HU | EN | DE | FR

Megye

Közgyűlés

Hivatal

Közérdekű adatok

Kattintásra átvált az akadálymentes verzióra!

Kezdőoldal Hírarchívum


A megye települései

Képgaléria


06.18.
2015.
NEMZETKÖZI EGYÜTTMŰKÖDÉS A TISZA-MEDENCÉÉRT 
Áder János is üdvözölte a konferencia résztvevőit - Forrás: jnszm.hu
A Tisza-völgyének területi vezetői részvételével tartottak ma szakmai konferenciát a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat szervezésében Szolnokon, a Megyeházán. A program közös szándéknyilatkozat aláírásával zárult, amelyben a hét magyar megyei önkormányzati vezető és öt határon túli térség (Kárpátalja, Szatmár, Máramaros és Kassa megye, Vajdaság) képviselői több közös konkrét célt fogalmaztak meg az együttműködés és összefogás jegyében.

Középtávon egy európai területi társulás alapítása, hosszabb távon a Tisza Ökorégió létrehozása a közös feladat. Az érintettek megállapodtak abban is, hogy tematikus szakmai munkacsoportokat hoznak létre a vízgyűjtő gazdasági súlyának növelése, konkrét projektek megvalósítása érdekében a közlekedés-infrastruktúra; tervezés-stratégia; vízügy-környezetvédelem, a gazdaság-befektetés és a turizmus területén.


"A mai konferencia nem egy közös munka kezdete, ahol a következő lépéseket együtt fogjuk megtervezni. Örülök, hogy azzal szembesültem a mai nap során, hogy gyakorlat orientált vezetők gyakorlati megoldásokat keresnek a problémákra." - hangzott el Kovács Sándor, a házigazda Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat vezetője részéről. A kezdeményezéshez gratulált Joó István, a Duna Régió Stratégia miniszteri biztosa, valamint Áder János üdvözletét is tolmácsolta Hoffmann Imre, a Belügyminisztérium közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkára.


A "Nemzetközi együttműködés kialakítása a Tisza-völgyben" elnevezésű szakmai konferencián az alábbi előadásokat (letölthetőek a sorra kattintva) hallgathatták meg a résztvevő települési polgármesterek, közgyűlési tagok, a témában érintett szakmai szervezetek képviselői:

Az eseményről az MTVA élőben tudósított. 

közös szándéknyilatkozat szövege letölthető innen. 

Képgaléria: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.975838839115122.1073741873.183853498313664&type=3 

  

Vállalkozás-ösztönzés

Kattintson a térképre a vállalkozások megtekintéséhez.

Hírlevél

A hírlevél feliratkozáshoz kérjük adja meg az email-címét:

Eseménynaptár
KeSzCsSzVa
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
2018. Június
Közadatkereső

A közadatkereső használatával bárki hozzáférhet a közzétételre kötelezett szervek közzétett adataihoz.

Közösség
Partnereink
GFX + DEV + SEO + APP Arculattervezés, Portál fejlesztés, Webáruház készítés, Arculati kézikönyv, Grafikai tervezés, Logó tervezés, Weboldal tervezés, Egyedi fejlesztések, Keresőmarketing, SEO
Köszöntő | Megye | Közgyülés | Hivatal | Közérdekű | Aktuális | HONLAPTÉRKÉP

Jász-Nagykun-Szolnok Megye Önkormányzati Hivatal

5000, Szolnok Kossuth L. u 2. 56/505-200* info@jnszm.hu

Készítette és üzemeltetiEP választás INTERREG IIIC