HU | EN | DE | FR

Megye

Közgyűlés

Hivatal

Közérdekű adatok

Kattintásra átvált az akadálymentes verzióra!

Kezdőoldal Hírarchívum


A megye települései

Képgaléria


04.29.
2015.
NEMZETI JÁSZKUN EMLÉKNAP 
A megyei önkormányzat több programmal is kapcsolódik- Forrás: jnszm.hu 
Május 6-án a Nemzeti Jászkun Emléknap alkalmából a megyei önkormányzat több kapcsolódó eseményt is szervez a jászberényi központi ünnepségek mellett, illetve annak részeként. Lesz II.Megyei Jászkun Emlékülés, a lakosokkal közös gyertyagyújtás, valamint Jászkun Sokadalom. 

A tavalyi év hagyományát követve idén is megrendezésre kerül a II. Megyei Jászkun Emlékülés, ezúttal nem a Megyeháza, hanem Jászberényben a Déryné Rendezvényház ad helyet az ünnepségnek május 6-án 11.30 órai kezdettel. 

Az 1745. évi Redemptio, azaz az önmegváltás a jászkunok életében évszázadokra volt hatással, meghatározta a térség gazdasági és kulturális fejlődését, identitását. Máig él az önmegváltásban részt vevő települések lakóiban őseik tettének emléke, akik az anyagi megváltáson kívül ezer felfegyverzett huszárt küldtek Európa különböző hadszíntereire. Hagyományaink erős történelmi alapokon nyugszanak, s az a lendület, amely a rendszerváltás óta jellemzi a jászkun hagyományok éltetését, nem lankad. Sokan dolgozunk azon, hogy ez a lendület megmaradjon, sőt tovább erősödjön.
Csatlakozzon Ön is hozzánk és gyújtsuk meg együtt a jászkun hagyományok iránti tisztelet és emlékezés gyertyáit 2015. május 6-án 19.00 órakor Szolnokon, a Megyeháza előtti téren! Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke által írt felhívása letölthető innen. 200 db gyertyát a helyszínen biztosítunk. 

A Jászkun Sokadalom idén május 16-án (szombaton) 14-19. óra között lesz Szolnokon, a Tiszai hajósok terén. Megyénk tájegységei, a Jászság, Nagykunság és a Tiszazug is bemutatkozik értékeivel, gasztronómiájával, helyi termékeivel. 

 

 

 

  

Vállalkozás-ösztönzés

Kattintson a térképre a vállalkozások megtekintéséhez.

Hírlevél

A hírlevél feliratkozáshoz kérjük adja meg az email-címét:

Eseménynaptár
KeSzCsSzVa
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
2018. Június
Közadatkereső

A közadatkereső használatával bárki hozzáférhet a közzétételre kötelezett szervek közzétett adataihoz.

Közösség
Partnereink
GFX + DEV + SEO + APP Arculattervezés, Portál fejlesztés, Webáruház készítés, Arculati kézikönyv, Grafikai tervezés, Logó tervezés, Weboldal tervezés, Egyedi fejlesztések, Keresőmarketing, SEO
Köszöntő | Megye | Közgyülés | Hivatal | Közérdekű | Aktuális | HONLAPTÉRKÉP

Jász-Nagykun-Szolnok Megye Önkormányzati Hivatal

5000, Szolnok Kossuth L. u 2. 56/505-200* info@jnszm.hu

Készítette és üzemeltetiEP választás INTERREG IIIC