HU | EN | DE | FR

Megye

Közgyűlés

Hivatal

Közérdekű adatok

Kattintásra átvált az akadálymentes verzióra!

Kezdőoldal Hírarchívum


A megye települései

Képgaléria


05.24.
2014.
ÁPOLÓK NEMZETKÖZI NAPJA 
A munkát nagy tisztelet és elismerés övezi - Forrás: jnszm.hu

 Május 22-én a Megyeháza dísztermében tartották az Ápolók Nemzetközi Napja megyei ünnepségét a Hetényi Géza Megyei Kórház- és Rendelőintézet, valamint a Lakosság Egészségéért Alapítvány szervezésében. A megjelenteket Dr.Csoór György, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés társadalmi alelnöke is köszöntötte.

Május 12. világszerte az Ápolók Nemzetközi Napja annak emlékére, hogy 1820-ban ezen a napon született Florence Nightingale brit ápolónő, az ápolóképzés kiemelkedő alakja. A már életében legendává vált, rendkívüli akaraterővel megáldott asszony 1820-tól 1910-ig élt. Az 1853-56-os krími háború idején a törökországi brit katonai kórházban a tisztaság és a megfelelő ellátás megszervezésével nagyságrenddel csökkentette a halálozási arányt. A katonáktól kapta a Lámpás Hölgy nevet, mert éjszaka is ápolta a betegeket a laktanyafolyosón berendezett kórházban.

" E nemzetközi ünnep Jász-Nagykun-Szolnok megyében 14 éves múltra tekint vissza. A  megyei kórház ennyi ideje szervezi meg az eseményt azzal a céllal, hogy ez a színes egészségügyi „társaság” egyszer egy évben találkozzon egymással. Erre a rendezvényre meghívást kapnak a megye teljes területén dolgozó egészségügyi szakemberek, a kórházaktól, az alapellátásban dolgozókon át a háziorvosi rendelőkig. A szervezők kiemelt törekvése, hogy minden szakterület megmutathassa magát és az egyes szakterületek újításai, innovációs törekvései teret kapjanak – előadás formájában – az ápolók napi ünnepségen.

 

Annak ellenére, hogy a  megyei kórház már nem megyei önkormányzati fenntartásban működik közel két és fél éve, az ottani egészségügyi szakemberek által végzett munkát nagy elismerés és tisztelet övezi a mai napig a megyei önkormányzatnál" - mondta el Dr.Csoór György.


A szakembereket Dr.Péter Lívia mb. főigazgató is köszöntötte

A rendezvényen több elismerést is átadtak, valamint előadások hangzottak el a megye kórházaiban dolgozó szakemberek - ápoló, gyógytornász, szociális munkás, higiénikus - részéről.


  

Vállalkozás-ösztönzés

Kattintson a térképre a vállalkozások megtekintéséhez.

Hírlevél

A hírlevél feliratkozáshoz kérjük adja meg az email-címét:

Eseménynaptár
KeSzCsSzVa
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
2018. Június
Közadatkereső

A közadatkereső használatával bárki hozzáférhet a közzétételre kötelezett szervek közzétett adataihoz.

Közösség
Partnereink
GFX + DEV + SEO + APP Arculattervezés, Portál fejlesztés, Webáruház készítés, Arculati kézikönyv, Grafikai tervezés, Logó tervezés, Weboldal tervezés, Egyedi fejlesztések, Keresőmarketing, SEO
Köszöntő | Megye | Közgyülés | Hivatal | Közérdekű | Aktuális | HONLAPTÉRKÉP

Jász-Nagykun-Szolnok Megye Önkormányzati Hivatal

5000, Szolnok Kossuth L. u 2. 56/505-200* info@jnszm.hu

Készítette és üzemeltetiEP választás INTERREG IIIC