HU | EN | DE | FR

Megye

Közgyűlés

Hivatal

Közérdekű adatok

Kattintásra átvált az akadálymentes verzióra!

Kezdőoldal Hírarchívum


A megye települései

Képgaléria


05.29.
2015.
MÖOSZ KÖZGYŰLÉS 
TOP: gazdaságélénkítő fejlesztések az elsődlegesek - Forrás: MÖOSZ 
A Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége meghívására tartottak előadást a Nemzetgazdasági Minisztérium Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárságának vezetői a megyei önkormányzatok közgyűlési elnökeinek a hét elején. Rákossy Balázs államtitkár és Oláh Gábor helyettes államtitkár a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) végrehajtásához fűződő legfontosabb információkat ismertették. Az elnököknek tájékoztatást tartott a témában Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára is. 

A TOP-ok eljárásrendjét illetően elhangzott, hogy a megyei önkormányzatok Integrált Területi Programjainak (ITP) benyújtása az Irányító Hatóság (IH) felé megtörtént. Az ITP-k központi jóváhagyását követően jelenhetnek meg az első pályázati felhívások, amelyeket országos szinten, egységesen írnak ki. A támogatási kérelmeket (pályázatok) az IH szakmai szempontok alapján vizsgálja, majd a megyei önkormányzattal együtt meghozza a döntést a pályázat támogatását illetően. A kedvezményezett az IH segítségével kezdheti meg a projektfejlesztést, majd annak megvalósítását. Az önerőre vonatkozó információk szerint a támogatási intenzitás a projekt függvényében változhat.
Mint elhangzott, a célkitűzések eredményes teljesítése érdekében a központi kormányzati szervek számítanak a területi szereplők elkötelezett és partneri együttműködésére.
Csepreghy Nándor helyettes államtitkár hangsúlyozta, hogy a TOP-ban mindenekelőtt a gazdaságélénkítést elősegítő fejlesztéseknek kell érvényesülniük.
A megyei elnökök az előadást követően megtartották a MÖOSZ (Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége) Közgyűlésének soron következő ülését, amelyen többek között a Szövetség 2014. évi beszámolóját is elfogadták.
Döntés született arról is, hogy Hargita és Kovászna megyék (Erdély, Románia) tiszteletbeli tagként csatlakoznak a MÖOSZ-hoz – ezt az előző ülésen meghozott határozat teszi lehetővé, amely lehetőséget biztosít a határon túli magyar önkormányzatoknak a Szövetséghez való csatlakozásra.

  

Vállalkozás-ösztönzés

Kattintson a térképre a vállalkozások megtekintéséhez.

Hírlevél

A hírlevél feliratkozáshoz kérjük adja meg az email-címét:

Eseménynaptár
KeSzCsSzVa
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
2018. Április
Közadatkereső

A közadatkereső használatával bárki hozzáférhet a közzétételre kötelezett szervek közzétett adataihoz.

Közösség
Partnereink
GFX + DEV + SEO + APP Arculattervezés, Portál fejlesztés, Webáruház készítés, Arculati kézikönyv, Grafikai tervezés, Logó tervezés, Weboldal tervezés, Egyedi fejlesztések, Keresőmarketing, SEO
Köszöntő | Megye | Közgyülés | Hivatal | Közérdekű | Aktuális | HONLAPTÉRKÉP

Jász-Nagykun-Szolnok Megye Önkormányzati Hivatal

5000, Szolnok Kossuth L. u 2. 56/505-200* info@jnszm.hu

Készítette és üzemeltetiEP választás INTERREG IIIC