HU | EN | DE | FR

Megye

Közgyűlés

Hivatal

Közérdekű adatok

Kattintásra átvált az akadálymentes verzióra!

Kezdőoldal Hírarchívum


A megye települései

Képgaléria


01.23.
2015.
MAGYAR KULTÚRA NAPJA  
"..aki kultúrájában gazdag, az egyben művelt is" - Forrás: jnszm.hu
Két napos rendezvénysorozattal ünnepelte Karcag város a Magyar Kultúra Napját. A január 22-ei központi rendezvényen Berec Zsolt Miklós, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés alelnöke mondott ünnepi beszédet, előtte Czupp Pál,kunhegyesi fafagó jubileumi kiállítását nyitotta meg dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a Györffy István Nagykun Múzeumban.

"Karcag valóban különleges város, egy település, ahol évszázadok alatt forrott egységes egésszé az ezeréves magyar kultúra és a kunok bejövetelével érkező eurázsiai lovas nomád kultúra. Mára már ez az évszázados kultúra inkább folklór, ami megőrizhette többek között a kunkapitányok alakját, azt hogy minden évben a kun települések kapitányt választanak, a pásztorkultúrát, vagy épp a birkapörkölt főzésének csodás tudományát. ...Dobszay László Széchenyi-díjas magyar zenetörténész azt mondja: "A kultúra: műveltség". Tovább gondolva ezt az idézetet, meggyőződésem, hogy az az ország, az a megye, vagy város, amely kultúrájában gazdag, az egyben művelt is. . - mondta ünnepi köszöntőjében Berec Zsolt Miklós,a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés alelnöke a Karcagon, a Magyar Kultúra Napja alkalmából rendezett ünnepi rendezvényen.


A két napos rendezvénysorozat második napján, január 22-én délután dr.Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter nyitotta meg Czupp Pál kunhegyesi fafaragó jubileumi, századik kiállítását a Györffy István Nagykun Múzeumban. Ezt követően a karcagi művészeti általános iskola tanulóinak és tanárainak ünnepi műsorát nézhették meg a jelenlévők.

  

Vállalkozás-ösztönzés

Kattintson a térképre a vállalkozások megtekintéséhez.

Hírlevél

A hírlevél feliratkozáshoz kérjük adja meg az email-címét:

Eseménynaptár
KeSzCsSzVa
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
2018. Június
Közadatkereső

A közadatkereső használatával bárki hozzáférhet a közzétételre kötelezett szervek közzétett adataihoz.

Közösség
Partnereink
GFX + DEV + SEO + APP Arculattervezés, Portál fejlesztés, Webáruház készítés, Arculati kézikönyv, Grafikai tervezés, Logó tervezés, Weboldal tervezés, Egyedi fejlesztések, Keresőmarketing, SEO
Köszöntő | Megye | Közgyülés | Hivatal | Közérdekű | Aktuális | HONLAPTÉRKÉP

Jász-Nagykun-Szolnok Megye Önkormányzati Hivatal

5000, Szolnok Kossuth L. u 2. 56/505-200* info@jnszm.hu

Készítette és üzemeltetiEP választás INTERREG IIIC