HU | EN | DE | FR

Megye

Közgyűlés

Hivatal

Közérdekű adatok

Kattintásra átvált az akadálymentes verzióra!

Kezdőoldal Hírarchívum


A megye települései

Képgaléria


09.13.
2015.
MAGYAR ÉRTÉKEK NAPJA 
Megáldották a Kárpát-medence kenyerét is - Forrás: jnszm.hu
Második alkalommal rendezte meg szeptember 12-én Magyar Értékek Napját Budapesten a Nemzeti Művelődési Intézet a megyei önkormányzatokkal partnerségben. A nagyszabású rendezvényt idén az időjárás is a kegyeibe fogadta, melynek köszönhetően rengetek érdeklődő kereste fel a Kárpát-haza szellemi és tárgyi kulturális örökségének legjavát felvonultató eseményt a magyarság szimbolikus jelentőségű helyszínén, a Szent István Bazilika előtti téren.

 

A hagyományteremtő szándékkal útjára indított program célja, hogy felhívja a figyelmet a hazánkban fellelhető értékek sokszínűségére, azok megőrzésének és továbbadásának felelősségére.


A cél maradéktalanul teljesült, Jász-Nagykun-Szolnok megye népi iparművészeinek remekműveivel, tárgyi alkotásaival díszített standja a többi megyéével együtt sok-sok látogatót vonzott. A program részeként ökumenikus szertartás keretében megáldották minden megye jellegzetes terményét. Megyénk a Kárpát-medence kenyerét hozta el a rendezvényre, melynek kiemelt jelentőségét az adja, hogy egyrészt Szolnokról indult útjára az ötlet, másrészt hozzávalói a határon túli testvérvárosokból, testvérmegyékből érkeztek és pékmesterei gyúrták egybe.

A szombati rendezvényen nem a 250 kg-os pityókás cipó, hanem annak egy kilós jelképes "kicsinyített" változatát helyezte el hazánk térképen megyénk körvonalában Berec Zsolt, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés alelnöke.


Kulturális fellépések is színesítették a rendezvényt, Jász-Nagykun-Szolnok megyét a törökszentmiklósi "Ezerjó" Szentmiklósi Néptáncegyüttes felnőtt és gyermek táncospárja és zenészei képviselték. A törökszentmiklósi „Ezerjó” Művészeti, Kulturális és Hagyományőrző Egyesület néptánc tagozatán belül 2013. szeptember 1-től működik az „Ezerjó” Szentmiklós Néptáncegyüttes. 9 csoportjában jelenleg 180 fiatal és felnőtt ropja együtt a táncot 7 oktató irányításával.
Az eseményt Berec Zsolt mellett Rózsa Lajos, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Értéktár Bizottság nemrégiben megválasztott elnöke is megtekintette a helyszínen.

  

Vállalkozás-ösztönzés

Kattintson a térképre a vállalkozások megtekintéséhez.

Hírlevél

A hírlevél feliratkozáshoz kérjük adja meg az email-címét:

Eseménynaptár
KeSzCsSzVa
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
2018. Április
Közadatkereső

A közadatkereső használatával bárki hozzáférhet a közzétételre kötelezett szervek közzétett adataihoz.

Közösség
Partnereink
GFX + DEV + SEO + APP Arculattervezés, Portál fejlesztés, Webáruház készítés, Arculati kézikönyv, Grafikai tervezés, Logó tervezés, Weboldal tervezés, Egyedi fejlesztések, Keresőmarketing, SEO
Köszöntő | Megye | Közgyülés | Hivatal | Közérdekű | Aktuális | HONLAPTÉRKÉP

Jász-Nagykun-Szolnok Megye Önkormányzati Hivatal

5000, Szolnok Kossuth L. u 2. 56/505-200* info@jnszm.hu

Készítette és üzemeltetiEP választás INTERREG IIIC