HU | EN | DE | FR

Megye

Közgyűlés

Hivatal

Közérdekű adatok

Kattintásra átvált az akadálymentes verzióra!

Kezdőoldal Hírarchívum


A megye települései

Képgaléria


08.26.
2015.
EGYÜTTMŰKÖDÉS DNYIPROPETROVSZK MEGYÉVEL  
Nem szavakra, hanem valódi lépésekre van szükség  - Forrás: jnszm.hu 
Barátsági Memorandumot írt alá Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke és Jevgen Udod, az ukrán Dnyipropetrovszk Megye Tanácsának elnöke ma délelőtt a Megyeházán. Az eseményen és az azt megelőző hivatalos tárgyaláson részt vett Dr.Keskeny Ernő, hazánk Ukrajnába akkreditált rendkívüli és meghatalmazott nagykövete, aki jelentős szerepet vállalt a két megye közötti együttműködés létrejöttében. A mezőgazdasági gépgyártás, az ipari innováció, a feldolgozóipar, az energiahatékonyság és az infrastruktúra fejlesztés területén jöhetnek létre közös projektek a mai tárgyalás eredményeként. 

 

Rengeteg kapcsolódási pontot találtunk a gazdaságban a tárgyalás során. Azt látom, hogy az ukrán fél nyitott és nagy várakozással tekint az együttműködésre, amelynek egy erős gazdasági, üzleti jelleget kívánunk teremteni. Jövő hónapban már megkezdődik az üzletemberek közötti kapcsolatfelvétel, mely konkrét projektekben ölt testet reményeink szerint - mondta Kovács Sándor az aláírás kapcsán tartott tájékoztatón. 

 

Jevgen Udod, Dnyipropetrovszk megye elnöke szerint arra van szükség, hogy lendületet adjunk a két ország közötti gazdasági kapcsolatoknak. Magyarország a V4-es országok együttműködésében is vállalta, hogy Ukrajnát segíti a kkv szektor fejlesztésében. Ezt szeretnénk a két megye közötti kapcsolatban is tovább vinni. Valós lépésekre és nem pusztán szavakra van szükség. Ennek első konkrét lépéseként operatív tervet készítünk, amely az alapja lesz a jövőbeni együttműködésnek, a következő egy év közös munkájának - hangzott el az ukrán megye elnökétől. 

 

Az együttműködés főbb irányai: mezőgazdasági gépgyártás, ipari innováció, feldolgozóipar, energiahatékonyság, infrastruktúra fejlesztés. 

Hazánk az elsők között ismerte el Ukrajna függetlenségét. Az elmúlt 24 évben évben sokat tettünk a két ország közötti kapcsolat javításáért, ezzel a mai aláírással a megyéket, a régiókat kapcsoljuk össze egymással. Tavasszal Ukrajnában nagyszabású üzletember találkozó lesz, melyre Jász-Nagykun-Szolnok megye üzleti delegációját is várják - hangzott el Dr.Keskeny Ernő nagykövettől. 

 

A mai látogatás részeként együttműködési megállapodást írt alá Dr.Sziráki András, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke kollégájával, Vitaliy Zhmurenkoval, a Dnyipropetrovszk Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökével. 

Az aláírt Barátsági Memorandum és az ukrán Dnyipropetrovszk megyét bemutató anyag elérhető itt. 

  

Vállalkozás-ösztönzés

Kattintson a térképre a vállalkozások megtekintéséhez.

Hírlevél

A hírlevél feliratkozáshoz kérjük adja meg az email-címét:

Eseménynaptár
KeSzCsSzVa
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728 
2018. Február
Közadatkereső

A közadatkereső használatával bárki hozzáférhet a közzétételre kötelezett szervek közzétett adataihoz.

Közösség
Partnereink
GFX + DEV + SEO + APP Arculattervezés, Portál fejlesztés, Webáruház készítés, Arculati kézikönyv, Grafikai tervezés, Logó tervezés, Weboldal tervezés, Egyedi fejlesztések, Keresőmarketing, SEO
Köszöntő | Megye | Közgyülés | Hivatal | Közérdekű | Aktuális | HONLAPTÉRKÉP

Jász-Nagykun-Szolnok Megye Önkormányzati Hivatal

5000, Szolnok Kossuth L. u 2. 56/505-200* info@jnszm.hu

Készítette és üzemeltetiEP választás INTERREG IIIC