kunhegyesi és a törökszentmiklósi járások hivatalokban folyó munkáról hallgathattak meg szóbeli tájékoztatót a szervezetek vezetőitől a közgyűlés tagjai.

 

Jász-Nagykun-Szolnok megye közúthálózatával kapcsolatos napirend tárgyalásánál Vántsa Zoltán, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója elmondta, hogy míg tavaly a megyében 26,6 km hosszan történt útfelújítás, addig idén ennek közel háromszorosa mintegy 80 km-es szakasz felújítása tervezett. Elhangzott továbbá, hogy egy 3 éves burkolatjel-festési program indul a megyében, melynek kivitelezési munkálatai a jövő hét folyamán megkezdődnek, valamint a Jászságban nagy felületű burkolat javítás folyik.
A munkaerő-piaci helyzettel kapcsolatban Dr.Németh Mónika, a Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályának vezetője tájékoztatójából kiderül, hogy Jász-Nagykun-Szolnok megyében a nyilvántartott álláskeresők száma 2016. évben átlagosan 17 364 fő volt, 15,0%-kal alacsonyabb, mint 2015-ben. A nyilvántartottak száma évek óta csökkenő tendenciát mutat. Az elmúlt évben összesen 35 579 új álláshelyet jelentettek be a munkáltatók a megyében. Az állásbejelentések száma 4,4%-kal maradt el a 2015. éves adattól.
A bejelentések közül 28 382 támogatott álláshelyre irányult, ebből 23 575 közfoglalkoztatásra, ami a megye munkaerő-piacában, különösen a hátrányos helyzetű, alacsony végzettségű álláskeresők foglalkoztatásában fontos szerepet tölt be. 2017-ben a megye foglalkoztatási helyzete várhatóan tovább fog javulni. Az első negyedévben az álláskeresők száma több mint 20 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához képest. Fontos szerep jut az induló területi operatív programoknak, melyek a gazdaság szereplőinek együttműködésével célozzák meg a megye gazdasági, foglalkoztatási helyzetének javítását. A közfoglalkoztatást érintően cél az ilyen formában dolgozók nyílt munkaerőpiacra átirányításának segítése, ezzel a foglalkoztatás növelése, valamint a munkáltatók növekvő munkaerő-igényének kielégítése – áll a tájékoztatóban.

A testület döntött továbbá a TOP 53,78 milliárd forintos megyei kerete felhasználásának módosított tervéről, a Megyei Integrált Területi Program aktualizálásáról, amelyet a támogatói döntések folyamatos meghozatala és a forráslekötések időbeli módosításai indokolnak.
A hat órás ülés végén, hosszú szakmai és politikai vitát követően a Megyei Közgyűlés a Kormány bérfelzárkóztatási politikáját támogató határozatot fogadott el.

  

Vállalkozás-ösztönzés

Kattintson a térképre a vállalkozások megtekintéséhez.

Hírlevél

A hírlevél feliratkozáshoz kérjük adja meg az email-címét:

Eseménynaptár
KeSzCsSzVa
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728 
2019. Február
Közadatkereső

A közadatkereső használatával bárki hozzáférhet a közzétételre kötelezett szervek közzétett adataihoz.

Közösség
Partnereink
GFX + DEV + SEO + APP Arculattervezés, Portál fejlesztés, Webáruház készítés, Arculati kézikönyv, Grafikai tervezés, Logó tervezés, Weboldal tervezés, Egyedi fejlesztések, Keresőmarketing, SEO
Köszöntő | Megye | Közgyülés | Hivatal | Közérdekű | Aktuális | HONLAPTÉRKÉP

Jász-Nagykun-Szolnok Megye Önkormányzati Hivatal

5000, Szolnok Kossuth L. u 2. 56/505-200* info@jnszm.hu

Készítette és üzemeltetiEP választás INTERREG IIIC