HU | EN | DE | FR

Megye

Közgyűlés

Hivatal

Közérdekű adatok

Kattintásra átvált az akadálymentes verzióra!

Kezdőoldal Hírarchívum


A megye települései

Képgaléria


04.16.
2015.
ELINDULT A MEGYE ÚJ TURISZTIKAI PORTÁLJA
www.alfoldszive.hu- Forrás: jnszm.hu 
Közös sajtótájékoztatót keretében tájékoztatta a nyilvánosságot ma délelőtt Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke és Fejér Andor, az „Alföld Szíve” Térségi Turisztikai Egyesület elnöke az új megyei turisztikai információs portál elindulásáról és a megye turisztikai helyzetéről.

Örömmel számolunk be arról, hogy pozitív tendenciák mutatkoznak megyénk turisztikai adataiban. 2014-ben több mint 177 ezer vendég fordult meg nálunk. A vendégek mintegy 496 ezer vendégéjszakát töltöttek el a kereskedelmi szálláshelyeken, ami 11%-os emelkedést jelent a 2013. évi adatokhoz képest.
A KSH adatai alapján, a 2010-2014. közötti időszak vendégforgalmi adatait megvizsgálva megállapítható, hogy 2010. után jelentős emelkedésnek indult mind a vendégek mind a vendégéjszakák száma Jász-Nagykun-Szolnok megyében. – mondta el Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke.
Számunkra és úgy gondolom, hogy a megye turizmusának fejlődésében kiemelt jelentőséggel bír az, hogy több hónapos előkészítő munka után elindult Jász-Nagykun-Szolnok megye új turisztikai információs portálja a www.alfoldszive.hu címen – folytatta a megyei elnök. Az új weboldalt működtetését az „Alföld Szíve” Térségi Turisztikai Egyesület fogja végezni.

Érdekes tendenciák mutatkoznak a küldő országok tekintetében Jász-Nagykun-Szolnok megye vonatkozásában – hangsúlyozta Galó Anita, a térségi turisztikai egyesület titkára. Az ide érkező vendégek 95%-a Európából érkezik. A TOP 5 küldő ország rangsora az alábbiak szerint alakul:
1. Németország
2. Lengyelország
3. Románia
4. Szlovákia
5. Ausztria
6. Olaszország.
A külföldiek vendégéjszaka számában az orosz vendégek 200%-os, az olasz vendégek 25%-os, a holland vendégek 16%-os arányú növekedését regisztrálták megyénkben 2014-ben.
A külföldi – belföldi vendégek arányában már 2013-ban elindult egy szignifikáns változás az előző időszakhoz képest, amely 2014-ben folytatódott. 2014-ben a vendégforgalom meghatározó részét - 87%-át - adó belföldi vendégek száma 13%-kal növekedett, míg a külföldieké némileg - 3,6%-kal - elmaradt az egy évvel korábbitól. – mondta Galó Anita.


Fejér Andor, az „Alföld szíve” Térségi Turisztikai Egyesület elnöke nagyon fontosnak tartja, hogy a megindult fejlődés fenntartható legyen. Az Egyesület abban érdekelt, hogy ennek megteremtse és biztosítsa a jövőben a feltételeit. Nyilvánvaló, hogy a turizmus fejlődése, a vendégek és vendégéjszakák számának növekedése nem önmagától valósul meg. Nagyon fontos a folyamatos fejlesztés, a magas színvonalú szolgáltatások megléte.
Az idei évben fontos feladatunk, hogy egy naprakész vonzerőleltár adatbázist készítsünk. Emellett képviseljük megyénk teljes turisztikai kínálatát hazai szakmai kiállításokon és vásárokon, közreműködünk az Alföld Szíve kedvezmény kártya akció működtetésében. Minden kapacitásunkkal azon vagyunk, hogy Jász-Nagykun-Szolnok megye turisztikai újrapozícionálását elősegítsük, a térség ismertségét növeljük – elsősorban a belföldi turisztikai kínálatban. Ennek egyik kiváló és nélkülözhetetlen eszköze az új turisztikai portál – tette hozzá Fejér Andor.
Mint ismert a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat egy tavalyi év végén zárult pályázatának köszönhetően több, a térség turizmusfejlesztését szolgáló esemény és program, illetve a marketing munkát segítő tevékenység valósult meg. Felfrissült az Alföld Szíve logó, létrejött az új honlap, amely a nyilvánosság számára 2015. április 15-től érhető el, előtte a tartalmi feltöltése folyt, valamint – egyebek mellet - turisztikai imázs film készült.

  

Vállalkozás-ösztönzés

Kattintson a térképre a vállalkozások megtekintéséhez.

Hírlevél

A hírlevél feliratkozáshoz kérjük adja meg az email-címét:

Eseménynaptár
KeSzCsSzVa
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
2018. Június
Közadatkereső

A közadatkereső használatával bárki hozzáférhet a közzétételre kötelezett szervek közzétett adataihoz.

Közösség
Partnereink
GFX + DEV + SEO + APP Arculattervezés, Portál fejlesztés, Webáruház készítés, Arculati kézikönyv, Grafikai tervezés, Logó tervezés, Weboldal tervezés, Egyedi fejlesztések, Keresőmarketing, SEO
Köszöntő | Megye | Közgyülés | Hivatal | Közérdekű | Aktuális | HONLAPTÉRKÉP

Jász-Nagykun-Szolnok Megye Önkormányzati Hivatal

5000, Szolnok Kossuth L. u 2. 56/505-200* info@jnszm.hu

Készítette és üzemeltetiEP választás INTERREG IIIC