HU | EN | DE | FR

Megye

Közgyűlés

Hivatal

Közérdekű adatok

Kattintásra átvált az akadálymentes verzióra!

Kezdőoldal Hírarchívum


A megye települései

Képgaléria


03.08.
2016.
FOGLALKOZTATÁSI PAKTUMRÓL EGYEZTETTEK
A teljes megyei keret lehívása a cél - Forrás: jnszm.hu
A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program megyei és helyi szintű foglalkoztatási megállapodásainak, foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködéseinek intézkedéseire benyújtandó támogatási kérelmek egyeztetése és összehangolása érdekében szakmai egyeztetés zajlott ma a Megyeházán a megyei önkormányzat és a kormányhivatal szervezésében. Az ún. foglalkoztatási paktumok fő célja elősegíteni a megye lakosainak munkába állását, ezáltal hozzájárulva a gazdaság bővüléséhez. 

 

Az eseményen jelen volt Dr.Bene Ildikó megyei fejlesztési biztos, köszöntőt mondott Dr.Kállai Mária megyei kormánymegbízott és Piroska Miklós, a megyei közgyűlés alelnöke.
A felhívások keretrendszerét Lakatos István, a JNSZ Megyei Önkormányzati Hivatal irodavezetője ismertette. A megyei keret – 53,786 milliárd Ft – 8,3%-a, azaz 4,463 milliárd Ft fordítandó paktumokra.A megyei paktum kerete a fenti összeg 30,0%-a, azaz 1,339 milliárd Ft; a helyi paktumoké 70,0%-a, azaz 3,124 milliárd Ft a megyei ITP szerint.- mondta el Lakatos István.


Dr.Németh Mónika, a JNSZ Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályának vezetője a foglalkoztatási jellemzőket mutatta be. Ez alapján a megyében 2015-ben a regisztrált álláskeresők száma 20.435 fő. A megye és helyi paktumok célcsoportját ők jelentik majd. A paktumok egyik kiemelt tevékenysége lesz a munkaerő-piaci képzések, az önfoglalkoztatóvá válás és az elhelyezkedést elősegítő támogatások biztosítása.
Galó Anita, a JNSZ Megyei Önkormányzati Hivatal irodavezető-helyettese a megyei paktum tervezését ismertette, kiemelve az ernyőszervezeti tevékenységből - szakmai fórumok, workshopok, iskolai programok, foglalkoztatási program készítése, befektetés-ösztönzés, helyi termékfejlesztés - adódó feladatokat.

  

Vállalkozás-ösztönzés

Kattintson a térképre a vállalkozások megtekintéséhez.

Hírlevél

A hírlevél feliratkozáshoz kérjük adja meg az email-címét:

Eseménynaptár
KeSzCsSzVa
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
2018. Április
Közadatkereső

A közadatkereső használatával bárki hozzáférhet a közzétételre kötelezett szervek közzétett adataihoz.

Közösség
Partnereink
GFX + DEV + SEO + APP Arculattervezés, Portál fejlesztés, Webáruház készítés, Arculati kézikönyv, Grafikai tervezés, Logó tervezés, Weboldal tervezés, Egyedi fejlesztések, Keresőmarketing, SEO
Köszöntő | Megye | Közgyülés | Hivatal | Közérdekű | Aktuális | HONLAPTÉRKÉP

Jász-Nagykun-Szolnok Megye Önkormányzati Hivatal

5000, Szolnok Kossuth L. u 2. 56/505-200* info@jnszm.hu

Készítette és üzemeltetiEP választás INTERREG IIIC