HU | EN | DE | FR

Megye

Közgyűlés

Hivatal

Közérdekű adatok

Kattintásra átvált az akadálymentes verzióra!

Kezdőoldal Hírarchívum


A megye települései

Képgaléria


11.15.
2015.
NE GYÓGYÍTSUK,HANEM ELŐZZÜK MEG A BETEGSÉGET! 
Kistelepülési egészségügyi szűrőprogram - Forrás: jaszsagonline.hu
A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat 2009-ben indította útjára a megye kistelepülésein élők esélyegyenlőségének javítását célzó egészségügyi szűrőprogramját – tájékoztatta a jelenlévőket Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke a szűrőprogram 2015. évi utolsó állomásán tartott sajtótájékoztatón,Pusztamonostoron. Példaértékű összefogásnak nevezte és külön köszönetét fejezte ki a Hetényi Géza Kórház dolgozóinak önkéntes munkájukért.

 

Az egészség megőrzés igen fontos, ezért lehetőségeinkhez mérten a jövőben is folytatni kívánjuk a szűrőprogramot – zárta beszédét Kovács Sándor.
Dr. Bene Ildikó országgyűlési képviselő hangsúlyozta a szűrővizsgálatok fontosságát, a betegségek korai felismerését.
Ha sikerül időben felismerni egy krónikus betegséget – magas vérnyomás, cukorbetegség, magas koleszterin – annak időben elkezdett kezelése, egy jól beállított terápia a beteg életében további egészséges életéveket jelent – mondta a képviselő asszony.
Dr. Lippai Norbert, a Hetényi Géza Kórház orvosigazgató főorvosa megköszönve kollégái munkáját kiemelte, hogy ez a szűrőprogram akkor lesz igazán sikeres, ha a betegség menedzsment megfelelően működik, azaz a megfelelő helyre, vizsgálatokra jut el a beteg.
Pócs János, országgyűlési képviselő köszönetét fejezte ki a Megyei Önkormányzatnak a szűrőprogram pénzügyi támogatásáért, a Megyei Kórháznak az egészségügyi szakemberek, eszközök és felszerelések biztosításáért, hogy ezáltal a Jászság kistelepülésein élők is hozzáférhetnek a különböző megelőző szűrésekhez.
Sári Ferenc, Pusztamonostor település polgármestere örömmel fogadta, hogy immár második alkalommal jött “házhoz” a szűrés, lehetőséget adva ezzel a település lakóinak az egészségügyi szűrőprogramokhoz való hozzájutáshoz.
A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés 2009-ben döntött arról, hogy segítséget nyújt a megye 2000 fő alatti népességszámú településein élők számára egészségük megőrzése, a jelenleg még nem ismert betegségek időben történő felismerése érdekében.


A szűrőprogram évente más-más népességszámú települések lakóinak nyújt lehetőséget a különböző egészségügyi szűréseken való részvételre. Első ütemben az ezer lakosúnál kisebb, második ütemben az ezer és ezerötszáz közötti, harmadik ütemben pedig az ezerötszáz és kétezer közötti településeken végeztek szűrést a szakorvosok.

 

A szív- és érrendszeri, szemészeti és bőrgyógyászati, légzőfunkciós vizsgálatok célja a rejtett betegségek, elváltozások feltárása azon településeken, ahol nagy gond a lakosság szűrővizsgálatokhoz való hozzájutása.
A 2015. évi szűrőprogram során a megye 1500-2000 közötti településein élők számára tették lehetővé a szűrővizsgálatokon való részvételt. A szűrőprogram 2015. évi utolsó állomása Pusztamonostoron volt.További képek: www.facebook.com/jnszm 

  

Vállalkozás-ösztönzés

Kattintson a térképre a vállalkozások megtekintéséhez.

Hírlevél

A hírlevél feliratkozáshoz kérjük adja meg az email-címét:

Eseménynaptár
KeSzCsSzVa
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
2018. Június
Közadatkereső

A közadatkereső használatával bárki hozzáférhet a közzétételre kötelezett szervek közzétett adataihoz.

Közösség
Partnereink
GFX + DEV + SEO + APP Arculattervezés, Portál fejlesztés, Webáruház készítés, Arculati kézikönyv, Grafikai tervezés, Logó tervezés, Weboldal tervezés, Egyedi fejlesztések, Keresőmarketing, SEO
Köszöntő | Megye | Közgyülés | Hivatal | Közérdekű | Aktuális | HONLAPTÉRKÉP

Jász-Nagykun-Szolnok Megye Önkormányzati Hivatal

5000, Szolnok Kossuth L. u 2. 56/505-200* info@jnszm.hu

Készítette és üzemeltetiEP választás INTERREG IIIC