HU | EN | DE | FR

Megye

Közgyűlés

Hivatal

Közérdekű adatok

Kattintásra átvált az akadálymentes verzióra!

Kezdőoldal Hírarchívum


A megye települései

Képgaléria


12.19.
2015
JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK, AZ ALFÖLD SZÍVE 
Elfogadták a 2020-ig szóló turizmusfejlesztési stratégiát- Forrás: jnszm.hu
A megyében egyetlen szakminisztériumi regisztrációval rendelkező térségi turisztikai szervezet, az "Alföld Szíve" Térségi Turisztikai Egyesület december 18-án tartotta évi utolsó közgyűlését a Megyeházán. Az ülést követő sajtótájékoztatón a megye aktuális turisztikai helyzetéről és a jövőbeni marketing tervekről tartott sajtótájékoztatót az egyesület és a megyei önkormányzat vezetése.  

 

Sebestyén Ferenc, az egyesület elnöke beszámolt arról, hogy a tagok elfogadtak egy olyan hiánypótló, 2020-ig szóló fejlesztési dokumentumot, amely Jász-Nagykun-Szolnok megye turisztikai helyzetelemzésén túl olyan jövőképet tartalmaz, amely a megyét, mint turisztikai fogadótérséget egy minőségi és kiszámítható szolgáltatásokat nyújtó, sokszínű kínálati elemre épülő desztinációként azonosítja és népszerűsíti.
Berec Zsolt, a megyei közgyűlés alelnöke kitért a turizmus fejlesztésére rendelkezésre álló pályázati forrásokra, kiemelten a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében elérhető 4,8 milliárd forintos pénzügyi forrásra. Elmondta, hogy elsősorban a természeti és kulturális értékekre, valamint az aktív turizmus fejlesztéseire alapozott kérelmek nyerhetnek támogatást a TOP keretéből, mely 2016. 1. félévében nyílik meg a pályázók előtt.
Galó Anita, az egyesület titkára, a megyei önkormányzati hivatal irodavezető-helyettese a megye idei évi turisztikai eredményeiről szólva elmondta, hogy 2011-ben kezdett "magához térni" a vendégforgalom a válságot követően. 2014-ben egy minden eddiginél nagyobb vendég- és vendégéjszaka számot produkált a megye, ez utóbbi meghaladta az 507 ezret. Az előzetes statisztikát a pozitív folyamatot vetítik előre 2015-re is. A jövőről szólva elhangzott, hogy az egyesület 31 tagja (önkormányzatok, turisztikai szervezetek, egyesületek) által véleményezett, a beérkezett javaslatok figyelembe vételével készült stratégia a jól ismert "húzónevek" mellett - Cserkeszőlő, Berekfürdő, Tisza-tó - mellett olyan vezető, beárazható és jól értékesíthető attrakciókat is megnevezett, amelyek meghatározóak lehetnek a jövőbeni kínálati profilban. Ilyen a Tisza-tónál tervezett "Természet Operaháza", a szolnoki RepTár és az Alföld Spa, amely a teljes - megye és régiós határon is átívelő - térség termál és gyógyfürdőit kapcsolja össze egy tematikus útvonalba.
Fejér Andor, az egyesület ellenőrző bizottságának elnöke, Szolnok város alpolgármestere a megyeszékhely turizmusfejlesztési elképzeléseiről szólva elmondta, hogy 2020-ig prioritást élvez a szakterület. A hazai forrású Modern Városok Program mellett a megyeszékhely TOP-os forrásából számos új beruházás előkészítése zajlik. 3 milliárd forint áll rendelkezésre a Tiszaligetben fürdőfejlesztésre, 1 milliárd kikötőfejlesztésre,emellett megújul a Szolnoki Művésztelep, a MÁV sportpálya és fürdő, valamint az Eötvös téri víztorony is. Biztos vagyok benne, hogy a 80 ezres vendégéjszakára vonatkozó adat a megyeszékhelyen tovább fog növekedni az elkövetkező években, melyhez az említett beruházások mellett a hamarosan nyíló két szolnoki turisztikai attrakció, a RepTár és a Sörárium is nagyban hozzá fog járulni - tette hozzá Fejér Andor.

  

Vállalkozás-ösztönzés

Kattintson a térképre a vállalkozások megtekintéséhez.

Hírlevél

A hírlevél feliratkozáshoz kérjük adja meg az email-címét:

Eseménynaptár
KeSzCsSzVa
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
2018. Június
Közadatkereső

A közadatkereső használatával bárki hozzáférhet a közzétételre kötelezett szervek közzétett adataihoz.

Közösség
Partnereink
GFX + DEV + SEO + APP Arculattervezés, Portál fejlesztés, Webáruház készítés, Arculati kézikönyv, Grafikai tervezés, Logó tervezés, Weboldal tervezés, Egyedi fejlesztések, Keresőmarketing, SEO
Köszöntő | Megye | Közgyülés | Hivatal | Közérdekű | Aktuális | HONLAPTÉRKÉP

Jász-Nagykun-Szolnok Megye Önkormányzati Hivatal

5000, Szolnok Kossuth L. u 2. 56/505-200* info@jnszm.hu

Készítette és üzemeltetiEP választás INTERREG IIIC