HU | EN | DE | FR

Megye

Közgyűlés

Hivatal

Közérdekű adatok

Kattintásra átvált az akadálymentes verzióra!

Kezdőoldal Hírarchívum


A megye települései

Képgaléria


06.29.
2015.
STRATÉGIAI PARTNERSÉG KULTURÁLIS TERÜLETEN
A Nemzeti Művelődési Intézet vezetői jártak a Megyeházán- Forrás: jnszm.hu
Országjáró körútja Jász-Nagykun-Szolnok megyei állomásaként Szolnokra, a Megyeházára érkezett ma Polyák Albert a Nemzeti Művelődési Intézet főigazgatója és Bretus Imre stratégiai fejlesztési főosztályvezető. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának kulturális államtitkárságához tartozó háttérintézmény vezetőit, illetve Hajnal Lászlót, a megyei iroda vezetőjét Berec Zsolt, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés alelnöke fogadta.

A személyes egyeztetés alkalmával a megyei fejlesztési feladatok kapcsán a kulturális részfeladatokban történő együttműködés lehetőségeiről történt egyeztetés, melyben a Nemzeti Művelődési Intézet módszertani fejlesztő intézményként stratégiai partner lehet a civil szervezetek mellett az önkormányzatok számára is. A Nemzeti Művelődési Intézet több sikeres mintaprogramot is koordinál, ebből az egyik legsikeresebb megyénkben is a kulturális közfoglalkoztatás.

A hatékony partnerség jegyében szó esett a gazdaságfejlesztésről, a helyi- és megyei értéktárak fontosságáról és kiemelkedő szerepéről, valamint a közösségfejlesztésről is. Berec Zsolt hangsúlyozta a megbeszélés során, hogy Jász-Nagykun-Szolnok megyében is fontos, hogy a kulturális eseményeknek és programoknak identitáserősítő és megtartó szereppel kell rendelkeznie és ki kell emelni a helyi értékek funkcióját a jövőben is, valamint keresni kell a kulturális innovációkat a hazai és Uniós források tekintetében is. Az eseményen jelen volt Lakatos István, a megyei önkormányzati hivatal Térségfejlesztési és Külügyi Irodájának vezetője és Mészáros János megyei főépítész. 

  

Vállalkozás-ösztönzés

Kattintson a térképre a vállalkozások megtekintéséhez.

Hírlevél

A hírlevél feliratkozáshoz kérjük adja meg az email-címét:

Eseménynaptár
KeSzCsSzVa
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
2018. Április
Közadatkereső

A közadatkereső használatával bárki hozzáférhet a közzétételre kötelezett szervek közzétett adataihoz.

Közösség
Partnereink
GFX + DEV + SEO + APP Arculattervezés, Portál fejlesztés, Webáruház készítés, Arculati kézikönyv, Grafikai tervezés, Logó tervezés, Weboldal tervezés, Egyedi fejlesztések, Keresőmarketing, SEO
Köszöntő | Megye | Közgyülés | Hivatal | Közérdekű | Aktuális | HONLAPTÉRKÉP

Jász-Nagykun-Szolnok Megye Önkormányzati Hivatal

5000, Szolnok Kossuth L. u 2. 56/505-200* info@jnszm.hu

Készítette és üzemeltetiEP választás INTERREG IIIC