HU | EN | DE | FR

Megye

Közgyűlés

Hivatal

Közérdekű adatok

Kattintásra átvált az akadálymentes verzióra!

Kezdőoldal Hírarchívum


A megye települései

Képgaléria


05.13.
2015.
SORON KÍVÜL ÜLÉSEZETT A MEGYEI KÖZGYŰLÉS 
A megyei ITP 54 milliárdos keret felhasználásáról is döntöttek
Soron kívüli ülést tartott ma  délelőtt a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés. Mint arról már beszámoltunk,  Csontos Magdolna (FIDESZ-KDNP) 2015. március 31-ei hatállyal lemondott megyei közgyűlési mandátumáról.  Helyére a jászsági Piroska Miklós került a közgyűlésbe, aki az előző ciklusban  négy évig a testület tagja volt. A képviselők elfogadták a megyei integrált terüli programot. 

 

Az ülés az új közgyűlési tag eskütételével kezdődött, majd elfogadták a megyei önkormányzat 2014. évi költségvetésének teljesítéséről és a zárszámadásról szóló előterjesztést. Szó esett a megyei önkormányzat tavalyi környezetvédelmi tevékenységéről.
A legfajsúlyosabb téma a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Integrált Területi Program 2014-2020 c. dokumentum elfogadása volt.


„Az elmúlt évek egyik legfontosabb napirendi pontja ez, hiszen 2020-ig meghatározza a megyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében megyénkbe érkező mintegy 53,78 milliárd forint uniós támogatás felhasználásának lehetőségeit.” – mondta el Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke az előterjesztés tárgyalásakor.
A „Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Integrált Területi Program 2014-2020” című dokumentum a TOP megyébe dedikált forrása felhasználásának kereteit szabja meg. Küldetése a megye gazdaságának erősítése és ezen keresztül a foglalkoztatás bővítése a fejlettebb térségek dinamizmusa fenntartásával és a fejletlenebb tiszántúli részek felzárkózásának elősegítésével, továbbá a kapcsolódó településfejlesztési célok megvalósítása.
Csak olyan fejlesztés támogatható a Területi Kiválasztási Kritérium Rendszer választott specifikus elemei alapján, amely hozzájárul a gazdaság növekedéséhez, a foglalkoztatás bővítéséhez és a területi különbségek csökkentéséhez a megyei stratégiai tervdokumentumokhoz illeszkedően.
Az ITP Megyei Közgyűlés általi jóváhagyása után a Kormány Nemzeti Fejlesztési Kormánybizottsága (NFK) döntése szükséges annak véglegessé váláshoz.

  

Vállalkozás-ösztönzés

Kattintson a térképre a vállalkozások megtekintéséhez.

Hírlevél

A hírlevél feliratkozáshoz kérjük adja meg az email-címét:

Eseménynaptár
KeSzCsSzVa
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
2018. Június
Közadatkereső

A közadatkereső használatával bárki hozzáférhet a közzétételre kötelezett szervek közzétett adataihoz.

Közösség
Partnereink
GFX + DEV + SEO + APP Arculattervezés, Portál fejlesztés, Webáruház készítés, Arculati kézikönyv, Grafikai tervezés, Logó tervezés, Weboldal tervezés, Egyedi fejlesztések, Keresőmarketing, SEO
Köszöntő | Megye | Közgyülés | Hivatal | Közérdekű | Aktuális | HONLAPTÉRKÉP

Jász-Nagykun-Szolnok Megye Önkormányzati Hivatal

5000, Szolnok Kossuth L. u 2. 56/505-200* info@jnszm.hu

Készítette és üzemeltetiEP választás INTERREG IIIC