HU | EN | DE | FR

Megye

Közgyűlés

Hivatal

Közérdekű adatok

Kattintásra átvált az akadálymentes verzióra!

Kezdőoldal Hírarchívum


A megye települései

Képgaléria


09.30.
2014.
SIKERES AZ ERZSÉBET PROGRAM MEGYÉNKBEN IS 
Több mint 22 ezer megyei lakosnak biztosított üdülést, táborozást 
Az Erzsébet-program, amelynek két alappillére a szociális üdültetés és a gyermektáboroztatás, széles társadalmi rétegeket érintve, többek között a nyugdíjasok, a nagycsaládosok, a fogyatékossággal élők, és a gyermekek számára biztosít kikapcsolódási lehetőséget. A megyei eredmények ismertetése céljából tartott ma közös tájékoztatót a Megyeházán Guller Zoltán, a Nemzeti Üdülési Alapítvány kuratóriumának elnöke, dr.Bene Ildikó, országgyűlési képviselő, dr.Csoór György, a megyei közgyűlés alelnöke és Szalay Ferenc, Szolnok város polgármestere. 

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány által kiírt pályázatoknak köszönhetően eddig több százezer ember, köztük több mint 180 ezer gyermek jutott üdülési és táborozási lehetőséghez, és idén a 400 ezredik nyertes pályázót köszönthette a program.
Az Alapítvány idén bővítette szociális üdülési pályázatait, így a nyugdíjasok számára kétféle pályázatot hirdetett: a szociális üdülési pályázaton kívül népszerű újdonság volt a „Fürdőbelépő nyugdíjasok részére Erzsébet Kártyán” kiírás.

 

Jász-Nagykun-Szolnok megyében a Berekfürdői Termál- és Strandfürdőt, a Cserkeszőlő Fürdő és Gyógyászati Központot, a karcagi Akácliget Fürdőt, a kisújszállási Kumánia Gyógy- és Strandfürdőt, a Martfű Gyógyfürdő és Uszodát, a szolnoki Liget Termálstrand és Élményfürdőt, és a Túrkeve Termál- és Élményfürdőt vehetik igénybe a nyugdíjasok. 2014. március 1-je óta ezekben a fürdőkben közel 3400 alkalommal váltottak belépőket az Erzsébet-program keretében.


Az Erzsébet-program Jász-Nagykun-Szolnok megyében az elmúlt három év alatt eddig összesen több mint 22 ezer embernek biztosított üdülési és táborozási lehetőséget.
Az Erzsébet-programnak köszönhetően Jász-Nagykun-Szolnok megyéből az elmúlt három évben több mint 13 ezren, Szolnokról több mint 3 ezren kaptak szociális üdülési lehetőséget. Évről-évre nő azoknak a száma, akik bekapcsolódnak az Erzsébet-program által biztosított szociális üdülési lehetőségekbe.


Az Erzsébet-tábor pályázati lehetőségeit a korábbi évekhez hasonlóan az Alapítvány idén is bővítette, míg a 2012-es évben 21, úgy idén már több mint 60 Erzsébet-tábor pályázatot hirdetett. Míg 2012-ben 14 ezer, 2013-ban mintegy 50 ezer, idén már közel 55 ezer gyermek nyaralhatott Erzsébet-táborban. A táborozókat Balatonberény, Zánka és Fonyódliget várta: 11 héten keresztül hetente összesen mintegy 3 ezer főt fogadtak az Erzsébet Táborok. Az Erzsébet-táborba való jelentkezések alapján a hátrányos helyzetű gyermekek aránya 94,4%.
Jász-Nagykun-Szolnok megyéből az elmúlt három évben közel 9 ezer gyermek, Szolnokról mintegy ezer gyermek pihent Erzsébet-táborban.

 

Báder Márton, válogatott kosárlabdázó, a Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub csapatkapitánya is a program egyik mentora 

 


A nyári táborok kapui augusztus 29-én ugyan bezártak, de szeptembertől folytatás következett az Őszi kirándulás pályázattal. Az Őszi kirándulás pályázatban hat turnusban, két táborhelyszínen mintegy 9 ezer gyermeknek volt lehetősége háromnapos osztálykiránduláson részt venni.
Jász-Nagykun-Szolnok megyéből összesen közel ezer gyermek kapott lehetőséget őszi kiránduláson való részvételre, akik Jászapáti, Jászberény, Jászszentandrás, Karcag, Kisújszállás, Mezőtúr, Szolnok, Tiszaföldvár, Tiszafüred, Törökszentmiklós, Túrkeve és Újszász településekről érkeztek.


Tavalyi kezdeményezésüket, az Erzsébet Talentum Programot idén is folytatjják. A Program során a tematikus Erzsébet-táborokban a szakmai vezetők tavaly tizenkét témakörben: hat sportág mellett az alkotó- és képzőművészet, a formatervezés, a színjátszás, a népművészet és néptánc, 100 ifjú tehetségét választották ki, akik két táborban vehettek részt ősszel és tavasszal. Jász-Nagykun-Szolnok megyéből a 2013/2014-es Talentum Programban 20 gyermek vett részt.
Tekintettel a tematikus Erzsébet-táborok körének bővülésére, idén a szakmai programban annyi változás lesz, hogy új területként kerül be az írás-olvasás, a népi fafaragás és a vívás. Az Erzsébet Talentum Program a kiemelkedő teljesítményt nyújtó gyerekek számára további lehetőséget biztosít a szakmai fejlődésre, tehetségük fejlesztésére.
Az Erzsébet-program Magyarország megújulásának egyik jelentős mérföldköve és fontos szimbóluma is egyben, egyszerre ésszerű, méltányos, igazságos és szolidáris.

  

Vállalkozás-ösztönzés

Kattintson a térképre a vállalkozások megtekintéséhez.

Hírlevél

A hírlevél feliratkozáshoz kérjük adja meg az email-címét:

Eseménynaptár
KeSzCsSzVa
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
2018. Június
Közadatkereső

A közadatkereső használatával bárki hozzáférhet a közzétételre kötelezett szervek közzétett adataihoz.

Közösség
Partnereink
GFX + DEV + SEO + APP Arculattervezés, Portál fejlesztés, Webáruház készítés, Arculati kézikönyv, Grafikai tervezés, Logó tervezés, Weboldal tervezés, Egyedi fejlesztések, Keresőmarketing, SEO
Köszöntő | Megye | Közgyülés | Hivatal | Közérdekű | Aktuális | HONLAPTÉRKÉP

Jász-Nagykun-Szolnok Megye Önkormányzati Hivatal

5000, Szolnok Kossuth L. u 2. 56/505-200* info@jnszm.hu

Készítette és üzemeltetiEP választás INTERREG IIIC