HU | EN | DE | FR

Megye

Közgyűlés

Hivatal

Közérdekű adatok

Kattintásra átvált az akadálymentes verzióra!

Kezdőoldal Hírarchívum


A megye települései

Képgaléria


08.06.
2014.
ELISMERÉS A FRANCIA-MAGYAR KAPCSOLATOK ÁPOLÁSÁÉRT
Cécile Dutrech tanszeradománnyal érkezett - Forrás: jnszm.hu

 A Jászkun Picard Magyar-Francia Baráti Társaság a két nemzet közötti kapcsolatok ápolásáért elismerést adományozott Cécile Józsa-Dutrech asszonynak, az "Escapade Hongrois" elnevezésű, Dél-Franciaországban működő egyesület elnökének. A kitüntetést Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke nyújtotta át ma délelőtt a Megyeházán. A francia egyesület tanszeradományt is hozott, melyből a megye több településén élő rászoruló család is részesül.

A dél-franciaországi " Escapade Hongrois" azaz "Magyar kiruccanások" elnevezésű egyesület, francia-magyar baráti társaság 2005-ben jött létre Pexiora városában abból a célból, hogy a francia lakosok megismerjék, felfedezzék Magyarországot,  megismerkedjenek hazánk, ezen belül Jász-Nagykun-Szolnok megyével. Erre több lehetőségük is adódott Cecile Józsa-Dutrech elnök asszony vezetésével.

Az elnök asszony munkáját Bali István (balra), a Jászkun-Picard Magyar-Francia Baráti Társaság elnöke méltatta

Szívvel-lélekkel végzett munkáját egy szép emlékplakettel, oklevéllel és virággal köszönte meg Jász-Nagykun-Szolnok megye lakosai nevében Kovács Sándor. " A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat nemzetközi kapcsolataiban mindig is kiemelt helyen szerepelt a franciaországi testvérmegyékkel való együttműködés. Ennek példája, hogy három francia - Dordogne, Pas-de-Calais és Somme - megyével is rendelkezünk hivatalos testvérmegyei megállapodással. A hivatalos kapcsolatokon túl a civil szervezetek közötti együttműködések is nagy jelentősséggel bírnak, melyekből tovább épülnek a baráti és családi kapcsolatok - mondta köszöntőjében a megyei közgyűlés elnöke.

" Teljesen elérzékenyültem. Teljes szívemből szeretem Magyarországot. Feltett szándékunk tovább folytatni a megkezdett munkát, nyitottak vagyunk további együttműködésre a megye civil szervezeteivel. A társadalmi szolidaritás jegyében tavaly tanszeradomány gyűjtésbe kezdtünk és a felajánlott eszközöket nagy örömmel hoztuk el Jász-Nagykun-Szolnok megyébe" - hangzott el Cécile Józsa-Dutrech asszonytól.

Az egy hétig Jász-Nagykun-Szolnok megyében tartózkodó baráti társaság hét fős delegációja azzal a céllal érkezett, hogy tanszereket adományozzanak az arra rászoruló, hátrányos helyzetű , megyénkben élő általános iskolás gyerekeknek. Az adományozásra az Agraria-Apure Egyesület és a Jászkun-Picard Magyar-Francia Baráti Társasággal létrejött kapcsolat alapján kerül sor.

Az adomány egy jelentős részét az Esély Szociális Közalapítványon keresztül kívánják eljuttatni az arra rászorulóknak. Dr. Nagyné Varga Ilona, a közalapítvány igazgatója elmondta, hogy a tanszeradományokat- Abádszalók és Jászjákóhalma mellett - Kuncsorba, Jászladány és Tiszavárkony települések szociális szövetkezetiben dolgozó, rászoruló családok gyermekeihez fogják eljuttatni.

  

Vállalkozás-ösztönzés

Kattintson a térképre a vállalkozások megtekintéséhez.

Hírlevél

A hírlevél feliratkozáshoz kérjük adja meg az email-címét:

Eseménynaptár
KeSzCsSzVa
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
2018. Június
Közadatkereső

A közadatkereső használatával bárki hozzáférhet a közzétételre kötelezett szervek közzétett adataihoz.

Közösség
Partnereink
GFX + DEV + SEO + APP Arculattervezés, Portál fejlesztés, Webáruház készítés, Arculati kézikönyv, Grafikai tervezés, Logó tervezés, Weboldal tervezés, Egyedi fejlesztések, Keresőmarketing, SEO
Köszöntő | Megye | Közgyülés | Hivatal | Közérdekű | Aktuális | HONLAPTÉRKÉP

Jász-Nagykun-Szolnok Megye Önkormányzati Hivatal

5000, Szolnok Kossuth L. u 2. 56/505-200* info@jnszm.hu

Készítette és üzemeltetiEP választás INTERREG IIIC