HU | EN | DE | FR

Megye

Közgyűlés

Hivatal

Közérdekű adatok

Kattintásra átvált az akadálymentes verzióra!

Kezdőoldal Hírarchívum


A megye települései

Képgaléria


09.01.
2016
MEGYEI FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM 
"A versenyszféra igényeiből indulunk ki" - Forrás: jnszm.hu 
A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében "Gazdasági-foglalkoztatási együttműködések megvalósítása Jász-Nagykun-Szolnok megyében"  című program zajlik 2020.február végéig a megyei önkormányzat, a megyei kormányhivatal és a megyei önkormányzati hivatal együttműködésében. Az 1,339 milliárd forint összegű "megyei foglalkoztatási paktum" támogatási szerződését ma írta alá Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke és Kovács József, a Magyar Államkincstár megyei igazgatója.

 

A program fő célja a regisztrált álláskeresők visszavezetése a munkaerő-piacra. Jelenleg Jász-Nagykun-Szolnok megyében 16.052 fő regisztrált álláskeresőt tart nyilván a kormányhivatal foglalkoztatási főosztálya. A megyei mellett helyi (járási szintű) foglalkoztatási együttműködések is létrejönnek hamarosan TOP-os forrásból, valamint a megyeszékhelynek is önálló keret áll rendelkezésre erre a célra. A program által nyújtott munkaerő-piaci szolgáltatások, bértámogatások, önfoglalkoztatóvá válást segítő támogatás és képzések segítségévél várhatóan több mint háromezer álláskereső részesülhet a paktumok nyújtotta előnyökben.
"Minél kvalifikáltabb valaki, annál nagyobb eséllyel jut biztos megélhetést nyújtó keresethez. Mi ehhez kívánunk segítséget nyújtani a programmal - mondta Kovács Sándor, a projektet vezető megyei önkormányzat képviseletében hozzátéve, hogy a sikeres megvalósításban az önkormányzati és állami szervek mellett nagy szükség van a civil és gazdasági élet meghatározó szereplőire, különösen a foglalkoztatókra.
"Munkáltatói igények alapján keressük a bevonható személyeket, a versenyszféra igényeiből kiindulva. Ebben meghatározó a regisztrált álláskeresők képzettsége. A számok azt mutatják, hogy az érintett 16 ezer fő jóval több mint fele szakképzetlen - tette hozzá Dr. Kállai Mária megyei kormánymegbízott.
Kovács József, a Magyar Államkincstár megyei igazgatója a Közreműködő Szervezet képviseletében ismertette a szerződéskötésig eltelt időszak jelentősebb állomásait, melynek eredményeként zöld utat kapott a megvalósítás.

  

Vállalkozás-ösztönzés

Kattintson a térképre a vállalkozások megtekintéséhez.

Hírlevél

A hírlevél feliratkozáshoz kérjük adja meg az email-címét:

Eseménynaptár
KeSzCsSzVa
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
2018. Június
Közadatkereső

A közadatkereső használatával bárki hozzáférhet a közzétételre kötelezett szervek közzétett adataihoz.

Közösség
Partnereink
GFX + DEV + SEO + APP Arculattervezés, Portál fejlesztés, Webáruház készítés, Arculati kézikönyv, Grafikai tervezés, Logó tervezés, Weboldal tervezés, Egyedi fejlesztések, Keresőmarketing, SEO
Köszöntő | Megye | Közgyülés | Hivatal | Közérdekű | Aktuális | HONLAPTÉRKÉP

Jász-Nagykun-Szolnok Megye Önkormányzati Hivatal

5000, Szolnok Kossuth L. u 2. 56/505-200* info@jnszm.hu

Készítette és üzemeltetiEP választás INTERREG IIIC