HU | EN | DE | FR

Megye

Közgyűlés

Hivatal

Közérdekű adatok

Kattintásra átvált az akadálymentes verzióra!

Kezdőoldal Hírarchívum


A megye települései

Képgaléria


05.05.
2016.
ITT TÖBB DOBÁSOD VAN!- SZELEKTÁLJ A TISZA-TÓÉRT! 
Széles együttműködésre épít a Tiszta tó a Tisza-tó projekt- Forrás: jnszm.hu 
Ez a szlogenje annak a projektnek, amely a Tisza-tó térségében a környezettudatos magatartás erősítését tűzte zászlajára. Az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Felügyelőség -Nemzeti Hulladékgazdálkodási Intézet támogatásával a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat, több szakmai - állami és civil - szervezettel összefogva valósítja meg a "Tiszta tó a Tisza-tó" projektet. A projekt indítása kapcsán tartott ma sajtótájékoztatót Abádszalókon Búsi Lajos, az OKTF-NHI főigazgatója és Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke.

 

Az együttműködésnek köszönhetően számos rendezvény, akció valósul meg az elkövetkező pár hétben. A programok több helyen kapcsolódnak a Tisza-tó Napja rendezvénysorozathoz. Ilyen lesz például az általános iskolák 6.osztályos diákjai számára meghirdetett Tisza-tavi Ki?Mit?Tud? vetélkedő országos döntője Kiskörén május 9-én. "Tiszta tó a Tisza-tó címmel szakmai konferencia lesz május 13-án Kiskörén, ahol kiemelt témakör lesz a környezettudatosság, a környezeti fenntarthatóság fontossága a jelenlegi fejlesztési ciklus pályázataiban.
A projekt kiemelt része a 3 színű szelektív hulladékgyűjtő edények kihelyezése a tó körüli kikötőknél, strandokon, több mint 30 helyen.

Mindannyiunk közös érdeke a Tisza-tó állapotának, környezetének minél hosszabb ideig minél jobb állapotban történő megőrzése. Sajnos a tó jellegéből adódóan erősen kitett a Tisza folyó felsőbb szakaszairól érkező szennyeződések ártalmas hatásainak. Tekintettel arra, hogy ezek a hatások jellemzően Magyarország határain kívülről származnak, valamint arra, hogy a Tisza-tóig nincs olyan létesítmény a folyón, mely érdemben a szennyeződés akadályát képezhetné – ezekkel szemben védtelenek vagyunk, és ezek kezelése speciális eszközöket, igényeket kíván. Ezért kiemelten fontos, hogy a helyi viszonylatban keletkező hatások minél inkább kivédhetőek legyenek. Ennek talán leghatékonyabb eszköze a helyi lakosság, illetve az ide látogatók környezettudatosságának formálása, hiszen ezzel már a hatások keletkezésének helyén kezelhető a probléma.
Tekintettel arra, hogy a Tisza-tó közelében nem található jelentős ipari, vegyi üzem, a helyi viszonylatban keletkező antropogén hatások alapvetően a hulladék képződéséből adódnak. A tóra látogatók jellemzően a helyi strandokon, kikötőkben érik el céljukat, illetve előbb utóbb oda érkeznek a part mentén haladva. A környezettudatos gondolkodásmód kialakítása talán itt kapcsolható leginkább össze az egyes személyek illetve a környezet között - hangzott el a tájékoztatón. 

 

  

Vállalkozás-ösztönzés

Kattintson a térképre a vállalkozások megtekintéséhez.

Hírlevél

A hírlevél feliratkozáshoz kérjük adja meg az email-címét:

Eseménynaptár
KeSzCsSzVa
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
2018. Április
Közadatkereső

A közadatkereső használatával bárki hozzáférhet a közzétételre kötelezett szervek közzétett adataihoz.

Közösség
Partnereink
GFX + DEV + SEO + APP Arculattervezés, Portál fejlesztés, Webáruház készítés, Arculati kézikönyv, Grafikai tervezés, Logó tervezés, Weboldal tervezés, Egyedi fejlesztések, Keresőmarketing, SEO
Köszöntő | Megye | Közgyülés | Hivatal | Közérdekű | Aktuális | HONLAPTÉRKÉP

Jász-Nagykun-Szolnok Megye Önkormányzati Hivatal

5000, Szolnok Kossuth L. u 2. 56/505-200* info@jnszm.hu

Készítette és üzemeltetiEP választás INTERREG IIIC