HU | EN | DE | FR

Megye

Közgyűlés

Hivatal

Közérdekű adatok

Kattintásra átvált az akadálymentes verzióra!

Kezdőoldal Hírarchívum


A megye települései

Képgaléria


12.12.
2016.
ERŐSÖDŐ KÍNAI BARÁTSÁG
Újabb delegáció látogatott a Megyeházára az ázsiai országból
A kínai-magyar kapcsolatok országos szinten is egyre erősödnek, és ez figyelhető meg Jász-Nagykun-Szolnok megye testvérkapcsolataiban is. Többek között ezt is hangsúlyozta Berec Zsolt Miklós, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés alelnöke, aki december 12-én fogadta a Megyeházán Yangquan város delegációját Shanxi megyéből.

„A legjobb partnerségek egyik alapja a baráti kapcsolat és mi az elmúlt években több olyan területet is azonosítottunk, ahol jó együttműködést tudunk kialakítani” – mondta az alelnök. Ezek között az egészségügyet, az oktatást és a turizmust emelte ki, ezekről a területekről több, szakemberekből álló delegáció érkezett a közelmúltban hozzánk a lehetőségek feltérképezésére.

 

 

„Fontos, hogy olyan testvérmegyei együttműködést alakítsunk ki, ami az utánunk jövő generációk számára is értékes, és eredményes lesz” – tette hozzá. A megbeszélésen a delegáció egy megyénk turisztikai értékeit bemutató kisfilmet is megtekintett. Chen Yongqi delegációvezető, Yangquan polgármestere először járt Magyarországon, városáról szólva elmondta, hogy Yangquan erős iparral rendelkező közel másfél milliós bányaváros, a fővárostól való távolsága közel akkora, mint Szolnok és Budapest között. Az oktatás, képzés számukra is nagyon fontos, valamint a környezetszennyezés csökkentése is.

  

Vállalkozás-ösztönzés

Kattintson a térképre a vállalkozások megtekintéséhez.

Hírlevél

A hírlevél feliratkozáshoz kérjük adja meg az email-címét:

Eseménynaptár
KeSzCsSzVa
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
2018. Június
Közadatkereső

A közadatkereső használatával bárki hozzáférhet a közzétételre kötelezett szervek közzétett adataihoz.

Közösség
Partnereink
GFX + DEV + SEO + APP Arculattervezés, Portál fejlesztés, Webáruház készítés, Arculati kézikönyv, Grafikai tervezés, Logó tervezés, Weboldal tervezés, Egyedi fejlesztések, Keresőmarketing, SEO
Köszöntő | Megye | Közgyülés | Hivatal | Közérdekű | Aktuális | HONLAPTÉRKÉP

Jász-Nagykun-Szolnok Megye Önkormányzati Hivatal

5000, Szolnok Kossuth L. u 2. 56/505-200* info@jnszm.hu

Készítette és üzemeltetiEP választás INTERREG IIIC