HU | EN | DE | FR

Megye

Közgyűlés

Hivatal

Közérdekű adatok

Kattintásra átvált az akadálymentes verzióra!

Kezdőoldal Hírarchívum


A megye települései

Képgaléria


03.30.
2015. 
SORON KÍVÜL ÜLÉSEZETT A MEGYEI KÖZGYŰLÉS
Egyhangú támogatás az új megyei rendőr-főkapitánynak - Forrás: jnszm.hu
Soron kívüli ülést tartott ma a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés. A testület véleményezte az új megyei rendőr főkapitány kinevezését, tárgyalta a Megyei Integrált Területi Programot, valamint döntött a megyei önkormányzat tulajdonában lévő egyes üzletrészekkel kapcsolatban.   

 

Napirend előtt több ellenzéki képviselő az M4-es autópálya Abony-Fegyvernek közötti szakaszával kapcsolatos legújabb fejlemények kapcsán kérdezte Kovács Sándort, a megyei közgyűlés elnökét, aki válaszában rámutatott arra, hogy csak hiteles információ birtokában – nem elsősorban a sajtóban megjelent cikkekre alapozva – érdemes további lépéseket tenni az ügyben. „Március 26-án levélben kértem tájékoztatást az ügyben Szalóki Flóriántól, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Közlekedési Operatív Programokért felelős helyettes államtitkárától és Nagy Róberttől, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. vezérigazgatójától. A beérkezett pontosabb információk fényében tudunk tovább lépni.” – mutatott rá válaszában Kovács Sándor. Jász-Nagykun-Szolnok megye életében egyik legjelentősebb és legmeghatározóbb közlekedési fejlesztéséről van szó, aminek megvalósításáért az elmúlt években a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat számos erőfeszítést tett – áll a megküldött levélben.

 

Farkas József, Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság élére nevezi ki 2015. április 1-jei hatállyal Pintér Sándor belügyminiszter. Posztján Dr. Urbán Zoltán László váltja, aki a leköszönő megyei kapitány és Papp Károly országos rendőr-főkapitány kíséretében érkezett a közgyűlésre. „ Dr.Urbán Zoltán László április 1-jén lesz 25 éve, hogy rendőri munkáját megkezdte. 2012. márciusától a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitány első számú helyettese volt – mutatta be Papp Károly a leendő megyei főkapitányt. Farkas József eredményes munkáját a megyei közgyűlés nevében Kovács Sándor köszönte meg.

 

A megyei önkormányzatok tervezési feladatainak, amelyek a 2014-2020 közötti európai uniós fejlesztési ciklusra való felkészülést és a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program /TOP/ megyébe dedikált – közel 53,78 milliárd forintos - kerete felhasználásának megalapozását szolgálják, operatív szakasza is a befejeződéshez közeledik. A megyei integrált területi programok /ITP/ véglegesítése a soron következő tervezési feladat. A mai napon tárgyalt „Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Integrált Területi Program 2014-2020 2.0 változata” dokumentum várhatóan módosulni fog még a soron következő egyeztetések nyomán. A megyei önkormányzat egyértelműen felelős lesz az ITP végrehajtásáért, azonban ennek felelős vállalásához a jövőben is konszenzusos fejlesztési politikára van szükség, melynek eszközei a jövőben is:
- a területi koordináció
- a projektgenerálás és
- a településektől átvállalt projektmenedzsment.

 

 A megyei közgyűlés döntött arról, hogy értékesíti a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat tulajdonrészét az INNOVA Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési és Innovációs Ügynökség Nonprofit Kft-ben és az ENEREA Észak-Alföldi Regionális Energia Ügynökség Nonprofit Kft-ben, egyúttal döntött arról, hogy kivásárolja a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területfejlesztési Ügynökség Kft-ben a többi tulajdonostárs összesen 20%-os tulajdonrészét.

  

Vállalkozás-ösztönzés

Kattintson a térképre a vállalkozások megtekintéséhez.

Hírlevél

A hírlevél feliratkozáshoz kérjük adja meg az email-címét:

Eseménynaptár
KeSzCsSzVa
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
2018. Június
Közadatkereső

A közadatkereső használatával bárki hozzáférhet a közzétételre kötelezett szervek közzétett adataihoz.

Közösség
Partnereink
GFX + DEV + SEO + APP Arculattervezés, Portál fejlesztés, Webáruház készítés, Arculati kézikönyv, Grafikai tervezés, Logó tervezés, Weboldal tervezés, Egyedi fejlesztések, Keresőmarketing, SEO
Köszöntő | Megye | Közgyülés | Hivatal | Közérdekű | Aktuális | HONLAPTÉRKÉP

Jász-Nagykun-Szolnok Megye Önkormányzati Hivatal

5000, Szolnok Kossuth L. u 2. 56/505-200* info@jnszm.hu

Készítette és üzemeltetiEP választás INTERREG IIIC