HU | EN | DE | FR

Megye

Közgyűlés

Hivatal

Közérdekű adatok

Kattintásra átvált az akadálymentes verzióra!

Kezdőoldal Hírarchívum


A megye települései

Képgaléria


07.10.
2014.
MEGYEI II. CIVIL ÉS I. VIDÉKFEJLESZTÉSI FÓRUM 
Konkrét javaslatok a partnerség erősítése jegyében- Forrás: jnszm.hu

 A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat vezetésével megvalósuló Partnerek vagyunk! projekt következő eseményére ma délelőtt került sor a Megyeházán. Ezúttal közösen ülésezett a civil és a vidékfejlesztési fórum, előbbi már második, utóbbi első alkalommal. A közös munka nem volt ördögtől való, hiszen a tanácskozás alatt számos közös pontban találkozott a két szakterület. Dr.Csoór György, a megyei közgyűlés társadalmi alelnöke köszöntőjében hangsúlyozta, hogy nagyon fontos a személyes összefogás és a közös szándék az előrelépés érdekében.

A 2014-2020-as vidékfejlesztési forrássokkal kapcsolatban dr.Barancsi Ágnes, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat megyei referense a Vidékfejlesztési Program  (VP) vonatkozásában elmondta, hogy a kistérségek  adottságaira, belső erőforrásaira építő, a helyi közösségek, a helyi gazdaság szereplőinek részvételével megvalósuló programok kaphatnak támogatást ebben a ciklusban.
 Előadásában a civil szféra számára elérhető pénzügyi forrásokról is tájékoztatta a résztvevőket, hiszen a VP támogatási célterületei közé tartozik a közösségfejlesztés, kultúra, emberi erőforrás fejlesztés és a kultúra is.

 Fehérváry Tünde (jobbra) és  Pesti Zoltánné ismertetik az ÉLET-ÚT-ESÉLY projektet

"ÉLET-ÚT-ESÉLY - a hozzáférhető Szolnokért" c. projektet közösen mutatta be Fehérváry Tünde, az "én is Vagyok! Mozgássérült Generációk Érdekvédelmi Egyesülete elnöke és Pesti Zoltánné, a Vakok és Gyengénlátók JNSZ Megyei Egyesülete elnöke. "Mivel mindannyiunk - vakok, gyengénlátók, mozgás- vagy hallássérültek - számára egészen más szempontok érvényesülnek az életvitelünkben, ezért fontos ezt tudatosítani  a lakosokban, a társadalomban vagy akár  akadálymentes fejlesztések, beruházások kapcsán. Éppen ennek elősegítése céljából készül tájékoztató kiadvány és a tagjaink hangos  térképet készítenek egyes helyszíni bejárásaikról - segítendő fogyatékkal élő társaikat.


A helyi értéktárak munkájára épít a megyei értéktár

A helyi értékek szerepéről és a JNSZ Megyei Értéktár Bizottság (MÉB) eddigi munkájáról dr.Horváth László, a Damjanich János Múzeum igazgatója, a MÉB tagja számolt be. Hangsúlyozta, hogy az ajánlásra kerülő helyi értékeket minden közösségnek sajátjának kell éreznie.

Bali István, az Európai Vidékfejlesztő Egyetem elnöke "Civil partnerség az európai vidék felzárkóztatásáért" címmel tartott előadást, melynek során részletesen bemutatta az európai egyetem tevékenységét annak 1988-as alapítása óta.

Az előadások megtalálhatóak itt: http://www.jnszm.hu/portal/index.php?f=1&p=239&e=355

Az eseménnyel kapcsolatos képgaléria elérhető itt: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.792136747485333.1073741859.183853498313664&type=1

 

  

Vállalkozás-ösztönzés

Kattintson a térképre a vállalkozások megtekintéséhez.

Hírlevél

A hírlevél feliratkozáshoz kérjük adja meg az email-címét:

Eseménynaptár
KeSzCsSzVa
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
2018. Június
Közadatkereső

A közadatkereső használatával bárki hozzáférhet a közzétételre kötelezett szervek közzétett adataihoz.

Közösség
Partnereink
GFX + DEV + SEO + APP Arculattervezés, Portál fejlesztés, Webáruház készítés, Arculati kézikönyv, Grafikai tervezés, Logó tervezés, Weboldal tervezés, Egyedi fejlesztések, Keresőmarketing, SEO
Köszöntő | Megye | Közgyülés | Hivatal | Közérdekű | Aktuális | HONLAPTÉRKÉP

Jász-Nagykun-Szolnok Megye Önkormányzati Hivatal

5000, Szolnok Kossuth L. u 2. 56/505-200* info@jnszm.hu

Készítette és üzemeltetiEP választás INTERREG IIIC