HU | EN | DE | FR

Megye

Közgyűlés

Hivatal

Közérdekű adatok

Kattintásra átvált az akadálymentes verzióra!

Kezdőoldal Hírarchívum


A megye települései

Képgaléria


01.15.
2015.
HAT MEGYÉS EGYEZTETÉS 
Fokozni kívánják együttműködésüket az érintett megyei önkormányzatok
Az Észak-magyarországi és az Észak-alföldi megyei önkormányzatok szakmai konzultációját tartották január 14-én Egerben. A rendezvény célja a megyei önkormányzatok jövőbeni feladatainak egyeztetése, valamint a 2014-2020-as uniós ciklus tervezésével  és végrehajtásával összefüggő aktuális kérdések megvitatása volt. A résztvevők egyetértettek abban, hogy elnöki, főjegyzői és a területfejlesztés szakemberek szintjén fokozni kell a megyei önkormányzatok jövőbeni együttműködését, az álláspontok összehangolását.

 

Jász-Nagykun-Szolnok, Heves, Nógrád, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megye elnökei, főjegyzői, jegyzői, valamint területfejlesztési szakemberei tanácskoztak szerdán, az egri megyeházán, ahol Szabó Róbert, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke, az észak-magyarországi és észak-alföldi megyék szakmai egyeztetésének házigazdája hangsúlyozta, hogy a tapasztalatcsere erősíti a területi együttműködés lehetőségét, ezért a jövőben is a folyamatos párbeszédre törekednek.

Szó esett a Területfejlesztési Operatív Program (TOP) megyei forrásainak felhasználásáról, a projektek kiválasztási eljárásáról, valamint arról, hogy a TOP elfogadása után – a megyei önkormányzatok korábbi visszajelzéseit is figyelembe véve – véglegesítik a pályázati kritériumokat. A tapasztalatcsere érintette az Intergrált Területi Programok véglegesítésének várható menetrendjét és finanszírozását is, melyeket áprilisig kell elfogadnia a megyei közgyűléseknek. 

A megyék főjegyzői és jegyzői részvételével szakmai egyeztetés zajlott a területfejlesztési feladatokról, az integrált területi program tervezésének jelenlegi állapotáról. A jelenlévők döntést hoztak arról, hogy a megyei önkormányzatok feladatait meghatározó jogszabályokhoz – a gyakorlati tapasztalatok alapján – ajánlásokat fogalmaznak meg. 

Emellett egyetértettek abban is, hogy a létrejött hat megyés egyeztetés hatékonyan szolgálja a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége érdekképviseleti tevékenységének erősítését, megújítását. 

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat részéről Kovács Sándot, a megyei közgyűlés elnöke, Rentzné dr.Bezdán Edit megyei főjegyző, Dr. Molnár Zoltán megyei aljegyző és Lakatos István, a Térségfejlesztési és Külügyi Iroda vezetője vett részt a rendezvényen. 

  

Vállalkozás-ösztönzés

Kattintson a térképre a vállalkozások megtekintéséhez.

Hírlevél

A hírlevél feliratkozáshoz kérjük adja meg az email-címét:

Eseménynaptár
KeSzCsSzVa
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
2018. Június
Közadatkereső

A közadatkereső használatával bárki hozzáférhet a közzétételre kötelezett szervek közzétett adataihoz.

Közösség
Partnereink
GFX + DEV + SEO + APP Arculattervezés, Portál fejlesztés, Webáruház készítés, Arculati kézikönyv, Grafikai tervezés, Logó tervezés, Weboldal tervezés, Egyedi fejlesztések, Keresőmarketing, SEO
Köszöntő | Megye | Közgyülés | Hivatal | Közérdekű | Aktuális | HONLAPTÉRKÉP

Jász-Nagykun-Szolnok Megye Önkormányzati Hivatal

5000, Szolnok Kossuth L. u 2. 56/505-200* info@jnszm.hu

Készítette és üzemeltetiEP választás INTERREG IIIC