HU | EN | DE | FR

Megye

Közgyűlés

Hivatal

Közérdekű adatok

Kattintásra átvált az akadálymentes verzióra!

Kezdőoldal Hírarchívum


A megye települései

Képgaléria


04.16.
2016.
TAVALY TOVÁBB EMELKEDETT MEGYÉNK VENDÉGFORGALMA
"Alföld Szíve" Ízei bemutató a Szolnoki Utazás Kiállításon Forrás: jnszm.hu
Nagy sikerrel zajlott az "Alföld Szíve" Térségi Turisztikai Egyesület, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat és az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ (ANAKK) szervezésében "Alföld Szíve Ízei" gasztronómiai kiállítás április 15-én 12-15 óra között. Bizony aki nem sietett eléggé, az a végére már csak a morzsafalatokból gazdálkodhatott a 18.Szolnoki Utazás Kiállítás és Garden Expo-n. A három órás rendezvényt egy sajtótájékoztató előzte meg, ahol a megye turisztikai helyzetéről Kovács Sándor,a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke adott tájékoztatást.

 

Beszámolt a megye pozitív vendégforgalmi adatairól, melyek az elmúlt két évet jellemezték. Megemlítette, hogy a belföldi vendégek aránya tovább növekedett tavaly, s meghaladta a 88%-ot. 2015-ben csúcsokat döntött a kereskedelmi szálláshelyek vendégforgalma Jász-Nagykun-Szolnok megyében, meghaladva az 513 ezret.
Molnár Lajos Milán, a Szolnoki Utazás kiállítás házigazdája, az ANAKK igazgatója a megyeszékhely fejlesztéseit és növekvő vendégforgalmára hívta fel a figyelmet. Szolnokon hamarosan megnyitja kapuit a RepTár, interaktív repülőmúzeum és a Sörárium.

Az érdeklődőket az alábbi helyi és tájjellegű kínálat várta: berekfürdői bio termékekkel megrakott falatkák, karcagi ferdinánd, szörp és lekvár, jászsági méz, martfűi helyi finom falatkák, öcsödi lakodalmas perec, kunszentmártoni barátfüle, Szolnoki Gulyás és ebből készült pogácsa, cibakházai bodag, szentmártoni tejtermékek, kétpói szilvapálinka és szilvalekváros kifli. 

 

A kiállítás díszvendége a Tiszazug volt, melynek természeti értékekiből készült fotókiállítását Berec Zsolt Miklós, a megyei közgyűlés alelnöke is megtekintette

 

  

Vállalkozás-ösztönzés

Kattintson a térképre a vállalkozások megtekintéséhez.

Hírlevél

A hírlevél feliratkozáshoz kérjük adja meg az email-címét:

Eseménynaptár
KeSzCsSzVa
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
2018. Június
Közadatkereső

A közadatkereső használatával bárki hozzáférhet a közzétételre kötelezett szervek közzétett adataihoz.

Közösség
Partnereink
GFX + DEV + SEO + APP Arculattervezés, Portál fejlesztés, Webáruház készítés, Arculati kézikönyv, Grafikai tervezés, Logó tervezés, Weboldal tervezés, Egyedi fejlesztések, Keresőmarketing, SEO
Köszöntő | Megye | Közgyülés | Hivatal | Közérdekű | Aktuális | HONLAPTÉRKÉP

Jász-Nagykun-Szolnok Megye Önkormányzati Hivatal

5000, Szolnok Kossuth L. u 2. 56/505-200* info@jnszm.hu

Készítette és üzemeltetiEP választás INTERREG IIIC