HU | EN | DE | FR

Megye

Közgyűlés

Hivatal

Közérdekű adatok

Kattintásra átvált az akadálymentes verzióra!

Kezdőoldal Hírarchívum


A megye települései

Képgaléria


05.21.
2014.
ORSZÁGOS NÉPMŰVÉSZETI KONFERENCIA  
Június 12-én Szolnokra várják a népi kézművesség szeretőit -Forrás: jnszm.hu

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Népművészeti Egyesület szervezésében 2014. június 12-én konferenciát szervez Szolnokon a népi kézműves műhelyek és szakkörök országos és megyei helyzetéről. A program és a jelentkezési lap letölthető innen.

Valljuk, hogy Jász-Nagykun-Szolnok megye kulturális életében fontos szerepet tölt be a tárgyalkotó népművészet.  A hagyományokra építve olyan tárgyakat hoznak létre a kézművesek, melyek lakásainkban, öltözködésünkben, a mindennapjainkban és ünnepeinken helyük van, környezetünket gazdagítják.Az utóbbi évtizedekben a népi kézművesek közösségi igénye és a civil társadalom újraéledése következtében szaporodott e területen is a civil szervezetek száma, ugyanebben az időszakban viszont csökken a kulturális intézményekben (művelődési ház, könyvtár) a népi kézműves szakkörök, körök száma vagy csak átalakultak? A 2014. június 12-én rendezendő konferencián a népi kézműves műhelyeket és szakköröket vesszük górcső alá. Bemutatjuk a nyitott népi kézműves műhelyek, műhelygalériák országos és megyei helyzetét, a szakkörökben rejlő műhely- és közösségteremtési lehetőségeket, valamint bemutatkozik néhány, a megyében tevékenykedő műhely és szakkör - tájékoztatott Kenyeres Sándorné, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Népművészeti Egyesület elnöke.

 

  

Vállalkozás-ösztönzés

Kattintson a térképre a vállalkozások megtekintéséhez.

Hírlevél

A hírlevél feliratkozáshoz kérjük adja meg az email-címét:

Eseménynaptár
KeSzCsSzVa
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
2018. Április
Közadatkereső

A közadatkereső használatával bárki hozzáférhet a közzétételre kötelezett szervek közzétett adataihoz.

Közösség
Partnereink
GFX + DEV + SEO + APP Arculattervezés, Portál fejlesztés, Webáruház készítés, Arculati kézikönyv, Grafikai tervezés, Logó tervezés, Weboldal tervezés, Egyedi fejlesztések, Keresőmarketing, SEO
Köszöntő | Megye | Közgyülés | Hivatal | Közérdekű | Aktuális | HONLAPTÉRKÉP

Jász-Nagykun-Szolnok Megye Önkormányzati Hivatal

5000, Szolnok Kossuth L. u 2. 56/505-200* info@jnszm.hu

Készítette és üzemeltetiEP választás INTERREG IIIC