HU | EN | DE | FR

Megye

Közgyűlés

Hivatal

Közérdekű adatok

Kattintásra átvált az akadálymentes verzióra!

Kezdőoldal Hírarchívum


A megye települései

Képgaléria


10.26.
2016.
KUTASSUK KÖZÖS KINCSEINKET! 
Frissítve 2016.11.16-án! - Nevezési határidő hosszabbítás november 21-ig!  
„Kutassuk Közös Kincseinket!” címmel hirdet vetélkedőt a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat a megye általános- és középiskolás diákjai számára. A verseny indításával kapcsolatban tartott ma sajtótájékoztatót a Megyeházán Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke, Szabó Róza, az Oktatási Hivatal Szolnoki Pedagógiai Oktatási Központjának főosztályvezetője és Rózsa Lajos, a Megyei Értéktár Bizottság elnöke. 

 

Ahogy azt Kovács Sándor elmondta, a megyei önkormányzat 3 millió Ft támogatást nyert a Földművelésügyi Minisztérium Hungarikum Főosztálya által kiírt HUNG-2016 pályázaton.

A több éves múltra visszatekintő, a hungarikumok és megyei értéktárak működését népszerűsítő pályázat fókuszában idén az ifjúság, együttműködés, és a határon túli értékek állnak.
A JNSZ Megyei Önkormányzat az Oktatási Hivatal Szolnoki Pedagógiai Oktatási Központja közreműködésével egy megyei vetélkedő keretében kívánja megismertetni a fiatalokat a magyar kultúra értékeivel, ezáltal erősítve identitástudatukat, hagyományőrzéshez való viszonyukat. A kétfordulós vetélkedő során a nevező csapatok a nemzeti értékgyűjtés rendszeréről, az értéktárak szintjeiről és működésükről, valamint a nemzeti értékekről és hungarikumokról mérik össze tudásukat.
A verseny első fordulója 2016. november 29-én lesz. A tesztlapok kitöltésére a megye valamennyi oktatási intézményében azonos időpontban kerül sor. A 2017. február 8-án a Megyeházán rendezendő fordulóba minden járásból a legtöbb pontot elért általános- és középiskolai csapat jut be. Az első három helyezett csapat nyereménye oklevél, ajándékcsomag és nagy értékű vásárlási utalvány. Az iskolák részvételét azzal is segíteni kívánja a megyei önkormányzat, hogy a döntőbe jutott csapatok utazási költségeit megtéríti.

Rózsa Lajos, a Megyei Értéktár Bizottság aktuális tevékenységével kapcsolatban elmondta, hogy 2016. október közepén további elemmel bővült a megyei értéktár az alábbiak szerint:
• Magyar Szablyavívás – és a Borsody-vívórendszer
• Tiszafüredi Bőrműves Alkotóház
• Jánoshidai Keresztelő Szent János születése templom
• Gulyásfőzés hagyománya
• Szolnoki Szigligeti Színház
A megyei értéktár így jelenleg már 62 elemet tartalmaz, melyek között természeti- és kulturális értékek, hagyományok és termékek egyaránt megtalálhatók.
Szabó Róza, az Oktatási Hivatal Szolnoki Pedagógiai Oktatási Központja főosztályvezetője elmondta, céljuknak és feladatuknak tekintik minden értékteremtő munka támogatását a megyében. Ilyen a most meghirdetésre kerülő hungarikum vetélkedő is. 263 iskolával ápolnak jó partneri kapcsolatot, melyek számára pedagógiai szolgáltatásokat nyújtanak és versenyeket szerveznek.

A versenykiírás letölthető a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat honlapjáról, ezen a linken: http://www.jnszm.hu/?lang=2&f=1&p=8&e=29

  

Vállalkozás-ösztönzés

Kattintson a térképre a vállalkozások megtekintéséhez.

Hírlevél

A hírlevél feliratkozáshoz kérjük adja meg az email-címét:

Eseménynaptár
KeSzCsSzVa
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
2018. Április
Közadatkereső

A közadatkereső használatával bárki hozzáférhet a közzétételre kötelezett szervek közzétett adataihoz.

Közösség
Partnereink
GFX + DEV + SEO + APP Arculattervezés, Portál fejlesztés, Webáruház készítés, Arculati kézikönyv, Grafikai tervezés, Logó tervezés, Weboldal tervezés, Egyedi fejlesztések, Keresőmarketing, SEO
Köszöntő | Megye | Közgyülés | Hivatal | Közérdekű | Aktuális | HONLAPTÉRKÉP

Jász-Nagykun-Szolnok Megye Önkormányzati Hivatal

5000, Szolnok Kossuth L. u 2. 56/505-200* info@jnszm.hu

Készítette és üzemeltetiEP választás INTERREG IIIC