HU | EN | DE | FR

Megye

Közgyűlés

Hivatal

Közérdekű adatok

Kattintásra átvált az akadálymentes verzióra!

Kezdőoldal Hírarchívum


A megye települései

Képgaléria


05.12.
2016.
HATÁRON TÚLI EGYÜTTMŰKÖDÉS A TISZA VÍZGYŰJTŐJÉN 
2018-ra felállhat a Tisza Ökorégió európai területti társulás - Forrás: jnszm.hu
A Tisza úgy köt össze bennünket mint egy út, amelyben egymás szomszédai vagyunk. Ebben a közös utcában kell közösen dolgoznunk. Olyan együttműködésben és összefogásban, amely alulról építkezik, hiszen mi, területi vezetők kezdeményeztük. A munka a mai aláírással kezdődik - köszöntötte ezen gondolatokkal Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke a Tisza vízgyűjtő mentén érintett területi önkormányzatok vezetőit. Az együttműködési megállapodásban 4 ország - Magyarország, Románia, Szerbia, Ukrajna) 11 régiója ( Jász-Nagykun-Szolnok; Heves; Hajdú-Bihar;Bács-Kiskun, Csongrád, Borsod-Abaúj-Zemplén; Szabolcs-Szatmár-Bereg; Vajdaság; Kárpátalja; Máramaros és Szatmár megyék) érintett.

A mai aláírási ünnepségen az érintett politikai vezetőkön kívül részt vett Dr.Hoffmann Imre, közfoglalkoztatási és vízügyi helyttes államtitkár, Dr.Perger László, az Országos Vízügyi Főigazgatóság vezető tanácsadója és Dr.Kállai Mária megyei kormánymegbízott asszony.


Jász-Nagykun-Szolnok megye társadalmi-gazdasági életében, természet- és környezet-védelmében, vízgazdálkodásában kiemelt jelentőséggel bír a Tisza. A folyó nem csak két jól elkülönülő térségre osztja a megyét, hanem össze is köti a part menti településeket. Kapcsolatot jelent továbbá a Kárpát-medence keleti felére kiterjedő vízgyűjtőjén keresztül határon inneni és túli megyékkel is. A Tisza nemcsak veszélyt jelent a megyének, hanem lehetőséget a hazai, a nemzeti és nemzetközi kapcsolatok építésére.
A tágabb térség jövőjének együttes formálása érdekében a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat nemzetközi együttműködés kialakítását kezdeményezte a Tisza-medencében. Ennek első lépéseként egy nemzetközi konferenciára került sor 2015. június 18-án. A konferencia zárásaként az érintett felek Közös Szándéknyilatkozatot írtak alá, amelyben kinyilvánították, hogy kölcsönös érdekeltségen alapuló, formalizált kapcsolatrendszert kívánnak létrehozni a Tisza Ökorégió távlati kialakítása érdekében, szorosan illeszkedve az Európai Unió Duna Régió Stratégiájához. Ennek formáját középtávon egy európai területi társulás /EGTC/ alapításának előkészítésében fogalmazták meg.A társulás várhatóan 2018. év végével alakul meg.

  

Vállalkozás-ösztönzés

Kattintson a térképre a vállalkozások megtekintéséhez.

Hírlevél

A hírlevél feliratkozáshoz kérjük adja meg az email-címét:

Eseménynaptár
KeSzCsSzVa
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
2018. Június
Közadatkereső

A közadatkereső használatával bárki hozzáférhet a közzétételre kötelezett szervek közzétett adataihoz.

Közösség
Partnereink
GFX + DEV + SEO + APP Arculattervezés, Portál fejlesztés, Webáruház készítés, Arculati kézikönyv, Grafikai tervezés, Logó tervezés, Weboldal tervezés, Egyedi fejlesztések, Keresőmarketing, SEO
Köszöntő | Megye | Közgyülés | Hivatal | Közérdekű | Aktuális | HONLAPTÉRKÉP

Jász-Nagykun-Szolnok Megye Önkormányzati Hivatal

5000, Szolnok Kossuth L. u 2. 56/505-200* info@jnszm.hu

Készítette és üzemeltetiEP választás INTERREG IIIC