HU | EN | DE | FR

Megye

Közgyűlés

Hivatal

Közérdekű adatok

Kattintásra átvált az akadálymentes verzióra!

Kezdőoldal Hírarchívum


A megye települései

Képgaléria


09.29.
2016.
KERESIK HAZÁNK LEGSZEBB FEKVÉSŰ FALVÁT!
Jászfelsőszentgyörgy, Nagykörű és Nagyrév van versenyben a megyéből 
Az origo.hu internetes kampányt indított szeptember 25-én "Keressük Magyarország legszebb fekvésű falvát!" elnevezéssel. Az egy hetes verseny első fordulójábanm inden megyéből három településre lehet szavazni. A kiválasztásban a megyei önkormányzatok segítségét kérték a játék szervezői. Nehéz volt eldönteni, hogy melyik legyen ez a három falu, végül Jászfelsőszentgyörgy, Nagykörű és Nagyrév neve került a listára. Jelenleg Nagyrév vezet a szavazatok 44%-val, őt Nagykörű követi 35%-kal, majd Jászfelsőszentgyörgy 21%-kal. Szavazzon Ön is, hogy a három közül melyik településünk maradjon versenyben a második fordulóban! 

A benevezett községek közül a nagyréviek lelkesen fogadták a jelölést, olyannyira, hogy óráról órára figyelik a szavazás részeredményét.

 

Gál József alpolgármester szerint nincs olyan lakosa Nagyrévnek, aki ne hallott volna a versenyről, még az iskolában is szó esett erről. A felnőttek és gyerekek természetesen szavaztak is, azt szeretnék ugyanis, hogy községük továbbjusson az országos fordulóba, így az ország túlvégén élők is megismerhetik e játék által a falut.

Nagykörűt számos alkalommal választották már meg „leg”falunak. Két évvel ezelőtt a 10 legszebb magyar község között szerepelt, tavaly a legromantikusabb tíz település egyikének hirdették ki. Nem csoda hát, ha Magyarország Cseresznyéskertjét újfent mezőnybe állítják a leggyönyörűbb települések versenyében. Az ott élők szerint, fekvése okán önmagában is viseli a szép környezet címet. Legendás gyümölcsösei mellett egyedi hangulatú utcái, gasztronómiai rendezvényei, rozáriuma és a falut körülölelő gyönyörű ártere is szemet gyönyörködtető. A helyiek néhány éve a maguk által készített termékeik és portékáik kínálatával mozgatják a falusi turizmust.

 

 A jászfelsőszentgyörgyiek büszkék településükre és minden megkérdezett azt mondta, hogy egymást biztatják majd, hogy minél többen adják le szavazatukat a világhálón. Zelenai Tiborné polgármester örömét fejezte ki, hogy mások is szépnek találják községüket. A kezdeményezésről az interneten értesültem és természetesen nagyon örültem annak, hogy a szakemberek szerint is szép a településünk. Megtiszteltetésként értékelem, hogy Szentgyörgyöt is beválogatták, és teljesen jogosnak érzem a dolgot, hiszen akik itt laknak azok tudják, hogy milyen szép községről van szó.


Hallottam magáról a kezdeményezésről, de arról korábban nem, hogy Jászfelsőszentgyörgyöt is kiválasztották a szakemberek – mondta Ménkű János, a helyi művelődési ház igazgatója. Azt gondolom, hogy mindenképp helye van egy ilyen szavazáson településünknek, hiszen a természeti környezet, az erdők, a szabályozatlan Zagyva ártér igazán különlegessé teszi községünket.
A szavazás 2016. október 2-án délelőtt 10 és fél 11 között zárul.

Három héttel ezelőtt keresett meg bennünket levélben az ötletgazda, javasoljunk neki olyan megyénkbeli települést, mely megfelel a kritériumoknak – mondta el újságíró kérdésre Berec Zsolt, a megyei közgyűlés alelnöke. A megye különböző részéből próbáltunk válogatni a szebbnél szebb falvak közül. Végül a Jászságból Jászfelsőszentgyörgyöt javasoltuk, a Tiszazugból Nagyrévet, a keleti térségből pedig a csodálatos Nagykörűt. Úgy gondoljuk, gyönyörűek ezek a települések, rejtett, mégis nyilvánvaló természeti értékekkel rendelkeznek. Érdemes megismertetni e községeket az egész országgal, bebizonyítván, nem csak a wellness-világ lehet vonzó és meseszép. (Szöveg forrás: szoljon.hu) 

Szavazni ezen a linken lehet:

http://www.origo.hu/utazas/magyarorszag/20160921-utazas-magyarorszag-legszebb-fekvesu-falvai-jatek-keressuk-a-gyoztest.html?r=1#commentsű 

  

Vállalkozás-ösztönzés

Kattintson a térképre a vállalkozások megtekintéséhez.

Hírlevél

A hírlevél feliratkozáshoz kérjük adja meg az email-címét:

Eseménynaptár
KeSzCsSzVa
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
2018. Június
Közadatkereső

A közadatkereső használatával bárki hozzáférhet a közzétételre kötelezett szervek közzétett adataihoz.

Közösség
Partnereink
GFX + DEV + SEO + APP Arculattervezés, Portál fejlesztés, Webáruház készítés, Arculati kézikönyv, Grafikai tervezés, Logó tervezés, Weboldal tervezés, Egyedi fejlesztések, Keresőmarketing, SEO
Köszöntő | Megye | Közgyülés | Hivatal | Közérdekű | Aktuális | HONLAPTÉRKÉP

Jász-Nagykun-Szolnok Megye Önkormányzati Hivatal

5000, Szolnok Kossuth L. u 2. 56/505-200* info@jnszm.hu

Készítette és üzemeltetiEP választás INTERREG IIIC