HU | EN | DE | FR

Megye

Közgyűlés

Hivatal

Közérdekű adatok

Kattintásra átvált az akadálymentes verzióra!

Kezdőoldal Hírarchívum


A megye települései

Képgaléria


03.22.
2016.
TANÁROK ÉS DIÁKOK JAPÁNBÓL 
Yuzából minden évben érkezik csoport a Megyeházára is - Forrás: jnszm.hu
Hagyományosan tavasszal érkeznek minden évben japán vendégek a megyébe Szolnok japán testvérvárosából, Yuzából. A 14 diákból és 3 felnőttből álló csoportot a Megyeházán fogadta Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke és Berec Zsolt alelnök. A baráti hangulatú beszélgetés alatt Kovács Sándor elnök felidézte egyetemi éveit, amikor japán szobatársa is volt. „ Különbözők az ételek, a szokások, de sok hasonlóság is van a két ország között; az udvariasság, barátság és hűség mindkét népnél hasonló’’- mondta. 

 

A megye rövid bemutatása során rámutatott annak arra a különlegességére, hogy Jász-Nagykun-Szolnok megye nevében viseli két meghatározó népcsoportját, a keletről érkező jászokat és kunokat. ’’…sokan mondják országunkra, ránk, hogy mi vagyunk a legnyugatibb keleti nép, s ezért számunkra mindig öröm, ha keletről érkező vendégeket tudunk fogadni” – hangsúlyozta.

 

A japán csoport vezetője a fogadtatást megköszönve elmondta, hogy bár csak rövid időt – három napot – töltöttek megyénkben, sok élménnyel gazdagodtak. Elmondta, hogy városa, Yuza természetközeli település, és örömmel tapasztalta, hogy ez Szolnokon és környékén is érezhető is, ha más formában is. A magyar-japán kapcsolatról szólva kiemelte: „ Harminchárom éve tart a kapcsolat, ami felelősséget is jelent, és bízom benne, hogy folytatódni fog.”

A diákok nevében felszólaló diáklány magyar „Jó reggelt kívánok’’köszöntéssel kezdte rövid beszédét. ’’Az utazás előtt tanultunk Magyarországról, de több élménnyel gazdagodtunk, mint indulás előtt képzeltük’’ – mondta mosolyogva. Elmondása szerint kiemelkedő volt a családi szállásoknál eltöltött idő, ahol hagyományos magyar ételeket is főztek és táncoltak is, ami nagyon tetszett nekik.

 

  

Vállalkozás-ösztönzés

Kattintson a térképre a vállalkozások megtekintéséhez.

Hírlevél

A hírlevél feliratkozáshoz kérjük adja meg az email-címét:

Eseménynaptár
KeSzCsSzVa
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
2018. Június
Közadatkereső

A közadatkereső használatával bárki hozzáférhet a közzétételre kötelezett szervek közzétett adataihoz.

Közösség
Partnereink
GFX + DEV + SEO + APP Arculattervezés, Portál fejlesztés, Webáruház készítés, Arculati kézikönyv, Grafikai tervezés, Logó tervezés, Weboldal tervezés, Egyedi fejlesztések, Keresőmarketing, SEO
Köszöntő | Megye | Közgyülés | Hivatal | Közérdekű | Aktuális | HONLAPTÉRKÉP

Jász-Nagykun-Szolnok Megye Önkormányzati Hivatal

5000, Szolnok Kossuth L. u 2. 56/505-200* info@jnszm.hu

Készítette és üzemeltetiEP választás INTERREG IIIC