HU | EN | DE | FR

Megye

Közgyűlés

Hivatal

Közérdekű adatok

Kattintásra átvált az akadálymentes verzióra!

Kezdőoldal Hírarchívum


A megye települései

Képgaléria


03.22.
2015.
HAGYOMÁNY-ÉS ÉRTÉKŐRZŐ KONFERENCIA A MEGYEHÁZÁN 
"Az értékgyűjtés nem egy számháború" - Forrás: jnszm.hu 
"Nemzeti értékeink piramisának alapjai" címmel szervezett hagyomány- és értékőrző konferenciát március 20-án a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat. A résztvevőket dr.Csoór György, a megyei közgyűlés alelnöke köszöntötte, majd nemzeti, megyei és helyi értékőrző jó gyakorlatok bemutatására került sor. Az elhangzott előadások megtekinthetők honlapunk "Megyei Értéktár" menüpontjában.

Guba Zoltán, a Földművelésügyi Minisztérium Hungarikum Főosztályának vezetője a Hungarikum Bizottság munkájáról tájékoztatta a hallgatóságot, ezt követően dr.Horváth Zsolt, a Veszprém megyében évek óta kiválóan működő értékőrző munkát mutatta be. Több előadó részéről visszaköszönt az a gondolat, hogy a települési és megyei szinten működő értéktár bizottságok nem számháborút folytatnak, azaz nem a minőségi munka fokmérője az, hogy mennyi érték található egy-egy értéktárban. " Minden olyat fel kell venni, aminek ott a helye és semmi olyat nem, aminek nincs - mondta dr.Horváth Zsolt.


Mészáros János, megyei főépítész, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Értéktár Bizottság titkára részletesen ismertette az értékek értéktárba bekerülésének folyamatát és kritériumait. Csontos Magdolna, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Értéktár Bizottság elnöke zárszavában elmondta, hogy a Földművelésügyi Minisztérium támogatásának köszönhetően ebben az évben a megyei értéktárak munkájának és az értékek bemutatásának nagyobb szerep jut. Ennek első lépése a mai konferencia volt, a munka azonban folytatódik. Hamarosan elkészül a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Értéktár új logója, létrejön egy ún. értékutca, amely számos megyei kiemelt rendezvényen ( Kevi Juhászfesztivál, Karcagi Birkafőző Fesztivál, Csángó Fesztivál, Szolnoki Gulyásfesztivál, stb.)hivatott bemutatni értékeinket különböző marketing eszközök segítségével (pl. imázs film, poszteres bemutató). Idén is lesz - a tervek szerint május 8-án - Jászkun Emlékülés és Jászkun Sokadalom, valamint egy impozáns könyv is készül az értékeinkről - tájékoztatott Csontos Magdolna.


A konferenciát bemutatókkal és kóstolókkal kiegészített kísérő rendezvény is színesítette, emellett, hogy senki ne maradjon le a tegnapi napfogyatkozásról, egy apró kis technikai manőverrel a Megyeháza dísztermének mennyezetén is nyomon lehetett követni az eseményt a konferencia ideje alatt.


A résztvevők megkóstolhatták a karcagi ferdinándot, a kevi lakodalmas perecet, a nyári szarvasgombát, nagykörűi cseresznyéből készült lekvárokat, kecskesajtot. Emellett volt íjász, abádszalóki vert csipke, jász és nagykun hímzés, valamint szalmafonó bemutató.

 

További képek a www.facebook.com/jnszm oldalon a "Nemzeti értékeink piramisának alapjai" c. albumban. 

  

Vállalkozás-ösztönzés

Kattintson a térképre a vállalkozások megtekintéséhez.

Hírlevél

A hírlevél feliratkozáshoz kérjük adja meg az email-címét:

Eseménynaptár
KeSzCsSzVa
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
2018. Június
Közadatkereső

A közadatkereső használatával bárki hozzáférhet a közzétételre kötelezett szervek közzétett adataihoz.

Közösség
Partnereink
GFX + DEV + SEO + APP Arculattervezés, Portál fejlesztés, Webáruház készítés, Arculati kézikönyv, Grafikai tervezés, Logó tervezés, Weboldal tervezés, Egyedi fejlesztések, Keresőmarketing, SEO
Köszöntő | Megye | Közgyülés | Hivatal | Közérdekű | Aktuális | HONLAPTÉRKÉP

Jász-Nagykun-Szolnok Megye Önkormányzati Hivatal

5000, Szolnok Kossuth L. u 2. 56/505-200* info@jnszm.hu

Készítette és üzemeltetiEP választás INTERREG IIIC