HU | EN | DE | FR

Megye

Közgyűlés

Hivatal

Közérdekű adatok

Kattintásra átvált az akadálymentes verzióra!

Kezdőoldal Hírarchívum


A megye települései

Képgaléria


09.18.
2014.
PARTNERSÉGBEN AZ AGRÁR- ÉS VIDÉKFEJLESZTÉSÉRT 
A hazai versenyképességet rontó tényezőket ki kell zárni -Forrás: jnszm.hu
A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat a Partnerek vagyunk! projektje életre hívásával számos új kezdeményezést, illetve létező, de az elmúlt időszakban kevésbé aktív fórum újraindítását is megcélozta. A projekt két kiemelt területe a turizmus és az agrár- és vidékfejlesztés. Ez utóbbi témában ma a Megyeházán tartották meg a 2. Megyei Agrár- és Vidékfejlesztési Fórumot.

Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke köszöntőjében elmondta, hogy a 2014-2020-as uniós ciklus tervezése már javában zajlik a megyei önkormányzatnál. A hét év alatt rendelkezésre álló források elköltése azonban akkor megy a helyes irányba, ha annak jelentős része a gazdaságba áramlik. „ Nem véletlen, hogy a Kormány az EU-s források 60%-át gazdaságfejlesztésre kívánja fordítani 2014-től. Jász-Nagykun-Szolnok megye egyik legerősebb gazdasági ága a mezőgazdaság. Úgy gondolom, hogy a megfelelő szakemberek rendelkezésre állnak, mi pedig partnerséget ajánlunk – a tervezésben, a fejlesztések előkészítésében és megvalósításában egyaránt.” – mondta Kovács Sándor.

 

Ifj. Hubai Imre Csaba, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara vidékfejlesztésért felelős alelnöke előadásában a testület vidékfejlesztésben 2014-2020 között betöltendő szerepéről beszélt. „Hazánk és Lengyelország talán kevésbé kitett a külső környezet változásaival szemben. Ennek oka, hogy a helyi termékek tudatos vásárlásával a helyi gazdálkodókat egyre jobban segítik a lakosok, a hazai vállalkozások. A hazai versenyképességet rontó tényezőket ki kell szorítani az agrárpiacról.” – hangzott el az alelnöktől. Ifj. Hubai Imre Csaba szólt arról is, hogy a következő hét év vidékfejlesztési prioritásai között szerepel a kertészet és állattenyésztés, az élelmiszer-feldolgozás, a vízgazdálkodás és a helyi gazdálkodók támogatása.

 

Lakatos István, a megyei önkormányzati hivatal Térségfejlesztési és Külügyi Irodájának vezetője a 2014-2020. között önkormányzati hatáskörbe adott forrásokról tartott előadást. Részletesen beszámolt a JNSZ Megyei Integrált Területi Program két részprogramjának – gazdaságfejlesztési és településfejlesztési – aktualitásairól. A mintegy 28 milliárdos gazdaságfejlesztési keret 7 projektcsomagban 66 projektet foglal magában a megye mind a 78 településére vonatkozóan. A 18 milliárdos településfejlesztési részprogram 8 projektcsomagban, 169 projektet tartalmaz, melyből kiemelkedik az energiatakarékos önkormányzatok kialakítását célzó csomag a maga 69 projektjével, 6.8 milliárd forintos forrásával. 

Dr.Herbály Katalin, a Szolnoki Főiskola tanára „Jó vidékfejlesztési gyakorlatok az Európai Unióból és az Amerikai Egyesület Államokból egy kutatói ösztöndíj alapján” tartott érdekes előadást, kitérve egy másik, a demográfiai problémákra választ kereső uniós projekt eredményeire is.

Valamennyi előadás megtalálható honlapunk "Partnerek vagyunk!" menüpontjában az Agrár & vidékfejlesztés címszó alatt. 

 

  

Vállalkozás-ösztönzés

Kattintson a térképre a vállalkozások megtekintéséhez.

Hírlevél

A hírlevél feliratkozáshoz kérjük adja meg az email-címét:

Eseménynaptár
KeSzCsSzVa
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
2018. Június
Közadatkereső

A közadatkereső használatával bárki hozzáférhet a közzétételre kötelezett szervek közzétett adataihoz.

Közösség
Partnereink
GFX + DEV + SEO + APP Arculattervezés, Portál fejlesztés, Webáruház készítés, Arculati kézikönyv, Grafikai tervezés, Logó tervezés, Weboldal tervezés, Egyedi fejlesztések, Keresőmarketing, SEO
Köszöntő | Megye | Közgyülés | Hivatal | Közérdekű | Aktuális | HONLAPTÉRKÉP

Jász-Nagykun-Szolnok Megye Önkormányzati Hivatal

5000, Szolnok Kossuth L. u 2. 56/505-200* info@jnszm.hu

Készítette és üzemeltetiEP választás INTERREG IIIC