HU | EN | DE | FR

Megye

Közgyűlés

Hivatal

Közérdekű adatok

Kattintásra átvált az akadálymentes verzióra!

Kezdőoldal Hírarchívum


A megye települései

Képgaléria


08.21.
2014.
KOLOZSVÁRRA IS JUTOTT A KÁRPÁT-MEDENCE KENYERÉBŐL
Határon túli magyar pékek dagasztották a cipót - Forrás: jnszm.hu

 Zentáról, Révkomáromból, Beregszászról, Sepsiszentgyörgyről érkeztek a hozzávalók és a pékmesterek  a Kárpát-medence kenyer megsütéséhez. Augusztus 20-án Szolnokon, a Művésztelep kemencéjében sült ki kétszer is a  kétszáz kilós pityókás kenyér. Megszentelésüket követően az egyiket Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke vitte ki Kolozsvárra, a másikat a megyszékhelyen osztották szét. A programokra testvérmegyénkből, Tarnów járásból is érkezett delegáció.

 

A Művésztelepen augusztus 20-án megtartott ünnepi ceremónián és a kenyér útnak indításán, valamint kiemelésén részt vett Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter is." Ez a kenyér összekössön bennünket, magyarokat és sok hasonló alkalomra teremtsen lehetőséget, amikor végiggondolhatjuk azokat a szálakat, amelyek Szent István korától elvezetnek bennünket a jelenig, és erőt adnak a megmaradáshoz, a hétköznapokhoz"- mondta beszédében a miniszter.

Pékmesterek találkozása

" A kezdetben 50 kilós kenyér mára 200 kilósra nőtt. Nem sok kicsi, hanem egy nagy kenyeret sütünk, azért, hogy az asztalhoz mindenki odaférhessen" - mondta Kovács Sándor, a Kárpát-medence kenyere program egyik házigazdája, a megyei közgyűlés elnöke.

A Kolozsvári Magyar Napok keretében került sor a kenyér megszentelésére és szétosztására augusztus 20-án

Ezt követően augusztus 20-án délelőtt elindult a megyei elnök Kolozsvárra, a nemzet egységét szimbolizáló kétszáz kilós kenyérrel Szolnok város és Jász-Nagykun-Szolnok megye ajándékaként.
A Diószegi László sepsiszentgyörgyi pékmester vezetésével elkészült másik kenyeret Szolnokon, a szerda délután tartott kenyérosztáson kóstolhatták meg a résztvevők.

Miroslaw Banach interjú közben

Augusztus 18-21. között Miroslaw Banach elöljáró-helyettes vezetésével a lengyelországi Tarnów járásból is érkezett delegáció a Kárpát-medence kenyere programra. A vendégek végig nyomon követték a kenyér útját, a dagasztásból, bevetésből, majd a kenyér kiemeléséből is aktívan kivették a részüket.

A hozzávalók: liszt, víz, kovász, burgonya, azaz pityóka és só
Képgaléria megtekinthető a www.facebook.com/jnszm oldalon.

  

Vállalkozás-ösztönzés

Kattintson a térképre a vállalkozások megtekintéséhez.

Hírlevél

A hírlevél feliratkozáshoz kérjük adja meg az email-címét:

Eseménynaptár
KeSzCsSzVa
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
2018. Június
Közadatkereső

A közadatkereső használatával bárki hozzáférhet a közzétételre kötelezett szervek közzétett adataihoz.

Közösség
Partnereink
GFX + DEV + SEO + APP Arculattervezés, Portál fejlesztés, Webáruház készítés, Arculati kézikönyv, Grafikai tervezés, Logó tervezés, Weboldal tervezés, Egyedi fejlesztések, Keresőmarketing, SEO
Köszöntő | Megye | Közgyülés | Hivatal | Közérdekű | Aktuális | HONLAPTÉRKÉP

Jász-Nagykun-Szolnok Megye Önkormányzati Hivatal

5000, Szolnok Kossuth L. u 2. 56/505-200* info@jnszm.hu

Készítette és üzemeltetiEP választás INTERREG IIIC