HU | EN | DE | FR

Megye

Közgyűlés

Hivatal

Közérdekű adatok

Kattintásra átvált az akadálymentes verzióra!

Kezdőoldal Hírarchívum


A megye települései

Képgaléria


04.24.
2015.
MEGYEI KÖZGYŰLÉS
Képviselő javaslatot támogattak az M4-es kapcsán - Forrás: jnszm.hu
Soros ülését tartotta ma délelőtt a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés. Napirend előtt közös javaslat elfogadására tett javaslatot (mellékelve) Fehér Petra (FIDESZ-KDNP) és László Ágnes (FIDESZ-KDNP) az M4 Abony-Fegyvernek szakasza megépítésének folytatása kapcsán a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés mai ülésén. A javaslatot valamennyi frakció támogatta. Kovács Sándor a téma kapcsán többször is hangsúlyozta, hogy a döntéshozóknál ki kell állni a leállított munka folytatása mellett, hiszen ez a megye, a térség érdeke. Emellett a Fegyvernek utáni, a román határig vezető útszakasz megépítésének szükségessége is vitathatatlan. 

Részletes, rendkívül átfogó szóbeli beszámoló hangzott el a JNSZ Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2014. évi tevékenységeiről és az idei évi tervekről Varga Béla tűzoltó ezredes, az igazgatóság vezetője részéről.


A települési szilárdhulladék elszállítása kapcsán tárgyalt napirend során több képviselő is a nagy mértékű környezetszennyezésre hívta fel a figyelmet. Kovács Sándor indítványozta, hogy a megyei közgyűlés tagjai – mint időben legközelebbi konkrét tevékenység – is csatlakozzanak a május 15-17. között megvalósuló ország hulladékgyűjtő „TESZEDD!” elnevezésű kampányhoz.

 

A képviselők a Szolnoki Törvényszékre és a Szolnoki Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságra összesen 55 fő ülnök megválasztásáról is döntöttek.

A JNSZ Megyei Parlagfű-mentesítési Alapra idén benyújtott pályázatok elbírálása is napirendi pontként szerepelt. A 2015. évi 7,83 millió forint keretösszegű Megyei Parlagfű-mentesítési Alapra összesen 11,27 millió forint összegű támogatási igényt nyújtottak be. A pályázati kérelmek nagyságrendje miatt a Megyei Közgyűlés egységesen arányosan csökkentett, átlagosan 63,45% támogatást ítélt meg minden településről egy pályázónak és Szolnok városból kettő pályázó részére. A kiírásnak megfelelően elsőbbséget kapott az önkormányzat által benyújtott pályázat. Így 56 db pályázó részesül mindösszesen 7,83 millió forint támogatásban a parlagfű-mentesítési feladatok ellátására.


Jász-Nagykun-Szolnok megye 2014. évi területi folyamatiról és a megyei önkormányzat területfejlesztési és területrendezési tevékenysége kapcsán készített előterjesztésből látható, hogy a KSH 2014. I-IV. negyedévi adatai alapján a megyében kisebb mértékű pozitív elmozdulások láthatók a gazdasági és társadalmi mutatókban.

  

Vállalkozás-ösztönzés

Kattintson a térképre a vállalkozások megtekintéséhez.

Hírlevél

A hírlevél feliratkozáshoz kérjük adja meg az email-címét:

Eseménynaptár
KeSzCsSzVa
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
2018. Június
Közadatkereső

A közadatkereső használatával bárki hozzáférhet a közzétételre kötelezett szervek közzétett adataihoz.

Közösség
Partnereink
GFX + DEV + SEO + APP Arculattervezés, Portál fejlesztés, Webáruház készítés, Arculati kézikönyv, Grafikai tervezés, Logó tervezés, Weboldal tervezés, Egyedi fejlesztések, Keresőmarketing, SEO
Köszöntő | Megye | Közgyülés | Hivatal | Közérdekű | Aktuális | HONLAPTÉRKÉP

Jász-Nagykun-Szolnok Megye Önkormányzati Hivatal

5000, Szolnok Kossuth L. u 2. 56/505-200* info@jnszm.hu

Készítette és üzemeltetiEP választás INTERREG IIIC