HU | EN | DE | FR

Megye

Közgyűlés

Hivatal

Közérdekű adatok

Kattintásra átvált az akadálymentes verzióra!

Kezdőoldal Hírarchívum


A megye települései

Képgaléria


09.26.
2014.
CIKLUSZÁRÓ MEGYEI KÖZGYŰLÉS  
Kiemelt jelentőségű fejlesztési dokumentumokat fogadtak el-
A 2010-2014-es ciklus utolsó ülését tartotta ma délelőtt a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés. A testület beszámolót hallgatott meg a megye 2013. évi közbiztonsági helyzetéről, valamint az elmúlt másfél év katasztrófavédelmi tevékenységéről. Elfogadták a megyei területi integrált területi program első változatát, valamint az ágazati operatív programok Jász-Nagykun-Szolnok megyei részdokumentumait.

Az ülés elején elmaradt elismeréseket adott át Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke és Rentzné dr. Bezdán Edit címzetes megyei főjegyző asszony:
- a Claas Hungária Kft.-nek JNSZ Megye Európa Díját
- Zsidei Emil nyugalmazott pedagógusnak JNSZ Megye Pedagógiai Díját.
A Magyar Kézművességért Alapítvány megyei kézművesek munkáját is díjazta a közelmúltban. Ennek kapcsán megyei emlékplakettben részesült: Ligeti Ervinné, Magyar Kézműves Remek-díjas szolnoki gyöngyfűző népi iparművész, Szűcs Imre, valamint Szűcs Andrea és Szűcs Judit tiszafüredi fazekas népi iparművészeknek.

 

 

 

Az első napirend tárgyalása kapcsán Farkas József megyei rendőrfőkapitány számolt be Jász-Nagykun-Szolnok megye 2013. évi közbiztonsági helyzetéről, a közbiztonság érdekében tett intézkedésekről. A megyei rendőrfőkapitány előadásában kiemelte, hogy 2013-ban az előző évihez képest 25,4%-os csökkenés volt a regisztrált bűncselekmények számában, valamint a személygépkocsi lopások 60%-kal csökkentek. A munka során fő célkitűzésként fogalmazta meg a megyei rendőrfőkapitány - többek között - a személyi sérüléssel járó közúti balesetek számának csökkentését, valamint a lakosság szubjektív biztonságérzetét nagyban befolyásoló bűnesetek számának csökkentését.

Papp Károly országos rendőrfőkapitány szóbeli hozzászólásában elmondta, hogy a Belügyminisztérium 2011. óta valamennyi önkormányzatot, 2012. óta pedig valamennyi közoktatási intézményt és szülői szervezet véleményét kikéri az adott térség közbiztonságával kapcsolatban. Jász-Nagykun-Szolnok megyében az ötös skálán 3,7-től 3,9-re nőtt az elégedettség a közbiztonság terén. Nyitott fülekkel és nyitott szemmel kell járnunk, mert mi vagyunk Önökért és nem fordítva! - mondta el az országos rendőrfőkapitány. 

Varga Béla megyei igazgató beszámolt a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság elmúlt másfél évi sokrétű tevékenységéről. A közelmúlt eredményes munkavégzésének köszönhetően országos összehasonlításban a JNSZ Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az előkelő negyedik helyen áll – mondta el a megyei igazgató.

Dr.Sziráki András, a JNSZ Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a szervezet munkájával kapcsolatban kiemelte, hogy a kamara gazdaságfejlesztésben betöltött szerepe a peremfeltételek megteremtésében rejlik. Az írásos beszámolóból kitűnik, hogy a nemzetgazdasági ágazatok közül megyénkben kiemelkedő teljesítményt ért el a mezőgazdaság, a szolgáltatás az országos átlagot meghaladó mértékben bővült a szektorban. A megye gazdaságának szerkezetében az ipar részaránya némi csökkenést mutat (57-ről 55%-os).

 


Tájékoztató hangzott el a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat 2011-2014. évi megújított gazdasági programjának végrehajtásáról. A dokumentum részletesen beszámol az elmúlt években elvégezett tervezési, területfejlesztési, turisztikai, nemzetközi, kommunikációs, sport, nemzetiségi és társadalompolitikai szakmai munkáról.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Integrált Területi Program első változata a 28 milliárdos gazdaságfejlesztési és a 18 milliárdos településfejlesztési részprogramokra vonatkozóan tartalmaz konkrét projektcsomagokat, projekteket. Az erre és az ágazati operatív programok hét megyei részdokumentumára vonatkozó részletek megtalálhatók a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat www.jnszm.hu honlapjának „Tervezés 2014-2020” menüpontjába. Valamennyi területfejlesztési dokumentum kiemelt jelentőséggel bír a 2014-2020-as uniós források megyei fogadásában és felhasználásában. Kialakításában pedig fontos szerepet játszott a településekkel, járásokkal, megyei döntéshozókkal, szakigazgatási szervekkel és területfejlesztési szakemberekkel való szoros együttműködés.

A Megyei Értéktár Bizottság 2013. decemberi első ülése óta eltelt időszakban húsz „értéket” vett fel a megyei értéktárba, melyből tizennégyet a Magyar Értéktárba is felvételre javasoltak a szakemberek.

Borbás Zsolt, a megyei közgyűlés alelnöke bemutatta az M4-es épülő Abony-Fegyvernek közötti szakaszának legújabb légi felvételeit.

Kovács Sándor az ülés bezárásaként megköszönte ez együtt eltöltött négy mozgalmas év munkáját, a sok előre mutató ötletet és hozzászólást.

További képek a www.facebook.com/jnszm oldalon. 

 

  

Vállalkozás-ösztönzés

Kattintson a térképre a vállalkozások megtekintéséhez.

Hírlevél

A hírlevél feliratkozáshoz kérjük adja meg az email-címét:

Eseménynaptár
KeSzCsSzVa
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
2018. Június
Közadatkereső

A közadatkereső használatával bárki hozzáférhet a közzétételre kötelezett szervek közzétett adataihoz.

Közösség
Partnereink
GFX + DEV + SEO + APP Arculattervezés, Portál fejlesztés, Webáruház készítés, Arculati kézikönyv, Grafikai tervezés, Logó tervezés, Weboldal tervezés, Egyedi fejlesztések, Keresőmarketing, SEO
Köszöntő | Megye | Közgyülés | Hivatal | Közérdekű | Aktuális | HONLAPTÉRKÉP

Jász-Nagykun-Szolnok Megye Önkormányzati Hivatal

5000, Szolnok Kossuth L. u 2. 56/505-200* info@jnszm.hu

Készítette és üzemeltetiEP választás INTERREG IIIC