HU | EN | DE | FR

Megye

Közgyűlés

Hivatal

Közérdekű adatok

Kattintásra átvált az akadálymentes verzióra!

Kezdőoldal Hírarchívum


A megye települései

Képgaléria


08.08.
2016.
MEGÉPÜL A HIÁNYZÓ KERÉKPÁRÚT A TISZA-TÓNÁL 
Kovács Sándor a lakosok nevében üdvözölte a döntést - Forrás: sajtóanyag
A mozgásé volt a főszerep a hétvégi tiszafüredi Decathlon Tavi Napok rendezvényén, amelyen Révész Máriusz, a kerékpározásért és az aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy a kormány döntése szerint 3,5 milliárd forintos beruházás keretében befejezik a Tisza-tó körüli kerékpárút építését és megépíti a még hiányzó szakaszt Tiszafüred és Poroszló között.

Ezzel a fejlesztéssel 65 kilométeres szakaszon a Tisza-tavat teljesen körbe lehet kerékpározni, méghozzá biztonságos módon, a forgalomtól teljesen elzárt körülmények között. A kormánybiztos azt is kiemelte, hogy a városvezetés gondos előrelátásának köszönhetően már kész tervek vannak a kerékpárút megépítésére, vagyis a közbeszerzést követően rögtön indulhat a beruházás.
Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei közgyűlés elnöke a megye lakossága nevében üdvözölte a kormány döntését és reményét fejezte ki, hogy a kivitelezés minél hamarabb elkezdődhet. Azt is hangsúlyozta, hogy a kerékpáros turizmus, a természetjárás az országos átlag fölött nő ebben a turisztikai régióban. A fejlesztéseknek köszönhetően a Tisza-tavat, Közép-Európa egyik legszebb természeti környezetét egyre többen ismerik meg.


Ujvári Imre, Tiszafüred polgármestere elmondta, hogy Magyarország első auditált minőségbiztosított családi szabadidő és sportfesztiválja, a Decathlon Tavi Napok egy olyan kiemelt esemény, amely nagyon sokat tesz a magyar családok egészségéért. Ilyen volumenű ingyenes programot - amely 20 hektáros területen, több tucat sportágat ölel fel - még nem rendezett Tiszafüred. Nem titkolt célunk mutatott rá a városvezető, hogy azokra a páratlan természeti adottságainkra, amit a Tisza-tó ad nekünk, illetve a kerékpározásra, a természetjárásra, a vízi sportokra minél inkább építsünk. Ezért külön megköszönte a szervezők - Tiszafüred Város Önkormányzata, Magyarország legnagyobb sportáruház lánca a Decathlon, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség, a Magyar Szabadidősport Szövetség, az Arbeli Kft. és a Tisza-tó környékén élők támogatását, hogy a Tisza-tó fővárosának rendezvénynaptárát egy ilyen programmal gazdagították.


Nagy Norbert, a Tízpróba Magyarország Kft. áruház-igazgatója szerint ezzel egy olyan rendezvényt indítottak útjára, amely évről-évre megrendeznek majd. A célkitűzés az, hogy családok tízezreinek tudjuk megadni azt a sportélményt, amikor vízen és szárazföldön, több tucat sportágat kipróbálva tehetnek az egészségükért itt a Tisza-tó partján. További képgaléria: https://www.facebook.com/jnszm/ 

  

Vállalkozás-ösztönzés

Kattintson a térképre a vállalkozások megtekintéséhez.

Hírlevél

A hírlevél feliratkozáshoz kérjük adja meg az email-címét:

Eseménynaptár
KeSzCsSzVa
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
2018. Június
Közadatkereső

A közadatkereső használatával bárki hozzáférhet a közzétételre kötelezett szervek közzétett adataihoz.

Közösség
Partnereink
GFX + DEV + SEO + APP Arculattervezés, Portál fejlesztés, Webáruház készítés, Arculati kézikönyv, Grafikai tervezés, Logó tervezés, Weboldal tervezés, Egyedi fejlesztések, Keresőmarketing, SEO
Köszöntő | Megye | Közgyülés | Hivatal | Közérdekű | Aktuális | HONLAPTÉRKÉP

Jász-Nagykun-Szolnok Megye Önkormányzati Hivatal

5000, Szolnok Kossuth L. u 2. 56/505-200* info@jnszm.hu

Készítette és üzemeltetiEP választás INTERREG IIIC