HU | EN | DE | FR

Megye

Közgyűlés

Hivatal

Közérdekű adatok

Kattintásra átvált az akadálymentes verzióra!

Kezdőoldal Hírarchívum


A megye települései

Képgaléria


12.11.
2015.
MEGYEI KÖZGYŰLÉS  
Kiemelt megyei projektekről is döntött a testület - Forrás: jnszm.hu
Közmeghallgatással egybekötött soros ülését tartotta pénteken délelőtt a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés. Tájékoztató hangzott el  a megye mezőgazdaságának és szociális helyzetéről. A testület  támogató döntést hozott Szentlőrinckáta  Jász-Nagykun-Szolnok megyéhez történő csatlakozása kapcsán és állást foglalt a Közép-magyarországi régió szétválasztásával kapcsolatban. Döntés született a megyei kiemelt projektekről is.

 

A megye mezőgazdasági helyzetével kapcsolatos tájékoztató után három érintett szervezet - a Megyei Kormányhivatal Gyámügyi és Igazságügyi Főosztálya,a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgaóság megyei kirendeltsége és a KSH szolnoki irodája - együttes beszámolója alapján kaptak átfogó képet a közgyűlés tagjai Jász-Nagykun-Szolnok megye szociális helyzetéről. 

Nagy István, Szentlőrinckáta polgármestere 


Ezt követően a testület egyhangúlag támogatta a jelenleg Pest megyéhez tartozó Szentlőrinckáta Jász-Nagykun-Szolnok megyéhez történő csatlakozását.Nagy István, a 2.000 fős település polgármestere elmondta, hogy Szentlőrinckáta számára a csatlakozás egy nagy lehetőséget jelent a fejlődésre. 

A Közép-magyarországi régió szétválasztásával kapcsolatos előterjesztés négy alternatívát vázolt föl. Ezek közül azt támogatta a közgyűlés, mely szerint "Budapest és Pest megye a jelenlegi közigazgatási határok mentén kettéválik és két önálló régiót alkot". A Közép-magyarországi régió átalakításának alapvető indoka az, hogy az ország tartós gazdasági növekedését meghatározó közberuházások nagyobb részt továbbra is uniós forrásokból lesznek finanszírozhatók, és ennek volumene a fejletlenebb Pest megye konvergencia régióba történő sorolásával növelhető lesz. Ez leegyszerűsítve azt jelenti, hogy az uniós pályázatok esetében magasabb lesz a pályázati támogatás és kevesebb önerőre van szükség.

 

 

A 2014-2020-as időszak ágazati operatív programjainak megyei részdokumentumaiban szerepel néhány olyan nagyobb volumentű projektötlet, amelyek megvalósítása nagymértékben elősegítené a megye turisztikai vonzerejének megújítását, illetve megoldást adna az észak-déli közúti közlekedési kapcsolatok fejlesztésére és a közlekedési szempontból legproblémásabb települések elkerülésére.
A  megye szempontjából kiemelt jelentőséggel bíró -alábbiak szerint - projektek támogatásáról is döntés született: 
- A "Természet Operaháza" a Tisza-tó – Jász-Nagykun-Szolnok megyei oldalán,
- a 31-32. számú főutak Jászberényt elkerülő szakaszának III. üteme,
- a 32. számú főút Jászfényszaru-Szolnok közötti szakasza 11,5 tonnás teherbírásra történő megerősítése,
- a 34. számú főút Fegyvernek-Tiszafüred közötti szakasza 11,5 tonnás teherbírásra történő megerősítése,
- az M4-es gyorsforgalmi út Fegyvernek-Püspökladány közötti szakaszán belül Fegyvernek és Kenderes elkerülő útjának megépítése 2x1 sávon, félpályaként.

 

  

Vállalkozás-ösztönzés

Kattintson a térképre a vállalkozások megtekintéséhez.

Hírlevél

A hírlevél feliratkozáshoz kérjük adja meg az email-címét:

Eseménynaptár
KeSzCsSzVa
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
2018. Április
Közadatkereső

A közadatkereső használatával bárki hozzáférhet a közzétételre kötelezett szervek közzétett adataihoz.

Közösség
Partnereink
GFX + DEV + SEO + APP Arculattervezés, Portál fejlesztés, Webáruház készítés, Arculati kézikönyv, Grafikai tervezés, Logó tervezés, Weboldal tervezés, Egyedi fejlesztések, Keresőmarketing, SEO
Köszöntő | Megye | Közgyülés | Hivatal | Közérdekű | Aktuális | HONLAPTÉRKÉP

Jász-Nagykun-Szolnok Megye Önkormányzati Hivatal

5000, Szolnok Kossuth L. u 2. 56/505-200* info@jnszm.hu

Készítette és üzemeltetiEP választás INTERREG IIIC