HU | EN | DE | FR

Megye

Közgyűlés

Hivatal

Közérdekű adatok

Kattintásra átvált az akadálymentes verzióra!

Kezdőoldal Hírarchívum


A megye települései

Képgaléria


10.28.
2014.
ÉRTÉKELTÉK AZ ERDÉYI EGÉSZSÉGÜGYI SZŰRŐPROGRAMOT 
Több daganatos megbetegedést is kiszűrtek az orvosok - Forrás:jnszm.hu
Immár negyedik alkalommal finanszírozta egészségügyi szűrőprogram megvalósítását Erdélyben a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat a Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet egészségügyi szakembereinek közreműködésével. Hétfőn délelőtt Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke köszönte meg a szakemberek szívvel-lélekkel végzett munkáját egy kis ajándék kíséretében. 

A Kovászna megyei erdővidéki térség öt településének lakosai vettek részt a programban, akiknek hatalmas segítséget jelentett a szív-és érrendszeri, kardiológiai, bőrgyógyászati, ultrahangos, gyermekgyógyászati, szemészeti szűrések, valamint a csontsűrűség és mozgásterápiás vizsgálat helybe vitele. A térséget nehezen megközelíthető, zárt települések alkotják, ahonnan 50-60 kilométert kell utazniuk az ott élőknek, hogy eljussanak egy nagyobb város kórházába.


A 4 orvos és 11 szakasszisztens több mint 800 erdővidéki lakoson közel 3 ezer vizsgálatot végzett el. Az eredmények feldolgozása ugyan még folyamatban van, de annyi bizonyos, hogy legalább hat daganatos betegségre derült fény a szűrésnek köszönhetően. A  betegek azóta is folyamatosan jelentkeznek saját háziorvosuknál a felderített probléma további kezelése céljából.


A megyei önkormányzat pénzügyi támogatása mellett Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata egy EGK géppel, gyógyszercégek pedig különböző eszközökkel támogatták a szűrést.Az eseményen részt vett Dr. Péter Lívia, a kórház mb. főigazgatója és Berec Zsolt, a megyei közgyűlés alelnöke.

Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke meleg hangú levélben köszönte meg a megyei önkormányzatnak a támogatását, a z egészségügyi szakembereknek pedig a sokszor napi tíz órát is meghaladó munkáját. 

További képek a www.facebook.com/jnszm oldalon. 

 

  

Vállalkozás-ösztönzés

Kattintson a térképre a vállalkozások megtekintéséhez.

Hírlevél

A hírlevél feliratkozáshoz kérjük adja meg az email-címét:

Eseménynaptár
KeSzCsSzVa
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
2018. Június
Közadatkereső

A közadatkereső használatával bárki hozzáférhet a közzétételre kötelezett szervek közzétett adataihoz.

Közösség
Partnereink
GFX + DEV + SEO + APP Arculattervezés, Portál fejlesztés, Webáruház készítés, Arculati kézikönyv, Grafikai tervezés, Logó tervezés, Weboldal tervezés, Egyedi fejlesztések, Keresőmarketing, SEO
Köszöntő | Megye | Közgyülés | Hivatal | Közérdekű | Aktuális | HONLAPTÉRKÉP

Jász-Nagykun-Szolnok Megye Önkormányzati Hivatal

5000, Szolnok Kossuth L. u 2. 56/505-200* info@jnszm.hu

Készítette és üzemeltetiEP választás INTERREG IIIC