HU | EN | DE | FR

Megye

Közgyűlés

Hivatal

Közérdekű adatok

Kattintásra átvált az akadálymentes verzióra!

Kezdőoldal Hírarchívum


A megye települései

Képgaléria


05.07.
2015.
II.MEGYEI JÁSZKUN EMLÉKÜLÉS
A történelmi gyökerek a Kárpát-medence szívében értek össze 
A Nemzeti Jászkun Emléknap központi rendezvénysorozatát a II. Megyei Jászkun Emlékülés nyitotta. Az ünnepi, emelkedett hangulatú rendezvény helyszíne idén Jászberény volt. Az eseményen köszöntőt mondott Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke, Dr.Szabó Tamás, Jászberény város polgármestere, Pócs János, a térség országgyűlési képviselője és Borbás Ferenc jászkapitány. 

 

"A jászok és kunok gyökerei a történelem során itt, a Kárpát-medence szívében értek össze. Ez a mi közös hazánk. Egy masszív, erős fa vagyunk, erős gyökerekkel. Kicsit olyanok, mint a diófa a maga törhetetlen termésével." - mondta Kovács Sándor, majd felolvasta Fazekas Sándor miniszter úr, a Kunszövetség tiszteletbeli elnöke az emlékülésre írt üdvözlő szavait.
A rendezvényen résztvevőket köszöntötte Dr.Szabó Tamás, Jászberény polgármestere, Pócs János, a térség országgyűlési képviselője, valamint Borbás Ferenc regnáló jászkapitány. 


A regnáló és emeritus kapitány - Müller József: Jászkun indulójára történő - bevonulása mellett a Jászság Népi Együttes, Szerencsés Martina népdal énekes és a Jászmagyarok együttes műsora emelte az ünnepi hangulatot. 

Kormos László előadásában a Jász Himnuszt is meghallgatták a résztvevők

 

 

A program elején elhangzott a Kun Miatyánk és a Jász Humnusz is. Az emlékülés után programok sokasága kezdődött Jászberényben a Redemptio 270. éves évfordulójának méltó megünneplésére. 

 

 

  

Vállalkozás-ösztönzés

Kattintson a térképre a vállalkozások megtekintéséhez.

Hírlevél

A hírlevél feliratkozáshoz kérjük adja meg az email-címét:

Eseménynaptár
KeSzCsSzVa
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
2018. Április
Közadatkereső

A közadatkereső használatával bárki hozzáférhet a közzétételre kötelezett szervek közzétett adataihoz.

Közösség
Partnereink
GFX + DEV + SEO + APP Arculattervezés, Portál fejlesztés, Webáruház készítés, Arculati kézikönyv, Grafikai tervezés, Logó tervezés, Weboldal tervezés, Egyedi fejlesztések, Keresőmarketing, SEO
Köszöntő | Megye | Közgyülés | Hivatal | Közérdekű | Aktuális | HONLAPTÉRKÉP

Jász-Nagykun-Szolnok Megye Önkormányzati Hivatal

5000, Szolnok Kossuth L. u 2. 56/505-200* info@jnszm.hu

Készítette és üzemeltetiEP választás INTERREG IIIC