HU | EN | DE | FR

Megye

Közgyűlés

Hivatal

Közérdekű adatok

Kattintásra átvált az akadálymentes verzióra!

Kezdőoldal Hírarchívum


A megye települései

Képgaléria


05.08.
2017.
TISZA-TÓ NAPJA RENDEZVÉNYSOROZAT 
Kezdődik a Tiszta tó a Tisza-tó projekt 2. üteme is - Forrás: jnszm.hu
A „küszöbön álló” nyári szezon beharangozását célzó Tisza-tó Napja rendezvénysorozat első alkalommal 2008-ban került megrendezésre a tó működtetésében és a szezon eredményes fenntartásában kiemelten érdekelt szervezetek – egykori Magyar Turizmus Zrt. Tisza-tavi Regionális Igazgatósága, Hortobágyi Nemzeti Park, Tiszai Vizirendészeti Kapitányság, Tisza-Tavi Sporthorgász Kft, Közép-Tiszai Vízügyi Igazgatóság - összefogásában.
A május 10-16. között zajló programokkal kapcsolatban tartott ma délelőtt sajtótájékoztatót a szervezőkkel együtt Kovács Sándor, az eseménysorozat fővédnöke, a Tisza-tó Térségi Fejlesztési Tanács és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke.

 

Nagyon örülök annak, hogy a tavat sok szervezet és szolgáltató a magáénak érzi, és kész tenni érte. Ez az összefogás eredményezi a 2008. óta zajló Tisza-tó Napja rendezvénysorozatot is, melynek jegyében idén is lesz horgászverseny, kerékpártúra, Tisza-tavi Ki Mit Tud? döntő, rendőrségi és lakossági tókerülő váltófutás, rendőrségi triatlon - mondta Kovács Sándor, majd hozzátette, hogy a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat és a Tisza-tó Térségi Fejlesztési Tanács az elmúlt években – 2013. óta – kiemelten támogatja a Tisza-tó Napja rendezvénysorozat megvalósítását.


A tavalyi évben a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat vezetésével elindított, környezettudatos szemléletformálást célzó – Tiszta tó a Tisza-tó elnevezésű projekt 1. üteme is több programmal kapcsolódott a Tisza-tó Napja rendezvénysorozathoz. Örömmel jelentjük be, hogy Dr.Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter úr támogatói döntésének köszönhetően a projekt 2.üteme is elindult. Ezt azt jelenti, hogy több más program mellett a Tisza-tónál a nyári szezon kezdete előtt a tavalyinál is több kikötőben és strandon (20 helyszínt meghaladóan ), nagyobb kapacitású, több helyen 1.100 literes szelektív gyűjtőedények kihelyezésére nyílik lehetőség a projektnek köszönhetően.
Az egyes programokról a társszervező szervezetek jelenlévő képviselői adtak rövid tájékoztatást.
A programsorozatot a Tisza-tavi Közbiztonsági Koordinációs Bizottság nyitó ülése kezdi május 10-én, ahol célként fogalmazta meg Busi László Tiszai Vízirendészeti Kapitányságvezető a baleset- és tragédiamentes idény levezénylését nemcsak a vízben, hanem a szárazföldön is. A május 11-ei horgászversennyel kapcsolatban Szabó István, a Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. marketing menedzsere elmondta, hogy a tónál 100 ezer napot töltenek horgászással, 4 évszakon át horgászható a tó. A harcsa és a kősüllő rendkívül jó halállománnyal rendelkezik a Tisza-tóban.A kft. rendszeresen szervez horgászprogramokat a tónál,a Tisza-tó Napja keretében a úszókunyhós horgászat is szerepel a programban május 11-én.
A május 13-ai 60 km-es kerékpározáson a rendezvénysorozat szervezői vesznek részt. Szabó Lajos, a Tisza-tavi Turizmusfejlesztő Egyesület képviseletében elmondta, hogy minden évben igyekeznek valami új elemet belevinni. Idén először érinti Tiszacsegét például a túra. Az viszont nem változott, hogy a települések ezúttal is kitelepülve várják a csapatot és házi ételek, frissítők mellett helyi termékekből is bemutatót tartanak.
Május 15-én a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatósága szervezésében zajlik a Tisza-tavi Ki?Mit?Tud? döntője, ahová Kisköre, Boldog, Emőd, Berettyóújfalu, Tarnaméra és Verpelét településekről jutott be hat csapat.Pusztai Dorottya elmondta, hogy az elmúlt években már nemcsak a Tisza-tavi településekről érkeznek jelentkezők a versenyre, hanem több száz kilométerről is fogadnak csapatokat.
Lovas Attila,a KÖTIVIZIG igazgatója a május 16-ai lakossági tókerülő futás kapcsán elmondta, bíznak benne, hogy az időjárás kegyes lesz a fiatalokhoz. Emellett két dolgot emelt ki. Az igazgatóság 10 éve regisztrálja a kerékpárosokat a gáton, tavaly először ment 20 ezer fölé a szám. A gáton az igazgatóság kamerák elhelyezésével a növekvő létszámú kerékpározók biztonságát kívánja szolgálni.A Kiskörei Hallépcső, mint turisztikai attrakció látogatottsága is nő, ezért kisebb kilátót helyeztek üzembe a közelmúltban.

A rendezvénysorozat programja letölthető ezen a linken.

A folyamatosan frissülő képgaléria elérhető itt: https://www.facebook.com/pg/jnszm/photos/?tab=album&album_id=1516635708368763 

  

Vállalkozás-ösztönzés

Kattintson a térképre a vállalkozások megtekintéséhez.

Hírlevél

A hírlevél feliratkozáshoz kérjük adja meg az email-címét:

Eseménynaptár
KeSzCsSzVa
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728 
2019. Február
Közadatkereső

A közadatkereső használatával bárki hozzáférhet a közzétételre kötelezett szervek közzétett adataihoz.

Közösség
Partnereink
GFX + DEV + SEO + APP Arculattervezés, Portál fejlesztés, Webáruház készítés, Arculati kézikönyv, Grafikai tervezés, Logó tervezés, Weboldal tervezés, Egyedi fejlesztések, Keresőmarketing, SEO
Köszöntő | Megye | Közgyülés | Hivatal | Közérdekű | Aktuális | HONLAPTÉRKÉP

Jász-Nagykun-Szolnok Megye Önkormányzati Hivatal

5000, Szolnok Kossuth L. u 2. 56/505-200* info@jnszm.hu

Készítette és üzemeltetiEP választás INTERREG IIIC