HU | EN | DE | FR

Megye

Közgyűlés

Hivatal

Közérdekű adatok

Kattintásra átvált az akadálymentes verzióra!

Kezdőoldal Hírarchívum


A megye települései

Képgaléria


05.06.
2016.
III. MEGYEI JÁSZKUN EMLÉKÜLÉS 
Ünnepi rendezvények a Nemzeti Jászkun Emléknapon - Forrás: JNSZM
Jász-Nagykun-Szolnok megye számos településén zajlottak megemlékezések az 1745. május 6-ai események, a jászkunok önmegváltakozásának napján. A megyei önkormányzat 2014-ben rendezte meg először a Jászkun Emlékülést Szolnokon. Tavaly Jászberény, idén pedig Kisújszállás adott otthont a rendezvénynek a helyi önkormányzatok társszervezésével. Az emelkedett hangulatú ünnepséget a kapitányok és a történelmi zászlók bevonulása nyitotta meg. 

 

A Vigadó Kultúrális Központban megrendezett ünnepi rendezvény a Jász Himnusz és a Kun Miatyánk elszavalásával folytatódott, majd ünnepi beszédek következtek.

 

Dr.Fazekas Sándor, földművelésügyi miniszter, a Kunszövetség tiszteletbeli elnöke levélben üdvözölte az emlékülés résztvevőit, Wass Albert szavaival zárva gondolatait: "Együtt erő vagyunk, szerteszét gyöngeség".

Kovács Sándor, a megyei közgyűlés és a Kunszövetség elnöke ünnepi beszédében azokra az őseinkre emlékezett, akik példát tudtak nekünk mutatni a Kárpát-medencei haza elfoglalásával, megtartásával, a föld megművelésével, megvédésével.
– Mi különösen büszkék lehetünk felmenőinkre, hiszen a megváltás különleges történet, ha belegondolunk abba a példamutatásba, amivel őseink rendelkeztek, nem ökröt, marhát, paripát, házat vettek, hanem egy megfoghatatlan, de annál értékesebb dolgot, a szabadságot vették meg. Ez példamutató a számunkra is. Kívánom, legyünk méltók ehhez a szabadsághoz, viseljük méltón, mert nem akármit örököltünk, nem akármilyen őseinktől – mondta az elnök.


Kecze István polgármester beszédében pedig arról a kétszázhuszonhét kisúji önmegváltó családról és a redemptióhoz kapcsolódó helyi értékekről szólt, melyek ma is fennmaradtak a városban.

Az emlékülés második részében az idén 20 éves Nagykun Táncegyüttes adott fantasztikus műsort. Az eseményről készült képgaléria elérhető Facebook oldalunkon.

 

  

Vállalkozás-ösztönzés

Kattintson a térképre a vállalkozások megtekintéséhez.

Hírlevél

A hírlevél feliratkozáshoz kérjük adja meg az email-címét:

Eseménynaptár
KeSzCsSzVa
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
2018. Június
Közadatkereső

A közadatkereső használatával bárki hozzáférhet a közzétételre kötelezett szervek közzétett adataihoz.

Közösség
Partnereink
GFX + DEV + SEO + APP Arculattervezés, Portál fejlesztés, Webáruház készítés, Arculati kézikönyv, Grafikai tervezés, Logó tervezés, Weboldal tervezés, Egyedi fejlesztések, Keresőmarketing, SEO
Köszöntő | Megye | Közgyülés | Hivatal | Közérdekű | Aktuális | HONLAPTÉRKÉP

Jász-Nagykun-Szolnok Megye Önkormányzati Hivatal

5000, Szolnok Kossuth L. u 2. 56/505-200* info@jnszm.hu

Készítette és üzemeltetiEP választás INTERREG IIIC